IMP firma iz Maribora pošilja položnice z opominom

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
Pozdravljeni,

punci kar naprej pošilja ta firma IMP iz Maribora neke položnice, z opominom.... ali še komu težijo s položnico?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
in za koga pošiljajo? parkirna kazen od redarstva? če je plačala položnico naj jim zateži nazaj ampak konkretno, ker radi terjajo tudi že plačane položnice...

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
ne ne ni to redarstvo... gre za firmo International Masters Publishers, ki so ji enkratp oslali na dom eno šaro kot darilo, nevem kako so dobili podatke... sedaj pa vsak mesec težijo da se to plača in nabijajo obresti... Dejstvo je da je nekdo zlorabil podatke, oni so poslali eno knjigo ali nekaj takega sedaj pa težijo...

preden jih pritisnem sem prebral zakon o varstvu potrošnikov kjer 45 člen pravi:

"Če podjetje z namenom skleniti prodajno pogodbo pošlje potrošniku blago, ki ga ta ni naročil, se takšna pošiljka blaga šteje za reklamno darilo."

Nabijem jih na P.... mislim da bo treba malo pritisnit na njih...

ima še kdo podobne izkušnje z njimi?

Nazadnje urejeno:

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
Jado, a resno misliš da bi jih na policijo prijavil?

Hanzi : nimam pojma kaj imajo, dejstvo je da blaga ni naročila še manj pa da ga bojo na tak izsiljevalski način hoteli zaračunat. Piše tudi na listini da bodo zadevo predali pravni službi... me prav zanima... Lahko tudi scan prilimam gor kako zgleda ta položnica

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.537
113
Pa jim je poslala kakšen dopis in uradno zavrnila račun? Ali samo čaka, kaj se bo zgodilo?

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
To čisto točno ne vem jo moram vprašat... zaenkrat ni še nič naredila, zato malo tukaj na forumu sprašujem.. bomo pa kmalu nekej naredili v tej smeri..

Nazadnje urejeno:

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
zdej gledam malo njiho spletno stran, emaila itak nimajo tako da jih bova poklicala ali pisala po faksu
bonk.gif
Vidim da prodajajo razno šaro DVD,je in neke knjige...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Vsekakor je dobila nek "uradni" dokument in ga mora uradno tudi zavrniti (naj zahteva podatke o njenem naročilu). Torej pisno in hraniti potrdilo o oddaji na pošto. Druga pot je pač plačati. Jokati doma ni prava pot.

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
erikson hvala, bom malo prebral...

Pepe: nihče ne joka doma. Na forumu samo sprašujem če ima še kdo podobne izkušnje z njimi. Vsekakor bomo nekaj naredili.

Nazadnje urejeno:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
če je bil račun zraven potem je to problem. sicer pa se takega izsiljevanja radi poslužujejo razni dobrodelniki, ki ti na dom pošiljajo voščilnice. sam jih nemudima pošljem nazaj. ja na svoje stroške...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.537
113
Citat:
Uporabnik ury pravi:
zdej gledam malo njiho spletno stran, emaila itak nimajo tako da jih bova poklicala ali pisala po faksu
bonk.gif
Vidim da prodajajo razno šaro DVD,je in neke knjige...
International Masters Publishers d.o.o.
Cesta k Tamu 6
2000 Maribor

servis@imponline.si

Telefon: 02 450 2177
Faks: 02 450 2178

ALF MARTIN TONNESSON - Direktor, zastopnik
MIROSLAV ŠTURSA - Prokurist, zastopnik

jello

Guru
22. sep 2008
10.305
3.929
113
Sem imel pred leti podobne probleme z ECG (European City Guide - ti so s.p. jem pošiljali kao obrazce za potrditev pravilnosti podatkov, če si jim poslal nazaj si dobil pa nazaj sklenjeno pogodbo za nek imenik in račune za 3x900 EUR,....skratka nateg). Nazadnje so celo že pošiljali datume obravnave na Kranjskem sodišču (temu sem se res od srca nasmejal), pa na koncu seveda ni bilo nič. V nobenem primeru ničesar ne plačevat. Dostikrat folk pade na idejo, da če bo plačal kolikor se njim zdi vredno se jih bo pa znebil. Dejansko pa s tem priznaš veljavnost pogodbe. Če že odgovarjaš potem samo daš jasno vedeti da ne priznavaš veljavnosti pogodbe, ampak jaz niti tega nebi. Enostavno mečeš v koš. Seveda samo v primeru če si dovolj prepričan da res gre za nategune.

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
Jello: hvala za odgovor. Verjetno se res nima sploh smisla zajebavat z njimi, mogoče samo email v vednost da kršijo zakon, da je nekdo zlorabil podatke in da naj nehajo pošiljat. Potem pa kakor hočejo, če bom dobre volje jih pa tudi prijavim
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik skala pravi:
če je bil račun zraven potem je to problem. sicer pa se takega izsiljevanja radi poslužujejo razni dobrodelniki, ki ti na dom pošiljajo voščilnice. sam jih nemudima pošljem nazaj. ja na svoje stroške...

A tak naiven si? Dobro, ti bom pa poslal cel kup stvari z računom, po možnosti paleto ciglov, da boš plačal za poštnino nazaj 100€
rolleyes-1.gif

Nič ti ni treba plačevat ali vračat, če nisi naročil, pa tudi če je zraven račun, opomin pred tožbo in nevemkajše priloženo.

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
Tudi meni se zdi tako, lahko mi dajo zraven 50 dag papirja in tožb, jaz ničesar nisem naročil.