IMP firma iz Maribora pošilja položnice z opominom

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.630
1.147
113
Titograd
Seveda je jasno, pač ciljajo na naivčine ki vseeno plačajo. Niso vredni niti sekunde mojega časa da bi se ukvarjal z njimi ali jim celo kakšne dopise pošiljal.... čeprav prijava njihovih mailov na vse mogoče strani na mailing listo ni slaba ideja
smile-1.gif

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
zdravo bralci foruma,

po dolgem času naj naredim epilog: Sem napisal čisto lepo in spoštljivo pismo ter jim navedel 2 zakona ki so ga občutno kršili. So napisali opravičilo in me vrgli ven iz baze "kupcev"

napisal sem jim tudi da vkolikor tako ne bo šlo grem na policijo:)

Tako da vsem ki prejemate tole sranje od teh nategovalcev predlagam, da storite podobno.

LP

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.238
872
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Zakon je jasen:

45 člen pravi:
"Če podjetje z namenom skleniti prodajno pogodbo pošlje potrošniku blago, ki ga ta ni naročil, se takšna pošiljka blaga šteje za reklamno darilo."
hm, če jaz kot potrošnik od podjetja kupim blago, zraven plačam tudi DDV. če pa mi podjetje pošlje isto blago, ki ga jaz "nisem" naročil, v zameno pa jaz lastnika podjetja npr. peljem na kosilo v protivrednosti blaga (minus DDV), je zadeva povsem legalna, hkrati pa država ostane brez DDV?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik ury pravi:
Poslal jim bom miroljuben mail naj samo prenehajo s tem pa je.

Problem je predvsem v tem stavku ki si ga napisal. Model koga se ti bojis, nekih gnojev, torej a se ti zdi da bi se jih moral bat in jim posiljat miroljubne maile? Prijava na policijo in vse ostale institucije kot ze pise