Hyundai i40

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sem tudi zožal na Hyundai, drugič se vzdrži posploševanja, tudi nemca ni možno vse posplošit na VW.

Je nekaj najbolj "žalostnega" za pogledat v avtu ravno usnje....BMW M3 uberwagen star nekaj let, recimo 80kkm usnje pa razpokano in preprosto nagravžno.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Posploševanje gor ali dol, tudi po 10 let starih sonatah ne moremo soditi novega i40. Zadnjič sem sedel v ix55 in je bilo že pri novem na pogled in otip usnje naravnost ogabno, pa je lahko še tako kvalitetno všito zaradi mene.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Posploševanje gor ali dol, tudi po 10 let starih sonatah ne moremo soditi novega i40. Zadnjič sem sedel v ix55 in je bilo že pri novem na pogled in otip usnje naravnost ogabno, pa je lahko še tako kvalitetno všito zaradi mene.

Pa si ti mogoče kdaj pomislil, da je vse to psihološko, ker hočeš videt vse zanič? Jaz priznam, da pri vw derivatih najdem čisto vse mogoče in nemogoče napake, ker jih pač preprosto ne maram.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Zakaj bi hotel videti vse zanič? i40 mi je bil pravzaprav na prvo žogo celo dokaj všeč, dokler nisem videl notranjosti in cen.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Zame ne.
tongue-1.gif

Polno elektronike, napihnjene cene.....ne hvala, ni novega avta zame. Ko ne bom sposoben sam parkirat bom ključe dal podmladku ali pa šel na bus.

Avtomatsko parkiranje, luči xyz, ki svetijo kamor se jim sprdne, 2121212 airbagov, 10 conske klime, ajDrajv knofi, govorno vodenje wtf tempomati, da se lažje zaspi ipd....

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.477
449
83
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Ker DSG ne pozna popolnoma avtomatskega načina kajne?
crazy1.gif

Kako da ne?

Mislil sem seveda na to, da je v i40 pravi avtomat s konverterjem navora, DSG pa je tehnično gledano robotiziran ročni menjalnik s sklopko (oz. dvema).

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
saj to je problem večine rižote. ko pride ven je waaaaawww, že čez par let pa sivo povprečje.
Se strinjam... In to pri vseh italijanskih znamkah avtomobilov.
tongue-1.gif

Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Ravno včeraj sem se sprehajal okoli in srečal enega res lepega bmw e46 kupe. Res lepo porihtan. In potem sem začel razmišljat da je to pravzaprav dizajn druge polovice 90ih, torej počasi 2 desetletja nazaj! pa še vedno je lep.
Glede BMW-jev... Tudi če mi katerikoli model kdo podari, ga še isti moment prodam in si kupim rajši karkoli drugega, všečnega (tale i40 bi bil v ožjem izboru).
Zakaj? Ker ima bemfo že skoraj vsak Strojan, kvazi wannabe podjetnik in zavarovalni agent.
In pa tudi zato, ker vsak drug avto z odprto havbo na odstavnem pasu je BMW.

Načeloma mi je pa tale Hyundai zelo lep, imam pa tudi s korejci zelo pozitivne izkušnje.

Nekdo je omenil golfa in tradicijo oblike (ki je praktično ni, polo in golf, pa še kak drug avtomobil druge znamke so si že nekaj časa zelo podobni med sabo)... Če pa kdo vidi neko tradicionalno podobnost med g2 in g6, pa rabi okulista.
Saj mogoče bo pa i40 5. generacije tudi tipičen i40 model, to je pač sedaj čisto nov avtomobil...

Na koncu koncev, hvala bogu za različne okuse... Kako bi pa bilo, če bi vsi vozili enak avto.

Ti to malo na pamet ane?

Če bi foušija gorela, ....

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

zmaga.gif
,

Ga ima sodelavka, kupila predkratkim belega s kao full option opremo. Jajca korejska. Usnje ni usnje, ampak umetno platno, debelo mm. Katastrofa....
Da ne govorim kako lahko NOV avto za 40 jurjev smrdi ko 100
evil.gif
. Plastika smrdi...

Sam sem 10 let nazaj kopil Coupeja 2.0 Top FX z usnjem.....enaka zgodba...korejci pojma nimajo kaj je to usnje.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Hahah ne me j**** a clo usnje ste šli z šublerjem mert?
hysterical-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Hahah ne me j**** a clo usnje ste šli z šublerjem mert?
hysterical-1.gif

Ni blo treba, ker se je že na uč vidlo, da je tolk tanko, da skor čez vidiš.
hysterical-1.gif

Pravo usnje "diši", tole kar sem pa dam videl ni U od usnja...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Mogoče pa italjani za Lancie unga okol kravje riti odrežejo pa je bl trpežn
hysterical-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Za Lancio to delajo v Poltrona Frau. Zdaj pa dost off topica. Vsi vemo, da usnje ni enako usnju. Jaz osebno ga ne maram. V najboljšem primeru recimo v kombinaciji z Alcantaro.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Zakaj pri Passatu to ni problem, ker nima navora? 2.0 TDI z 170hp ga ima več kot tvoja italijanka, 140 hp verzija pa malenkost manj. Cuka ti pa morda, če si totalno brez občutka.

Kateri i40 pa ima več navora?
grin1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Pa veš zakaj ima 2.0TDI samo 350Nm navora? Iz istega razloga kot moja italijanka, ki ga ima sicer z ročnim menjalnikom precej več. 1.9 JTD recimo dobiš tudi s 400Nm za primerjavo. Edini DSG, ki zmore res velik navor je tisti v Veyronu. S tronic v ta velikih Audijih ima pa 12 ploščne sklopke, da vse skupaj ne utrga stran. Zato pa tudi tehta toliko kot trije ročni menjalniki skupaj.
crazy1.gif
Navora pa zmore komaj toliko kot en 15 let star klasičen Mercedesov avtomatski menjalnik, ki je mislim da kar nekaj lažji.

Itak je pa smešno. Tukaj ponujajo 1.7 dizla za tak avto, medtem ko v Sonati ponujajo 2.0 bencinarja z 274 konji in 365Nm navora, porabo pa med 7 in 10 litri.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Glej, zaradi mene lahko imajo 14635 sklopk, dokler zadeva funkcionira in gre tako kot mora mi je čisto vseeno. In glede na to, da skoraj 2 toni težko A6 z "bogim" 3.0 TDI požene do 100 km/h v dobrih 6 sekundah bi rekel, da kr gre.
smirk-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Ti to malo na pamet ane?

Če bi foušija gorela, ....
priden.gif

Kakšna faušija?

Imam avto, ki ga potrebujem... In s katerim nimam nekih strahov, da me bo pustil sredi Bolgarije na cedilu. V tistem postu omenjeni avti so pa zame popolnoma neuporabni... Nisem pa nek postopač, da bi se z avtom v družbi ven metal, hkrati pa klel, kako je za moje potrebe totalno neuporaben.

In mimogrede, nanašalo se je na tisto, da če želiš imeti nek status, moraš imet določenega Nemca. Jaz se pa na tovrstni status poščijem...

Če pa ti misliš, da smo nekateri fauš tistim, ki imajo Bavarca, Ljudca, Audija ali podobno, si pa malo
stupid-1.gif

Spominjaš me na one, ki so ali pa delajo za KD.