iGO-683 B

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
ja saj to je problem (ki se vleče že od iGO8) glede ikone za custom POI-e. In tu rešitev, (midifikacija ene datoteke v data.zip) ki je za iGO8, ne velja tudi za Prima
stupid-1.gif

Pri primu je treba dejansko malenkost na roke spremenit neke vrstice v .kml datoteki, ki potem pove kje se nahaja .bmp od ikone za dotični POI, torej v mapi \icons

Aja, McGiver, ti greš večkrat v EU, daj probaj enkrat premium poi. Mogoče boš presenečen...
smile-1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Pomagajte si po teh navodilih, če dela, je opisano glede teh ikon na številki 5 in 6 .

Citat:
1 Turn off the write protection of the Dreimgo Memory Card.
2 Connect the memory card or the navigation device to PC,
then create the following path on the memory card: igo8/content/userdata/POI.
3 Download, unzip and copy the the downloaded .kml files to the above map.
4 Restart your navigation device.
5 Run the navigation software and swich to Advanced mode. Choose the Manage POI icon.
6 Choose downloaded POIs (kml file); then choose Edit and set the distance of POI icon visibility.
The default icon is Google Earth’s globe.
7 In the Navigation menu choose Find POI, and choose as Destination.

Note: some POIs might not be reachable on the map, if the map is not detailed enough

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
V nekaterih primerih (če ne kar v vseh) manjka točka 8!!!

6. teoretično pravilno, praktično žal ne, saj ne upošteva spremembe. Lahko izbereš katero koli ikono, ampak na karti ti bo vedno kazalo privzeti globus... Je pa na srečo rešitev za ta bug:

editirat je potrebno kmlpoi.icon datoteko, ki je zapakirana v globinah data.zip:

data.zip\ui_igo8\icons\poi\kmlpoi.icon (izbriši notranjo vsebino kmlpoi.icon) in nato shrani spremembe. Šele potem si lahko zbereš ikono za prikaz na karti, ki si jo potem program tudi zapomni.
grims-1.gif

ps: kaj smo zdaj zakuhali kajvosu.....poplavo zmedenih informacij
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Pri primu je treba dejansko malenkost na roke spremenit neke vrstice v .kml datoteki, ki potem pove kje se nahaja .bmp od ikone za dotični POI, torej v mapi \icons

Aja, McGiver, ti greš večkrat v EU, daj probaj enkrat premium poi. Mogoče boš presenečen...
smile-1.gif

Ja in potem moraš še ikone skopirat v mapo icons,..... Jaz mislim, da nekje manjka neko navodilo glede navadnega copy/paste za kml + ikone. Mogoče poimenuješ kml datoteko in ikono enako pa,.... Ne vem in se mi ne ljubi s tem ukvarjat.

Ja dejansko sem vsak dan v EU, tam se tudi zbujam.
smile-1.gif
Šalo na stran, v bistvu zelo malo uporabljam POI razen mojih, ki si jih vnaprej skreiram preko GE.

Najnovejša varianta Prima (izpred Božiča) nima vseh fajlov potrebnih za normalno delovanje TMCja v A, D, DK, S in N. Moram še pogledat kaj manjka, mislim pa da fajl z "navodili" katere postaje in kateri TMC.

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Velik problem je samodejno praznenje baterije pri Tuševi navigaciji iGO-683 B
Morda že ve kdo kakšno rešitev ?
Verjetno pa je težava v hardwaru naprave saj se to dogaja pri vseh tovrstnih napravah .
Jaz sem na konkretni napravi zamenjal baterijo z močnejšo a brez uspeha .
Očitno nekaj v napravi kuri baterijo,se morda komu svita ka j???

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Kolikor se spomnim, se naprava sploh ne da izklopit, ampak se da le v stanje "dremeža" in kot vemo iz biologije, tudi takrat hujšamo.
smile-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Načelno imaš možnost vgradit dodatno stikalo za popoln izklop baterije, ampak potem boš vedno na "kitajskem meniju".

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Verzija ce 4.2 dela ko šus !
Problem z kurjenjem baterije je pri naslednji dobavi iGO-683 B s: ce5.0 verzijo tako da....
Zaganja se mi avtomatsko v winse tako,da resno razmišljam varianto s stikalom.

kamen

Pripravnik
3. apr 2008
26
0
6
tretji kamen od sonca
zdravo
naprava se mi po formatiranju SD kartice ne postavi. (formatiral v napravi z WinCE5)
Tudi na hard-reset ne
ko prižgeš
najprej (na modrem ekranu kot bi gledal DOS)
The storage flash has no invalid data
now format it and program it through SD/MMC card.
.............................................................................................
se obesi na startni sliki (avto in mlin)
Na napravo se ne da dostopat preko USB kabla - se nikoli ni dalo

na pomoč

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Naredil si rookie mistake - formatiral si flash in ne SD. Sedaj moraš dobit rom za tvoj model, ki ga na napravo namestiš lahko le preko SD. To pa zna biti (glede na poreklo in letnik naprave) misija nemogoče. Nimam pojma kam se obrnit v tem primeru, razen na servis, ki pa ti bo itak računal saj 2x več kot je danes vredna ta naprava.

Za začetek spremeni podpis, to je gospodova kazen!
wink-1.gif

Good luck!

kamen

Pripravnik
3. apr 2008
26
0
6
tretji kamen od sonca
Kvak?
Torej a sem formatiral WinCE5 in zagonske fajle? ROM bi ziher ustrezal od katerekoli 683, saj je isti, ampak če mi ga kaka dobra duša pošlje po mailu in ga skopiram na SD, kako naj prepričam zadevo da se ob zagonu naloži na flash rom?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
saj to je problem, teh datotek ne moreš dobit niti iz same delujoče naprave. Gre za posebne .bin datoteke, ki se ob zagonu in inicializaciji SD-ja, samodejno executajo in sprožijo inštalacijo firmwera na flash naprave.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Tole je samo unlocker za različne pna naprave, katerih se najde po spletu veliko. No tale je za razliko od ostalih, celo plačljiv. Vendar kot že rečeno, to je samo višnja na torti, tebi pa sedaj manjka še torta
smile-1.gif

sicer z romi nimam izkušenj, vendar koliko je meni znano, ob inštalaciji roma pridejo na napravo tudi winsi, s konfiguracijo točno za določen model naprave. Zato rabiš najprej rom za svojo napravo.