Morda smo že blizu, če upoštevamo 4000 EUR ceno baterije in -7500 EUR subvencije (in če bo to crawdfunding vozilo res dobavljivo že naslednje leto):Ko bodo električarji dosegli ceno 12 k EUR, bo ostalo izumrlo.
Tako je do 5 let je nekje 40k na leto. Izhajal sem iz tega da je za clio in zoe ista cena, okoli 17k EUR. Potem cena energenta za 40k na leto diesel in pri zoe 120 EUR mesečno za baterijo in stroški elektrike. Po laičnem izračunu si približno na istem. Odvisno kje polniš, če samo na javnih polnilnicah si na istem že pri dosti manj km. To je nekje enako kot je Andy gor za Kono izračunal. nekje med 150 in 200 k km se izenači, kar je nekako 40k na leto.
Ni še dead, razen če imaš zanesljive informacije (upam, da odgovor ne temljiš samo na dosedanjih izkušnjah ali celo ugibaš). Sem ga testno peljal.Dead before arrival.
Next.
Ja, če gre v produkcijo, potem bo verjetno res redko videna zadeva na cestah.Ta avto bo zelo verjetno ostal eksot na cesti.
Je dead. Saj vsi vedo. Tole žvečijo že leta in leta.Ni še dead, razen če imaš zanesljive informacije (upam, da odgovor ne temljiš samo na dosedanjih izkušnjah ali celo ugibaš). Sem ga testno peljal.