S kartico je tako, da sem sprva probal imeti backup na nekaj različnih modelih, pa naprava ni prepoznala nobene, dokler nisem prosil uvoznika, da pošlje isti model in znamko kartice, ki je bila zraven naprave, se pravi TakeMS 2GB. Od takrat naprej do dobrega meseca nazaj je vse skupaj delalo bp, pa se je uporabljala vsak dan po nekaj ur, ker jo je oče potreboval za službo.
Problem se je začel dober mesec nazaj, ko sem jo posodil bratrancu, ki je z družino šel na izlet v grčijo. Na napravi je še vedno bil originalen iGo, tak kot je prišel iz škatle (samo pač z backup kartico v napravi). Še dobro se ni zapeljal iz dovoza pred hišo, ko se je igo resetiral in pobrisal kartico oz skoruptiral datotečni sistem, kar bo najverjetneje bolj prav glede na to, da mi računalnik po takšnem krešu napiše da je treba kartico ponovno formatirat.
Dobro, si mislim, pač naključje, da se je to zgodilo, ravno zaradi te možnosti sem imel v napravi kopijo originalne kartice. Na novo formatiram kartico, prekopiram nazaj originalni igo in si mislim to je to. Nekaj dni za tem, se očetu na poti v maribor zgodi isto.
Spet format, tokrat pa si rečem, pa poskusimo nekaj novega in gor namestim iGo Primo 1.1. Dela super nekaj tednov, brez kakršnegakoli problema, vse dokler se oče in mama ne odpravita na izlet v srbijo, navigacija ju lepo pripelje do prenočišča v beogradu, zjutraj, ko bi pa rada nadaljevala pot pa spet nič od igota, doma pa vidim, da je treba ponovno kartico formatirat.
Sem sicer že pomislil, da je možno da je kartica fuč, a se jo brez težav popolnoma zapolni z podatki, in tudi branje ne predstavlja težav, zato mislim, da mora biti nekaj narobe na napravi sami.
Sicer si bom čez dober mesec za rojstni dan tako ali tako privoščil Wayteqa, a pred tem gre še sestra na morje pa bi rabila navigacijo. No, če ne drugega, ji bom dal zraven nekaj kartic s kopijo programa, pa jih naj menja po potrebi...ne najbolj elegantna rešitev a za silo bo.