iGO-683 B

kajvos

Pripravnik
10. sep 2009
146
1
18
Lepo prosim, če mi lahko nekdo obrazloži ( čim bolj enostavno ) kako spremenim POI ( od Garmina ) na POI za Igota 683 B in kam vse to skopiram ?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Tehnično to ni izvedljivo, vsaj kolikor jaz vem, zato ti ne morem pomagat. Edino kar ti lahko pomagam je, da te usmerim na stran www.poiplaza.com, kjer najdeš veliko interesnih točk za vse vrste navigacij, torej tudi za igo. Čeprav ne vem zakaj takšna skrb glede tega, saj po mojih izkušnjah, aktualni POI za iGO zadovoljijo večino uporabnikov, saj so v povprečju na visokem nivoju.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
POI converter je odgovor.
wink-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Jaz sem razumel, da bi svoje POI konvertiral v take (KML) ki bodo za iGOta.
Zakaj že bi človek spreminjal original Garminove poi v original iGOtove, saj to delajo že drugi za nas in jih dobiš zraven zemljevidov.
wink-1.gif

BTW: varianta POI iz predzadnjih zemljevidov TA za D, DK, S, N je živa žalost.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
No saj v bistvu maš ti bolj prav, važno je da gre v .kml, konec koncev ga zanima le rezultat
smile-1.gif

Sem pa presenečen glede POI glede naštetih držav, glede na to, da se te države štejejo v centralno oz. zahodno Evropo, katere naj bi TA in NAvteq že dostojno pokrivala tudi iz POI vidika...
confused-1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Pošlji mi jo na pm, da vidim. Doslej mi je še vedno uspelo karkoli pretvarjat. Mogoče sem imel srečo, da nisem pretvarjal ravno tistega, ki ne gre.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Saj zato ja, ker sem že nekje pisal, da je .poi format še vedno neznana uganka za vse skinerje in ostale maherje tujih forumov, ki se ukvarjajo s takšnimi in drugačnimi modifikacijami igo datotek...

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
To ja, original POI datoteke ne gre, jaz sem mislil, da kajvos rabi spremembo garminovega formata datoteke v Igo format, ki jih je našel na netu.

kajvos

Pripravnik
10. sep 2009
146
1
18
Ja to bi jaz rad naredu, oziroma to bi rad imel Iz Garmina v Igota , pa da bi to špilalo !!

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
To ja, original POI datoteke ne gre, jaz sem mislil, da kajvos rabi spremembo garminovega formata datoteke v Igo format, ki jih je našel na netu.

No ja, to bi seveda šlo, če se gamrinovi poi skonvertirajo v .kml, kot je napisal že McGiver. Te customizirane .kml pa je potrebno skopirat v mapo:
iGO8\content\ userdata\POI.

**Je pa treba vedet tudi, da na ta način delujejo le v iGO8\Amigo, pri Primu ne delujejo, saj je potreben spet drugačen postopek, da ti prepozna .kml datoteke..
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
kajvos kar rabiš je na poiplaži že v kml formatu. Drugače pa kot sem zgoraj napisal raznorazni POI konverterji - jaz uporabljam POI format conversion.

Ja glede original POIev sem bil tudi jaz začuden, ker vem da stari so bili dobro obdelani. Mogoče to nakazuje na vedno večjo "materializacijo" sistema POI - plačaj pa boš not, če ne te vržemo ven. Ne vem, samo razmišljam na glas.

Kaj pa te v Primu kml zajebava? meni dela normalno, samo ikone so tisti glupi globus, pa še vedno ne vemo zakaj je ekstra mapa userdata/icons

Nazadnje urejeno: