Influenferke - Generacija JAZ in nategovanje

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
No comment, ceprav ne morem, da ne bi... Tebe res ne stekam. Pejd ven čvovk božji.
patrick-will-gamer-going-outside.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.079
568
113
Sem jo poslušal zadnjič na Fejmičih. Najprej je imela robo s Kitajske, pa ji ni bilo všeč ker jo niso spustili zraven da bi si ogledala kako delajo. Potem je šla v Turčijo in ji ni bilo všeč kakšen odnos imajo do nje kot ženske. Zdaj bo nabavljala v Romuniji.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.996
1.439
113
Zakaj bi jo, zanje je še vedno mali kupec. Za Romunijo pa no comment. Ne poznam a so oni velesila za proizvodnjo oblačil iz umetnih tkanin ali samo dober uvoznik.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Ne vem, meni je pa ona kar kul. Nardila je brand, folk ma očitno rad te obleke in kakor sem poslušal ima skor 15 redno zaposlenih. Men to ne spada pod tipične influenserje, ki pač jamrajo kok so bizi, ker morjo dons na trepke, nohtke, pa masažo. Potem reklamirajo vsak pofl, za katerega jim plačajo. Ena je zdej začela “študirat” astrologijo, ljubi bog, kakšne to trosi. Adele ka nesrečo v ljubezni zarad planetov, Cher ma hčerko/sina transseksualca zarad planetov, nekdo znan je umrl v avtomobilski nesreči zarad planetov,… Zemlja odpri se in pogoltni to!

• Všeč mi je
Reactions: tomi in Ateis

LostID

Fizikalc
3. okt 2022
150
71
28
Sigmund Freud - Group psychology and the analysis of the ego

Povzeto iz: https://danesjenovdan.si/agrument

Psihoanalitski abecedarij: ČREDNI NAGON​

30. 06. 2018
Ali po Freudovo množična psihologija. Je pojem, ki označuje značilnosti človeške skupnosti. Freud o množici ni imel dobrega mnenja. Dejal je, da se množici z vsakim novim članom inteligenčni kvocient zniža za eno odstotno točko.
Ljudi v množico povezuje mehanizem identifikacije, ki se sproži ob skupnem posedovanju abstraktnega ideala ali vzora. Množico nato nadzirajo deljene fantazme, ki jih je težko racionalno korigirati, saj posameznikom dajejo občutek vzvišenosti, pomembnosti in večvrednosti.
Množica je razdražljiva, kipeča in impulzivna, saj jo usmerja nezavedno. Utemeljena je na libidinalni energiji. Posamezniki svojo izvirno objektno investicijo preusmerijo na nov, skupen objekt. Ker člani množice na mesto ideala jaza postavijo skupen objekt, se identificirajo drug z drugim. Tako se počutijo močne, nepremagljive in varne.
A moč in varnost sta - kot množica - le začasni. Ko pridemo domov z nogometne tekme ali množičnih demonstracij, se moramo spet soočiti z ultimativno samostjo.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Ja, ampak nardil je brand in folk to kupuje. Men gre bolj na jetra, ko majo influencerji “about you haul” 30-40% off. Spet pridemo v zacaran krog, firme plačujejo te 1d1ote, da reklamirajo cunje, s tem ima firma vecjo prodajo in pa vecje stroske, ker placujejo te 1d1ote. Ljudje so pa navdušeni, ker dobijo stvar 30% ceneje, marža about you je pa 80%.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Sem jo poslušal zadnjič na Fejmičih. Najprej je imela robo s Kitajske, pa ji ni bilo všeč ker jo niso spustili zraven da bi si ogledala kako delajo. Potem je šla v Turčijo in ji ni bilo všeč kakšen odnos imajo do nje kot ženske. Zdaj bo nabavljala v Romuniji.
Meni zgleda dokaj resna podjetnica

jello

Guru
22. sep 2008
10.111
3.855
113
Čez pol slo v postojno rojevat, nazadnje pa rodiš na odstavnem na ravbarkomandi. priceles.

Tole zgoraj je preveč butasto da bi bilo spontano.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Postojna naj bi bila drugače kar luksuz, sploh v primerjavo z ljubljansko porodnišnico, tako da mene osebno tudi malo ne preseneča dejstvo, da se mnogo ljudi - (wannabe) vplivneži & povsem "navadn" folk - odloči za to porodnišnico kljub temu, da ni ravno blizu. Tudi moja bi šla tja rodit, če ne bi bila takšna situacija, da sva zaradi malo večje možnosti zapletov pri porodu odločila za LJ kjer pa imajo kot prednost na voljo veliko več ljudi in naprav za kritične primere.

Aja aja, vem pa tudi za primer, ko je ljubljančanka šla rodit v Avstrijo in za to še plačala nekaj čez 4.000€. V primerjavi s tem se mi zdi pa Postojna več kot sprejemljiva.

Marxon

Majstr
24. feb 2009
726
376
63
Ena znanka doma 500m zračne linije od Lj porodnišnice, pa je šla v Postojno. Na koncu bi jo skoraj morali urgentno peljati nazaj v Lj. Poleg tega ji ni bila všeč tista soba, kjer je bila sama notri in ni vedela kaj naj počne z novorojenim otrokom.