Influenferke - Generacija JAZ in nategovanje

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.458
113
Če pa mene vprašaš, pa klima ni glih fajn za novorojenčka :rolleyes: , zna bit pa v LJ porodnišnici sploh v zgornjih sobah res vroče. Si pa ne predstavljam, kako bi bilo v sobi za novorojenčka, če bi klima šopala na polno.
V glavnem, tej trije dnevi, tud če je vse normalno, niso med najudobnejšimi v življenju mlade mamice, ampak če si prikličem v spomin prvi mesec, niti en dan ni bil ravno udoben, ne za njo ne za mene, pol pri naslednjih dveh je blo bolj ulaufano. Tud Filipič neki ne objavlja zadnje čase (prav moja smrklja), očitno ni vse tko poštrikano, ko pride prvi otrok domov se vse obrne na glavo. Je pa očitno mati narava tko uredila, da si moramo te neprijetne spomine res priklicat na plano, ker se na prvo žogo spomnim samo dobrih trenutkov.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Se strinjam, da premočno klimatiziranje ni OK za novorojenčka ampak saj se ne menimo o s klimo ohlajenemu prostoru na 21-22 stopinj ampak da je zrak vsaj malo bolj prebavljiv. Ravno zato, ker je in bo še nekaj časa vse na glavo, ne bi bilo nič narobe, da se ljudem vsaj malo olajša situacijo tam kjer se jo lahko. Če bi bile klime tak problem, potem res ne vem kako to, da jih druge porodnišnice pa imajo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.775
6.448
113
Da sem jaz z eno v sobi, ki sredi poletja hoce klimo pihat na 21-22 stopinj z novorojenčki v sobi, pa verjetno ne bi bila tiho. Se dobro, da je ni, da so takile konflikti prihranjeni.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Verjetno ne bi bila tiho? Sploh ne dvomim v to, da nedvomno ne bi bila tiho, ne ti, ne moja pa še mnogo drugih prav tako. Eno je (glede na situacijo) preveč navita klima na 21-22 stopinj, drugo je veliko bolj primernih 28-29-30 in spet nekaj povsem tretjega neklimatiziranih in neprezračenih 35+ stopinj.

To z manjkom klime dojemam kot enak fail kot v pediatrični kliniki, kjer dajo staršu za par dni bivanja na voljo neudoben zložljiv stol-ležalnik s takimi razmaki med blazinami, da "skorajda vmes dol padeš". Relativno enostavno rešljiv problem pač.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.315
1.378
113
Stopinje gor ali dol, klimatiziran zrak je zadnja stvar katero rabijo nova pljuča. Ni to domača micka, s 100 filtri, vlaženjem zraka itd...industrijske klime delajo malo drugace.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Kako to, da potem v drugih porodnišnicah najdeš klime, če je pa klimatiziran zrak (očitno ne glede na nastavitev) tako nesprejemljiv, škodljiv?

jezek

Guru
24. jul 2008
3.315
1.378
113
Nevem, ni moje podrocje. Zdrava kmecka pamet pa mi pravi da ni nic slabega v tem, ce je otrok malo na toplem, in da je malo popljuvan z bacili obiskovalcev drugih mamic. Udobje mamice je zadnja stvar ki tu steje. Slednje velja se za kak dodaten mesec, ne samo za dneve v porodnisnici.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Se strinjam ampak očitno malo drugače kot ti dojemam ta "malo na toplem", ker pri meni neprezračen prostor s 35+ stopinjami pač ne spada. Kar se pa bacilov tiče pa to verjetno leti na možnost bivanja v enoposteljnih sobah, katerih osnovni namen pa pomoje ni sterilna izloacija temveč mir za mamo in novorojenčka.

5. apr 2015
1.398
721
113
Mogoče pa imajo opcijo samske sobe.. Da je lahko mamica not sama z očkom tudi.. Mogoče je pa tam klima.. Seveda taka soba je z doplačilom.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.526
3.026
113
Mi smo bili takrat na Ptuju, v porodni sobi smo bili dolge ure ampak nekako ni in ni šlo naprej. Potem so nama dali na izbiro ali vakuum ali carski rez in smo šli na carski rez. Potem se je pa malo zakompliciralo, ker žene nekako niso mogli prav intubirati, so ji pa že dali narkozo (oz. nekako tako) in je posledično tudi dete dobilo narkozo. Malčica naj 1 minuto ne bi dihala. Je nastala kar panika, potem pa direkt mimo mene in v prvo nadstropje. Najdaljša ura mojega življenja, ko čakaš kaj bo, takrat pa tudi nihče ni utegnil pojasnjevati. K sreči se je vse dobro izteklo.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.501
1.092
113
Bom pa še jaz: 3x zadovoljen s Kranjsko porodnišnico. Vmes so prenavljali, tako da je bil pri tretjem že luksuz, ker je bila v svoji porodni, s svojim tušem, kjer se je stuširala po porodu. Pa še muziko po lastni izbiri sem ji lahko vrtel na radiu :fredi:

Edini hudič je to, da jih sedaj tako hitro domov pošljejo, da še vornk žurke ne moreš v miru naredit... :evil: In pospravit... :valjamse:

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: kajn in Matey

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.775
6.448
113
Matey
Se opravicujem, sem narobe prebrala. Sem mislila, da navijas za 21-22, bila cist sokirana.

Kakorkoli, zavoljo preživetja mislim, da je klima samo za solo sobe, ce ze. Ce jo vsaka na hormonih, s čiščo in pomanjkanjem spanca hoce po svoje stelat, imas vojno v vsaki sobi. Eni je vroce, drugo zebe, tretja tocno ve kako je bebi, cetrti za kravateljc piha, peti je preglasna...

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.501
1.092
113
jaz sem tudi tega mnenja, da ni lahko za očete... Žurko narest, stanovanje pospravit, službo in obiske spravit skupaj :)

Pri drugem je pa še ta problem, da prvi otrok ostane doma, tak de si še očka samohranilec :valjamse:
Pa nekaj dni prej slabo spiš, pa jo voziš okoli... Ona tam leži cele ure, ti pa sediš in prekladaš svojo rit... :evil::valjamse: Ni nam lahko! :nazdravje: