Influenferke - Generacija JAZ in nategovanje

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.775
6.448
113
Absolutno! Mali, pol zelo hitro jaz, potem nic, potem zelo dolgo nic, potem pa PR kretenizmi. Doula, v vodi, z lustra, božanje, talanje sweetkanih komplimentkov in dobrikanje (pocasceni smo, da si sem prišla). Dej no...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.711
6.107
113
blizu močvirne prestolnice
Jabe je lepo napisala. Tudi moja je 3x šla v Ljubljano. Fenomenalno, osebje odlično, sem pa slišal, da v Postojni ni bilo tako kot so si mamice zamislile. Itak je povsod enako, če si potrpežljiv, normalen ne sikaš, potem nimaš nikjer težav

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

disc

Guru
4. feb 2011
2.421
531
113
Moja je prvič rodila v Trbovljah, drugič pa v Postojno in je obakrat bilo vse tip top. Sva se pa odločala glede na bližino porodnišnice (kjer sva živela oz sedaj živiva). Se strinjam z zgoraj napisano, da je to pač porodnišnica in tja se gre rodit in ne razvajanje v hotelu s petimi zvezdicami.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.315
1.378
113
Lj je top zaradi ze navedene povezave z Ukc, par tezkokategornih porodnicarjev in pa vrhunsko profesionalnih babic, ki se ne pustijo jebat prav nikomur in popedenajo še tako afno. Še jaz sem se je bal! Morda je res malo manj prijetno ce je porodnica sama, ker letajo babice naokol in je vse bolj kot ne tekoci trak...tako da je en očka zraven cist koristna zadeva...da mal opazuje ce mamica in Sonćek še dihata....

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.390
1.389
113
Postojna je postala sila popularna v casih okrog leta 2000, saj je bila takrar edina porodnisnica kjer se je dalo v naprej zmeniti za epiduralno ali pa tudi carski rez, ce ga je zenska zelela. Se pa spomnim, da je ze takrat bila tezava ce se je pri porodu kaj zapletlo, ker se tam kaj veliko ni dalo narediti in je bilo potrebno v LJ z resilcem. Mislim, da je pred kar nekaj leti bil celo en zelo odmeven primer na sodiscu prav zaradi takih zapletov...ni se dobro koncalo za novorojencka :(
V glavnem moja hci se je rodila v MB, za hci brez pripomb in zapletov, za mamo malo manj. Ce bi npr. bili v Postojni je precej vprasljivo kak bi bil izid...
Kako imajo tam poskrbljeno danes za take mejne primere nimam pojma, se pa bojim da je se zmeraj tako, da grejo po cesti v LJ. Kako je v teh primerih ko stejejo minute vsi vemo....

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.605
707
113
Da niste malo za časom?

Sedaj ni IN Postojna, ampak porod doma.
V primeru, da se zakomplicira. pa jok in stok, da je bolnica daleč.

Za 99% porodnic je najbližja porodnišnica najboljša izbira. ;)

Fotr je tam samo za psihološko podporo. Da mu lahko, ko ji je najhuje, zasadi kremplje v dlan.
Razen, če vmes pade v nezavest, in imajo potem več dela z njim, kot z nosečnico. :evil:

Razlike:
V manjših bolnišnicah je v povprečju osebje bolj človeško.

Leto zadnje obnove prostorov. Ali je 50+ let staro (postelje v vrsti in vmes zavese) ali sodobna novogradnja z ločenimi prostori.

Kadar se precej zakomplicira je seveda fajn, če je UKC blizu.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Ljubljana je kul, samo poleti v sobah bi bilo pa super, da bi klime poštimali.
Tole. Tole je eden večjih minusov ljubljanske porodnišnice. Saj vem, da novorojenčku odgovarja ležat na 35ih stopinjah ampak mamicam se pa to niti malo ne dopade, dojenčkom pa tako ali tako lahko primerno mikroklimo urediš s tisto grelno lučko. Bi človek še pomislil, da se lahko kaj vsaj malo znormalizira s svežim zrakom oz. z zračenjem s pomočjo odprtih oken ampak ni pogojev, da ti to sestre pustijo vpričo zelo občutljivih novorojenčkov.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.996
1.439
113
No, prednost Postojne ali Kranja je zasebni apartma po porodu. Imas svojo kopalnico in ne spis z ostalimi novorojenčki in mamicami, ki dobivajo obiske. Vsekakor pa obstaja tveganje v primeru, ce se kaj zakomplicira. Nimam pa zdaj informacij, ce so te porodnišnice res nemočne v primeru komplikacij. Ali je kaksen kirurug prisoten ipd.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.605
707
113
No, prednost Postojne ali Kranja je zasebni apartma po porodu. Imas svojo kopalnico in ne spis z ostalimi novorojenčki in mamicami, ki dobivajo obiske. Vsekakor pa obstaja tveganje v primeru, ce se kaj zakomplicira. Nimam pa zdaj informacij, ce so te porodnišnice res nemočne v primeru komplikacij. Ali je kaksen kirurug prisoten ipd.
Google: porodnišnica nadstandardna namestitev ;)

Za doplačilo (zavarovanje nikjer ne krije) imajo to možnost že praktično vse porodnišnice.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.996
1.439
113
Google: porodnišnica nadstandardna namestitev ;)

Za doplačilo (zavarovanje nikjer ne krije) imajo to možnost že praktično vse porodnišnice.
Ključno. Ljubljana nima.

Popravek. Ljubljana dobila z lanskim letom. Pohvale.

Nekaj časa nazaj v Lj epiduralna ni bila zagotovljena v nočnem času. Ne vem, kako je zdaj. Postojna je imela na voljo vedno, vendar za doplačilo. Naj bi bilo zdaj tudi zastonj.

jello

Guru
22. sep 2008
10.111
3.855
113
Če gre vse po planu je vsaka odlična, tudi če dva metra stran za zaveso hkrati rojeva še ena porodnica. Če gre kaj narobe nobena ni dovolj dobra.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
ima, ima

Hm, se pravi v javnem zavodu, zgrajenim iz našega denarja, kjer se za vse aparate skorajda zbira donacije, so naredili nek "nadstandard", ki ga bodo nam računali.

Super biznis :)

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.605
113
Iskajoč brata
MIdva sva bila 2x v Postojni... Žal smo na taki lokaciji, da so 3 porodnišnice približno enako oddaljene, okol 45min... Tako, da je žena hotela iti v Postojno. 2x dobra izkušnja, nič nadstardarda.. Meni so obakrat babce postregle turško kavo + piškote :)
Ko poslušas imajo vse porodnišnice dobre in slabe zgodbe, ki se jih držijo....
Lani je drugič rodila: Voda ji je odtekla doma, priletela sva sredi noči v Postojno, pri ultrazvoku se opazili, da je otrok prečno obrnil. Čez 3h je bila na mizi, urgentni carski rez. Vse OK, mati in dete super... Potem pa čez par dni posluša/ bereva zgodbo iz MB, da je bila podobna situacija in da so se vseeno odločili za porod in je na koncu dete/mati umrla, ne spomnim se več točno... Naju je kar streslo...

Pa še enkrat poudarim: ko poslušaš zgodbe imajo vse porodnišnice dobre/slabe izkušnje....

jello

Guru
22. sep 2008
10.111
3.855
113
Hm, se pravi v javnem zavodu, zgrajenim iz našega denarja, kjer se za vse aparate skorajda zbira donacije, so naredili nek "nadstandard", ki ga bodo nam računali.

Super biznis :)

Če za trenutek zamižimo in se delamo da imamo javno zdravstvo. Prvič, pred leti je kopica butalcev staknila glave in javnim zavodom predpisala da delajo profit. Večinoma ga itak ne. Drugič, kam misliš da gre plus če ga naredijo?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Zakaj pa mladi mamici ne bi bilo malo bolj prijetno, če ji je lahko? Leta 2023 klimatizirani prostori pač niso noben nadstandard ampak prej nekaj osnovnega, samoumevnega. Zakaj imamo pa klime v avtu? Pa servo volan? Itd., itd... Saj bi lahko (pre)živeli tudi brez njih. LoL.