iGO-683 B

galvaniqus

Zelenc'
4. jun 2010
10
0
1
Urejeno, razstavil sem napravo odklopil baterijo počakal 1 minuto priklopil nazaj in dela
aplauz.gif

Boss

Zelenc'
25. sep 2010
2
0
1
Sem popravil vnos a žal je GPS še vedno mrtev.
frown-1.gif

Če je še kakšna ideja jo z veseljem preizkusim, če pa ne bodo pa šla tale stara jajaca pač narazen, da vidmo kaj je notri.
grims-1.gif

bmen

Zelenc'
28. jun 2008
23
0
1
Boss - ko boš naredil obdukcijo iGO-683 B prosim poslikaj notranjost in daj fotografije na forum.

Mipin

Zelenc'
17. avg 2010
14
0
1
No pri Tuš-u so mi rekli naj pridem po vrnjeno kupnino. Sem bil danes tam in opravil. Ostal sem torej brez navigacije.

Tako, moja izkušnja z iGOtom je končana.

LP vsem

mirkop

Pripravnik
13. mar 2008
103
0
16
No jaz sem razstavil napravo in je not vse polepljen z lepilnim trakom. Recimo LCD konektor je prilepljen! na matično ploščo z lepilnim trakom :) saj to je sploh čudno da dela.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
Zanima me če se je že zamenjal baterijo,ob odprtju sem videl da ima 3,7V baterijo. Je neka mehka zadeva, katero načeloma ni problem dobit. Samo zanima me kako je z vezavo je potrebno vezat obe hkrati da ne zgubim podatkov?
Ker je sedanja baterija čisto fuč saj mi zdrži5 sekund...

jaz sem zamenjal baterijo... naročil sem jo iz kitajske, podobne dimenzije in specifikacij, edino mAh so višje. Po menjavi drži cca 2,5 uri.
Ne razumem o kakšnih izgubi podatkov govoriš, sistem je itak gor neglede na baterijo, vsebina (mape in ig8) je na kartici...

bedanec

Zelenc'
7. okt 2010
3
0
1
Pozdravljeni!

Ker sem nov tukaj, bi vas prosil, da mi kdo odgovori na par vprašanj. Pred cca 2 letoma sem v Tušu kupil tole napravico. V začetku dobil 2x posodobitev kart, dalje vam je pa situcacija verjetno itak poznana. Zanima me naslednje:

1. Kako vem, kateri Win CE imam naložen?
2. Na Mirelu so mi rekli, da se ga da tudi zamenjati. Kateri je najnovejši, kje se ga dobi in kako se to naredi?
3. Sedaj imam gor iGO myway 2006 z 2 leti starimi kartami. Po mailu so mi poslali ponudbo za Nomada, ki menda paše na to napravo. Kateri sistemi pašejo sem gor, kje jih dobiti, kako jih poinstalirati, in kje dobiti zadnje verzije kart.

Za odgovor se vnaprej zahvaljujem.

LP

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
1. Če imaš po resetu naprave jezik normalno v slovenščini, potem imaš wince 4.2, če imaš v kitajščini, potem imaš 5.0
2. Dvomim, da se splača, saj morajo zamenjati čip, kar pa zaradi cene nebi bilo racionalno, glede na današnjo vrednost naprave
3. Posodobi raje sam, tukaj boš dobil veliko pomoči (kje kaj in kako)
4. Najboljša izbira za to napravo so navigacije Nav N Go, torej (iGO8, Primo, Amigo). Nomad je veliko pod nivojem.

bedanec

Zelenc'
7. okt 2010
3
0
1
Hvala za odgovor.

Prilagam System info, saj ne vem, če je ravno jezik ob resetu zanesljiv podatek o verziji:
ROM Version: 32B.FG.4.F.9.9.18
Procesor: ARM920T
RAM Size: 64 MB
Software Version: V2.0.0.9.13
ID: 2D1EA6CA00000013

Tukaj je pa še mail, ki sem ga prejel od Mirela, kjer ni nobenega govora o kakem čipu:

Spoštovani kupec naše navigacijske naprave,

Z veseljem vas obveščamo, da smo uspeli, z vašo pomočjo, razviti najnovejši navigacijski program NOMAD s 100% popolno pokritostjo vseh hišnih števil v Sloveniji in Hrvaški in najboljšo pokritostjo zemljevidov Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Romunije in Bolgarije, ki je zelo enostaven za uporabo!

Vse podrobnosti o našem navigacijskem programu NOMAD si lahko ogledate na naši strani www.nomadgps.si!

Navigacijske naprave s tem programom so že naprodaj v vseh najpomembnejših trgovinah v Sloveniji: Big Bang, Technomarket, E.Leclerc. Prav tako pa tudi na superstore.si, mimovrste.si, enakupi.com, Conrad,...

Program je bil razvit prav za uporabo na vaših navigacijskih napravah in je popolnoma kompatibilen z njimi! Vse kar potrebujete je samo SD kartica z programom NOMAD!

In ne nazadnje - CENA!

Samo za vas, naši zvesti kupci, je na voljo navigacijski program NOMAD, ki je že pripravljen za takojšnjo uporabo, za neverjetno nizko, akcijsko ceno, samo do vključno 30.11.2008, za neverjetnih 65,00 EUR z brezplačno dostavo na vaš naslov!

V kompletu prejmete 2GB SD spominsko kartico z nameščenim originalnim navigacijskim programom NOMAD in CD z navodili za uporabo!

Za vsa nadaljna pojasnila se obrnite na nas!

Upamo, da smo vam uspeli rešitio problem z nepopolnimi navigacijskimi zemljevidi ostalih programov in vam olajšali vsakdanje poti in iskanje neznanih naslovov!

Zahvaljujemo se vam za zaupanje in vas lepo pozdravljamo

Gregor Kovač

NOMAD GPS

Mirel d.o.o.
Tel.: 01 7562021
Fax: 01 7562022
E-mail: mirel@siol.net

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Jezik ob resetu je zagotovo zanesljiv podatek (za to napravo), se pa mogoče sliši amatersko. Podatki, ki si jih navedel je zgolj hardware info, in pa verzija shella, ki se naloži ob zagonu naprave. Ne pokaže pa ti verzije OS, kar tebe zanima. Lahko pa ti seveda povem, kako pa po drugi poti preveriš, (če že dvomiš) verzijo OS na napravi. Preveriš lahko direkt v windowsih, vendar je potrebno najprej pridet do tja, saj kot veš, se ti ob vsakem zagonu ali resetu, naprava boota v shell z vsemi možnimi aplikacijami. Če želiš mimo tega in pridet direkt v win, je potrebno spremenit vnos v shell.ini oz Gpsshell.ini ki se nahaja na rootu sd kartice. Recimo takole:

[Navi0]
start=\windows\explorer.exe

tako ti naprava ob pritisku na GPS v meniju, skoči v windows, kjer lahko počekiraš verzijo OS.

Glede izbire navigacije pa še enkrat podajam svoje mnenje: iGO8 je svetlobna leta pred Nomadom in ne vidim prav nobenega razloga da bi se odločal za to navigacijo. Če te pa še vedno nisem prepričal v to, pa pojdi na youtube pogledat kaj je eno in kaj je drugo, čeprav dvomim da je kak posnetek Nomada sploh naložen
smile-1.gif

lp

Nazadnje urejeno:

bedanec

Zelenc'
7. okt 2010
3
0
1
Še enkrat hvala za vsa pojasnila.

V tvoja priporočila sploh ne dvomim.

Zdaj pa drug problem: Kje vse to dobiti, da naložim na kartico in na kak način, da bo potem vse skupaj delovalo? Kakšne kapacitete mora biti kartica (originalna je 2 GB)?

Mogoče še kak link, kjer se da najti posodobitev kart?

Hvala in LP

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
V vsakem primeru 4 gb SD. Nakup SD za to napravo je spet pogojen z wince. Če imaš na napravi wince 5.0, ni problem, bere vse kartice. Če pa imaš 4.2 pa bere samo kartice z oznako SD (brez HC) in te je že skoraj težko dobit. Mislim, da jih imajo še na mimovrste.

Za posodobitev mi piši ZS pa ti dam napotke.

rmz

Zelenc'
23. nov 2010
2
0
1
Evo še en n00bovski:

OK, cel dan berem to temo in sem že poskusil instalirat različne navigacije na moj (prej pa Tušov) iGO.

Skratka, nekega grdega deževnega dne mi je prenehala delat navigacija ali pa se je kdo igral s 2GB kartico in enostavno gori ni bilo več datotek za navigacijski del.

Prišel sem v Winse (Windows CE 4.20), nalagal iGO 2006, potem 8ko, vedno ista težava:

Ne morem zagnat Autoexec.exe, ker javi:
Cannot find 'AUTORUN' (or one of its components).
Make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are available.

Skratka, če ima kdo kak backup ali kaj takega, kar bom presnel in mi bo delala navigacija vsaj tako, kot je prej, bom mega hvaležen.

PS
Največ si obetam od Jancha, ki ima veze pri Mariji in Chuck Norrisu.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
tako malo mimogrede...kolikor se spomnim (ne grem zdaj vsega za nazaj brat) je imelo nekaj uporabnikov problem, da jim je "čudežno" izginil oslnovni shell iz naprave - torej da jih po vsakem resetu naprave vrže direktno v windows okolje. Napravo s takisto napako sem imel čez vikend v rokah in sem jo uspešno rešil, da se spet zaganja v osnovni meni. Če bo to še koga zanimalo, lahko dobi info in izgubljene datoteke pri meni! (Wince 5.0)

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Se je komu že zgodilo, da se po zagonu Primota na Tuševi napravi, ekran obrne za 180 stopinj? Ko Primota ugasnem, pa je orientacija zaslona spet pravilna. Naprava je iz prve serije, ki ima WINCE 4.2.