iGO-683 B

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Bog obstaja. Elegantna rešitev te čaka na ZS..
smile-1.gif

ps: ne razumem tele strani..včeraj objavim odgovor, kjer mi piše da je bilo sporočilo objavljeno. A čudno, mojega sporočila niti včeraj, niti danes nikjer videt. Danes objavim še 1x nakar se pojavi še moj včerajšnji, post....

Nazadnje urejeno:

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Citat:
Uporabnik TheMan pravi:
Pozdravljeni, imam problem in prosim za pomoč
frown-1.gif

Imam pa verzijo z 4.2 windowsi. Kako naj se lotim zadeve? V nedeljo potujem na dopust...
bonk.gif

Tukaj sem ti odložil zip celotne strukture:
http://miraclegum.com/iGO-683B/

Janchu bi se pa zahvalil, ki mi je edini priskočil na pomoč in mi po pošti poslal polno SD kartico, ker se je meni zgodilo podobno...

Nazadnje urejeno:

Mipin

Zelenc'
17. avg 2010
14
0
1
Do sedaj sem opazil dve metodi "zmrzovanja". Če iGO zamrzne z napisom NOMAD, ni druge rešitve kot servis (saj jaz jo ne vem za Wince 5 verzijo). Če pa zamrne z zatemnjenim zaslonom in BT modri ledici gorita, ga boste najverjetneje rešili tako, da ga pustite dokler se popolnoma ne izprazni baterija.

Sem pa opazil še nekaj. Vsaj drugi način zmrzovanja zelo rad nastopi v primeru, da imate iGO-ta pod napajanjem ob prižiganju avtomobila. Očitno mu nihanje napetosti ne prija.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Prve hipoteze ne štekam najbolj - pri napisu NOMAD? Verjetno imaš napravo Nomad, ki ima res podoben harware kot iGO 683B, zato je diagnoza verjetno enaka ali podobna in si najbrž samo sklepal iz posamičnega na splošno... Res pa je bilo že veliko napisanega v tej temi glede zmrzovanja, brez pravih rešitev za tiste najhujše primere, ko je uporabnikom bilo potrebno napravo pošiljat k prijaznemu serviserju.

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Problem je v uvoznikovem začetnem meniju iGO-683 B !
Saj od kar štartam zadevo direktno iz iz winsov naprava več ne zmrzne.
Problem nastane samo tedaj ko je treba napravo resetirat in se winsi nastavijo na privzeto (bližnice na namizju izginejo)
Zato bi bila verjetno rešitev za to napravo,kakšen drug začetni meni ?
Kaj praviš nato Janch ?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Se strinjam, tudi sam sem že iskal kakšen drug shell ki bi se zalaufal ob restartu naprave. Ta je sfaljen in res zelo nestabilen. Tudi jaz sem že nekaj časa raje na ikonah v winsih. Za Miote obstajajo sexy zadeve, problem je samo, ker niso narejeni in mišljeni za ostale ne-mio naprave (razen nekaterih izjem), čeprav je narejen za wince. Torej velik riziko je, da si lahko s tako inštalacijo popolnoma zyebesh napravo s kakšnim importom v register. Odločitev je padla-->namizje, thats it, ne mislim tvegat.

Nazadnje urejeno:

Nwanko

Zelenc'
8. jul 2008
15
0
1
Lep pozdrav.
Včeraj oz. danes ponoči :D sem naložil igo8(17 maj)in TeleAtlas 2010.03 karte na svojo napravo,dela vse lepo tak kot treba,bi pa vprašal če podpira 4gb kartice(firma),če je mogoče kdo kaj poskušal.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Zanima me če se je že zamenjal baterijo,ob odprtju sem videl da ima 3,7V baterijo. Je neka mehka zadeva, katero načeloma ni problem dobit. Samo zanima me kako je z vezavo je potrebno vezat obe hkrati da ne zgubim podatkov?
Ker je sedanja baterija čisto fuč saj mi zdrži5 sekund...

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Nwanko pravi:
Lep pozdrav.
Včeraj oz. danes ponoči :D sem naložil igo8(17 maj)in TeleAtlas 2010.03 karte na svojo napravo,dela vse lepo tak kot treba,bi pa vprašal če podpira 4gb kartice(firma),če je mogoče kdo kaj poskušal.

Ta model naprave je izšel v dveh serijah in sicer z wince 4.2 in novejše z wince 5.0. Če imaš verzijo naprave na kateri je wince 4.2, potem podpira 4 GB SD (brez HC), če pa imaš na napravi wince 5.0, potem podpira tudi 4 Gb SDHC.

ps: v vsakem primeru pa priporočam Kingstonovo SD kartico.

Nazadnje urejeno:

mirkop

Pripravnik
13. mar 2008
103
0
16
Sem klical serviserja, samo je rekel da je treba napravo poslat nazaj v servis in seveda plačat 35 eur :-(

Pa še to bi dal, če bi vedel da se ne bo isto ponovilo če z 5 ali 10 dni.

Mipin

Zelenc'
17. avg 2010
14
0
1
No, moj z nedelujočim BT je šel na servis. Pri TUŠu so rekli, da bodo videli kaj storiti, glede na to da sem imel že toliko težav.

Bomo videli....

galvaniqus

Zelenc'
4. jun 2010
10
0
1
Ko sem resetiral napravo se mi več ne prižge oziroma vidi se osvetlitev v ozadju LCD to pa je tudi ve ko jo prikopim na računalnik vidim programe ampak nič ne dela . Zanima me če obstaja kaka rešitev da vse skupaj spet zalaufa

Boss

Zelenc'
25. sep 2010
2
0
1
En lep pozdrav forumašem.

Imam težavo, ki jo nikakor ne znam razrešiti.

Posedujem dve napravi IGO-683b ena z winCE 5.0 in druga z winCE 4.2. Na starejši napravi z winCE 4.2 Igo8.3.4. deluje vse tako kot mora, problem imam pa na napravi z WinCE 5.0. Nikakor mi ne najde GPS signala, kljub temu, da je GPS sprejemnik normalno priklopljen in zaznan ampak satelitov pa ne najde.

Najprej sem mislil, da je problem v SW pa sem preizkusil še iGO 2006, pa iGO 8.0 in problem ostaja povsod popolnoma enak - GPS signala ni.

Nekako sem se prebil čez forum pa sem opazil, da je imel eden od uporabnikov enak problem s tem, da mu po več kot uro ni našlo signala in tudi na servisu mu niso znali trajno popraviti zadeve.

Sprašujem a je slučajno kdo že imel tak problem oziroma ve kaj bi lahko bilo narobe. Vsak namig ali nasvet bi bil zelo dobrodošel predno zadeva leti skozi okno
wink-1.gif
.

Aja pa še to, a podjetje Mirel sploh še servisira te zadeve, ker na njihovi spletni strani navigacije niso niti omenjene?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.445
806
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Odpri datoteko sys.txt ki jo najdeš v dir iGO8. Poglej če imaš vpis:

[gps]
port="1"
baud="9600"

če nimaš, dodaj in shrani. Nato pojdi z napravo na luft in sprobaj. Če ne bo signala, ti preostane samo servis, vendar se prej vprašaj če se splača, saj Mirel, kot edini serviser, ni ravno poceni - gledano premo sorazmerno z vrednostjo naprave.