Hyundai i40

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Brezveze, da komentiraš.

Komentarji, da si MB, Audi in BMW kupujejo podjetniki, mesarji,,,itd. niso ravno na mestu. Plus tega, da se ti avti kvarijo in puščajo ljudi na cesti, tebe pa tvoj (korejec ali karkoli že voziš) ne, ravno tako ne.

Kdo pa kupuje Hyundai, če Nemške avtomobile kupujejo že prej omenjeni?

Ljudje, ki se po tvoje "ven mečejo z avtomobilom", vozijo različne znamke, tudi Kia, Hyundai itd. Veliko preponosnih voznikov danes lahko vidiš s Kio ProCeed bele barve, temna stekla,.... Gre za ljudi, ne za znamke, pametnjakovič. Ven pa se mečejo z avtomobili, ki si jih pač lahko privoščijo.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Vidiš, spet si ga mimo pihnil... Ne vozim Korejca.
Pa ne se razburjatn nisem jaz kriv, da je na odstavnih pasovih največ Bavarcev... Pač kvarijo se, jebaj ga. Citroena že lep čas nisem videl z dvignjeno havbo. Tudi Hyundai-a ne... Pa Mazde, Nissana, Volvota itd. tudi ne.

Veš, nekateri imamo avte za to, da nas pripeljejo od točke A do točke B in ne za nek statusni simbol. Nekateri imajo šlape Hugo Boss, jaz pa imam šlape No Name brand, pa so prav tako prijetne in udobne za hojo. Pa še škoda mi jih ne bo v keson vrečt...

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Pa ne se razburjatn nisem jaz kriv, da je na odstavnih pasovih največ Bavarcev... Pač kvarijo se, jebaj ga. Citroena že lep čas nisem videl z dvignjeno havbo. Tudi Hyundai-a ne... Pa Mazde, Nissana, Volvota itd. tudi ne.

Veš, nekateri imamo avte za to, da nas pripeljejo od točke A do točke B in ne za nek statusni simbol. Nekateri imajo šlape Hugo Boss, jaz pa imam šlape No Name brand, pa so prav tako prijetne in udobne za hojo. Pa še škoda mi jih ne bo v keson vrečt...

To kaj se tebi zdi, da se kvari, je popolnoma meni nepomembno.

Hecno je, da kategoriziraš ljudi, ki si lahko nekaj več privoščijo kot ti. Pa pustima avtomobile, recimo čevlje.
Jaz si pa privoščim vedno malo dražje čevlje, ker sem v njih 10 ur na dan in ker vem, da so bolj udobni in prijetni kot tisti "No Name brand".

PS: nekateri bodo znali to s čevlji povezati na avtomobile, če smo že v avtomobilski temi

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ksz:

malo ste off topic; gtremo nazaj na korejca.

Malo gledam cenik in opreme in ne vidim nič kar bi me prepričalo, da ne bi vzel...konkurenco. A mi lahko kdo pove, kaj je pri tem hjundaju dodana vrednost; kaj več ponuja kot konkurenca?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Lep je in pa zelo malo hyundaijev vidiš ob cesti z dvignjeno haubo, za razliko od točno določenega konkurenčnega nemškega modela.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Lep je in pa zelo malo hyundaijev vidiš ob cesti z dvignjeno haubo, za razliko od točno določenega konkurenčnega nemškega modela.

Lepota je relativna....glede dvignjenih haub pa
hysterical-1.gif
. Sej imamo tu gor par prodajalcev, naj se javijo. Kaj je prednost i40?

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Verjetno je ta "fenomen" povezan tudi s količino določenih vozil na cesti, kaj ne. Koliko hyundajev pa vidiš v primerjavi z bavarci...

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Ahh zamešal sem ja, zgoraj je post od sistemika, za bavarce na odstavnem... No glede števila vozil še vedno velja
smile-1.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.039
113
ah nehajte s temi dvignjenimi havbami ob cesti ....nakladanje do onemoglosti .....
statistično je št.okvar med naslabšim in najboljšim morda videti veliko, v praksi pa je zanemarljivo.........kvarijo se bolj ali manj vsi brez večjih odstopanj.

glede i40 pa menim da je cena zanimiva sploh če pomislimo na kakšen popust(ki sigurno bo), oblika je stvar okusa, motorizacija za moje pojme za tak avto malce "švoh" in "konji" dokaj anemični,...

Za določeno skupino ljudi vsekakor zanimiv avto , ne pa za vse.

PS:glede odprtih havb....ko smo šli letos na dopust sem videl 1 Audi, ki je zgorel(na AC), 2 Mercedeza na Avtovleki, 1 Alfa ob cesti.......trenutno vozim Japonca.....in moj naslednji nakup bo (99%)...Nemec

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Ocitno so prepricani v svoj proizvod in so mu postavili ceno primerljivo konkurenci, tisti ki pa misli, da ni dober nakup, pac ne bo kupil. So pac prerasli Kio in Deawoo/Chevrolet, ter se tudi cenovno postavili ob bok konkurenci. Ce je pa vse res, bomo videli.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.593
1.272
113
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Verjetno je ta "fenomen" povezan tudi s količino določenih vozil na cesti, kaj ne. Koliko hyundajev pa vidiš v primerjavi z bavarci...

glede na to, da mislijo prodat le 150 modelov letno, hmmmmmm
cool-1.gif

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
KSZ

Glede na ceno so še to velika pričakovanja, glede na cene konkurentov (Superb, C5, Mondeo, Insignia,...). Ravno zadnjič sva z očetom ogledovala avtomobile tega segmenta, ker se odloča za menjavo. Superb karavan 2.0 TDI CR family osnovna cena 23k, elegance 25k, pa je še vedno 7k oz. 5k prostora za dodatno opremo, C5 karavan 2.0 HDi Exclusive 23k, cene ostalih konkurentov s podobno opremo so tudi tu nekje.

Res so precej optimistični, za ta denar bi iz principa kupil Passata 2.0 TDI CR highline-a.
bonk.gif

LP

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.593
1.272
113
kaj pa veš, mogoče probajo srečo če bo šlo. lahko da bodo dali potem kake popuste za 5k€ :D

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:

To kaj se tebi zdi, da se kvari, je popolnoma meni nepomembno.

Hecno je, da kategoriziraš ljudi, ki si lahko nekaj več privoščijo kot ti. Pa pustima avtomobile, recimo čevlje.
Jaz si pa privoščim vedno malo dražje čevlje, ker sem v njih 10 ur na dan in ker vem, da so bolj udobni in prijetni kot tisti "No Name brand".

PS: nekateri bodo znali to s čevlji povezati na avtomobile, če smo že v avtomobilski temi
Še zadnji off-topic

Če še nisi opazil, si sedaj izpadel en velik bebec, in sicer s tem, da si me skategoriziral tja, da si nekaj kao ne morem privoščit. Veš, nekateri niso in nismo materialisti. Če si ne nameravam kupit Bavarca, še ne pomeni, da si ga ne morem. Enako za cote, ipd.

Sicer pa, ko boš polnoleten, boš verjetno to sam ugotovil...

OK, grem na on-topic.
Avto mi je všeč, ampak za moje pojme predrag... Razen, če je tako zelo kvaliteten in vzdržljiv, ampak to bo pa čas pokazal.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Ok, zdaj ful v detajle se nisem poglabljal ampak tako na hitro sem si izračunal Passata Highline in pride na cca. 32k z 18 col., adaptivnim bixenonom, z dynaudio ozvočenjem (kar hyundai recimo nima) in še par ostalimi bonbončki, usnja recimo ne rabim, mi je alcantara v highline dosti bolj pri srcu, kot pa cheap korejsko usnje, ki se obrabi v 20k km. Zdaj če pa greš oba naložit do konca pa verjamem, da je razlika res malo večja. Ampak potem lahko pri Passatu privzamemo še DSG menjalnik, torej spet nekaj za kar korejci še niso slišali.
smile-1.gif

Lepo sem napisal s primerljivo opremo. In ni 32, ampak je 35 ... In primerljiva oprema pomeni tudi usnje. ALi primerjaš primerljivo ali pa ne primerjaš. Pa vsaj malo jke treba si vzet časa, ne nekaj na pamet. Zato pa obstajajo ceniki in konfiiguratorji.
Doplačat pa moraš (za primerljivost): sunjene klimatizorane sedeže, električna sedeža, 18col platišča, iPod priklop (ampak ne moreš hkrati dobit še USB), BT, ksenone + lane assist, parksistem, pametni ključ, zatemnbjena stekla, zimski paket pa še kaj sem spustil ...
Pride 35.300 cca ... Pri i40 dolalčas smernost ksenonov, pride 31.300. 4K razlike, kakorkoli obrneš.

No za 34k imam jaz pri Passatu dynaudio ozvočenje, dsg menjalnik, če se odpovem meni osebno bolj kot ne nekateri nepotrebni opremi. Koliko me stane i40 z takšno opremo?

Pa upam, da ne misliš, da premium ozvočenje pri Hyundaiu pomeni enako kot dynaudio.

Za 34 jurjev v primerljivo opremljenem passatu 2.0 TDI 140 pač ne boš dobil DSGja. Če ne verjameš, si lepo zaženi konfigurator in začni kljukat opcije. IN govorimo o primerljivih avtih, ne o hyudaiju, kot je, vs passaatu, kot bi ga ti imel. Ta dva nista primerljiva, torej je "tvoj" passat za to debato nepomemben.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Ok, zdaj ful v detajle se nisem poglabljal ampak tako na hitro sem si izračunal Passata Highline in pride na cca. 32k z 18 col., adaptivnim bixenonom, z dynaudio ozvočenjem (kar hyundai recimo nima) in še par ostalimi bonbončki, usnja recimo ne rabim, mi je alcantara v highline dosti bolj pri srcu, kot pa cheap korejsko usnje, ki se obrabi v 20k km. Zdaj če pa greš oba naložit do konca pa verjamem, da je razlika res malo večja. Ampak potem lahko pri Passatu privzamemo še DSG menjalnik, torej spet nekaj za kar korejci še niso slišali.
smile-1.gif

Lepo sem napisal s primerljivo opremo. In ni 32, ampak je 35 ... In primerljiva oprema pomeni tudi usnje. ALi primerjaš primerljivo ali pa ne primerjaš. Pa vsaj malo jke treba si vzet časa, ne nekaj na pamet. Zato pa obstajajo ceniki in konfiiguratorji.
Doplačat pa moraš (za primerljivost): sunjene klimatizorane sedeže, električna sedeža, 18col platišča, iPod priklop (ampak ne moreš hkrati dobit še USB), BT, ksenone + lane assist, parksistem, pametni ključ, zatemnbjena stekla, zimski paket pa še kaj sem spustil ...
Pride 35.300 cca ... Pri i40 dolalčas smernost ksenonov, pride 31.300. 4K razlike, kakorkoli obrneš.

No za 34k imam jaz pri Passatu dynaudio ozvočenje, dsg menjalnik, če se odpovem meni osebno bolj kot ne nekateri nepotrebni opremi. Koliko me stane i40 z takšno opremo?

Pa upam, da ne misliš, da premium ozvočenje pri Hyundaiu pomeni enako kot dynaudio.

Za 34 jurjev v primerljivo opremljenem passatu 2.0 TDI 140 pač ne boš dobil DSGja.

Po konfiguratorju ga ne bom dobil, v realnosti pa bi ga dobil.
wink-1.gif

Kakšen popust pa se da izboriti pri Hyundaiu v tem momentu pa tudi vem.
zmaga.gif

Verjemi, razlika je manjša kot si misliš.