Hyundai i40

koliko

Guru
21. avg 2007
4.417
2.492
113
SV SLO
Osnovna preproga pri Hyundai-u zgleda tako kot je izgledala pred 14 leti tista v osnovnem modelu Daewoo-ja Lanosa. Sedeži pa kot da niso iz tega desetletja. In to v avtu, ki stane v osnovi 21.490 eur. Oblikovanje notranjosti v smislu vesoljske ladje je totalno mimo. Zanima me koliko bo to vredno čez 3 leta.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ah dej no, to je zato k sliki nista slikani pod enakim kotom
hysterical-1.gif

30k € za Hjundaja
13.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.477
449
83
Jaz primerjave nisem delal in konfiguratorja laufal, verjamem kar je napisal SJTV1. Navsezadnje bi bilo res malo čudno, da bi bil dražji od Passata. Aja, če že ravno gledamo kaj ima lahko eden, drugi pa ne - če hjundaju fali DSG, potem Passiju fali avtomatski menjalnik
wink-1.gif

Ampak na uč in čez palec rečem takole - cene so tam-tam z Mazdo6 (verjetno detajlni pogled spet razkrije več opreme pri i40), recimo da so kupcem Hyundaja bližji Japonci od Nemcev. In pomojem prodaja ne bo ravno navdušujoča. Ampak po drugi strani je verjetno podobno tudi pri ix20(?) oz. sestrski Vengi, ki se prav tako cenita precej visoko.

Razen seveda, če ne posežejo po Fordovem receptu, ki prenovljenega Mondea že od štarta ponuja s 4500€ popusta
grin1.gif
Al pa če se usedeš vanj in ne boš hotel več ven, če je res tak überwagen.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.129
113
Titograd
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Samo, ko tak realno pogledam...

9.jpg

vs

9.jpg

hysterical-1.gif

Res smeh, en wannabe vesoljska ladja ali kak že, radi bi ga kao lepo oblikovali, drug pa kot drvarnica, brez kakršnegakoli smisla za estetiko. Stari pasat mi je bil noter bolj všeč.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kateri avto v tem rangu pa je po tvojem v notranjosti oblikovan z smislom za estitiko?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
, usnja recimo ne rabim, mi je alcantara v highline dosti bolj pri srcu, kot pa cheap korejsko usnje, ki se obrabi v 20k km.

Sam mamo pa res uberwagen....nam v i30 drži še pri 70kkm
cheer.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
i30 ima polno usnje? Ker pri modelu premium na ceniku piše, da je kombinacija usnja in blaga.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Ok, zdaj ful v detajle se nisem poglabljal ampak tako na hitro sem si izračunal Passata Highline in pride na cca. 32k z 18 col., adaptivnim bixenonom, z dynaudio ozvočenjem (kar hyundai recimo nima) in še par ostalimi bonbončki, usnja recimo ne rabim, mi je alcantara v highline dosti bolj pri srcu, kot pa cheap korejsko usnje, ki se obrabi v 20k km. Zdaj če pa greš oba naložit do konca pa verjamem, da je razlika res malo večja. Ampak potem lahko pri Passatu privzamemo še DSG menjalnik, torej spet nekaj za kar korejci še niso slišali.
smile-1.gif

Lepo sem napisal s primerljivo opremo. In ni 32, ampak je 35 ... In primerljiva oprema pomeni tudi usnje. ALi primerjaš primerljivo ali pa ne primerjaš. Pa vsaj malo jke treba si vzet časa, ne nekaj na pamet. Zato pa obstajajo ceniki in konfiiguratorji.
Doplačat pa moraš (za primerljivost): sunjene klimatizorane sedeže, električna sedeža, 18col platišča, iPod priklop (ampak ne moreš hkrati dobit še USB), BT, ksenone + lane assist, parksistem, pametni ključ, zatemnbjena stekla, zimski paket pa še kaj sem spustil ...
Pride 35.300 cca ... Pri i40 dolalčas smernost ksenonov, pride 31.300. 4K razlike, kakorkoli obrneš.

Kamele0N

23. jul 2008
42.425
5.661
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
i30 ima polno usnje? Ker pri modelu premium na ceniku piše, da je kombinacija usnja in blaga.

Ne mislim da polnega usnja nima......je pa tud tko da s komerkoli sem se pogovarjal je potrdil da je kombinacija boljša izbira!

Sedeži so dost "recaro"

Kar se mene tiče......mam usnjene oz delno usnjene sedeže (v kateremkoli avtu) točno 3x......prvič....zadnjič....in nikoli več!

Nepotrebna krama......sam smo pač comfort uzel in jih pač zravn dobil
wink-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
No, jaz sem govoril o avtih z polnim usnjem, pusti ti zdaj delno usnje, pri katerem je na sedalnem delu blago.
smirk-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.425
5.661
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
No, jaz sem govoril o avtih z polnim usnjem, pusti ti zdaj delno usnje, pri katerem je na sedalnem delu blago.
smirk-1.gif

Kaj maš permanentni tur na riti da ti je to "must have" ?
hysterical-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Ok, zdaj ful v detajle se nisem poglabljal ampak tako na hitro sem si izračunal Passata Highline in pride na cca. 32k z 18 col., adaptivnim bixenonom, z dynaudio ozvočenjem (kar hyundai recimo nima) in še par ostalimi bonbončki, usnja recimo ne rabim, mi je alcantara v highline dosti bolj pri srcu, kot pa cheap korejsko usnje, ki se obrabi v 20k km. Zdaj če pa greš oba naložit do konca pa verjamem, da je razlika res malo večja. Ampak potem lahko pri Passatu privzamemo še DSG menjalnik, torej spet nekaj za kar korejci še niso slišali.
smile-1.gif

Lepo sem napisal s primerljivo opremo. In ni 32, ampak je 35 ... In primerljiva oprema pomeni tudi usnje. ALi primerjaš primerljivo ali pa ne primerjaš. Pa vsaj malo jke treba si vzet časa, ne nekaj na pamet. Zato pa obstajajo ceniki in konfiiguratorji.
Doplačat pa moraš (za primerljivost): sunjene klimatizorane sedeže, električna sedeža, 18col platišča, iPod priklop (ampak ne moreš hkrati dobit še USB), BT, ksenone + lane assist, parksistem, pametni ključ, zatemnbjena stekla, zimski paket pa še kaj sem spustil ...
Pride 35.300 cca ... Pri i40 dolalčas smernost ksenonov, pride 31.300. 4K razlike, kakorkoli obrneš.

No za 34k imam jaz pri Passatu dynaudio ozvočenje, dsg menjalnik, če se odpovem meni osebno bolj kot ne nekateri nepotrebni opremi. Koliko me stane i40 z takšno opremo?

Pa upam, da ne misliš, da premium ozvočenje pri Hyundaiu pomeni enako kot dynaudio.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
smirk-1.gif

Kaj maš permanentni tur na riti da ti je to "must have" ?
hysterical-1.gif

Ti pa res nimaš treh čistih v glavi. Napisal sem samo, da še nisem videl korejca z kvalitetnimi usnjenimi sedeži, ti pa v primerjavo pripelješ delno usnjene, ki imajo na sedalnem delu blago? In nikjer nisem napisal, da je to "must have", ampak, da jih bom tudi v prihodnje vedno vzel pri avtu če bo le to možnost.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma ti bučman, Hyundai ravno usnje šiva na izredno visokem nivoju. Elantre, Sonate 10+ let nazaj so imele BREZHIBNO všito usnje brez ene površnosti v celem avtu. Pa da ne boš zdaj nabijal o izgledu, bočni opori blalblabla, ki je stvar okusa.

Redki nemec je mel takrat tako dobro izdelano usnje in nad tem je bil presenečen marsikateri novinar, ki se je malce spoznal na to oz. to sploh preveril. Pa nisem nek občudovalec Hyundai-a oz. korejcev, te cene, ki jih pišete ne bi plačal za noben tak boring kičasto elektronsko opremljen avto, ne Passata in ne Hyundai-a.

Foter se je 30+ let mel opravka z usnjem in ve kaj gleda in kje gledat.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Mogoce takrat ja, tukaj ima kolega 3 lete staro Captivo z 80k na stevcu pa je usnje taksno da bog pomagaj.