Hyundai i40

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Po konfiguratorju ga ne bom dobil, v realnosti pa bi ga dobil.
wink-1.gif

Kakšen popust pa se da izboriti pri Hyundaiu v tem momentu pa tudi vem.
zmaga.gif

Verjemi, razlika je manjša kot si misliš.

Kakšen popust dobiš ti, je nepomembno. Ravno tako je recimo nepomembno, kakšnega bi jaz dobil. Pa sosedov Francl, pa jože, ki je šefu salona zrihtal poceni centralno.
A če nekdo dobi i40 po nabavni ceni in utaji davek, bomo pa rekli, da je pol cenejši od pasata?
Šteje cena na ceniku. Vse ostalo je odvisno od posameznika in nima veze s cenovno politiko (izjema so seveda akcijke cene, ki so za vsakega in v bistvu na ceniku).

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
PREMIUM 1.685 6-st. ročni 30.690€

Samo tale je polno založen z opremo (samodejni menjalnik, sistem za parkiranje, navigacija,...), to najverjetneje ni serijsko, kljub najvišjem nivoju opreme, ali pač
sprasujem se.gif
potem 30k naenkrat ni tak velik.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.593
1.272
113
ksz

Citat:
Hyundai i40 je dobitnik prestižne nagrade EuroCarBody 2011 za najboljšo strukturo karoserije.
Hyundai i40 je osvojil 1. nagrado organizacije EuroCarBody, ki jo sestavljajo avtomobilski dobavitelji in industrijski strokovnjaki s celega sveta. Na letošnji konferenci je 500 delegatov med desetimi avtomobilskimi blagovnimi znamkami (Audi, BMW, Ford, Mazda, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Land Rover in Volkswagen) izbralo Hyundai za zmagovalca. Strokovnjaki so pohvalili celovit inženiring, učinkovit in inovativen razvoj materialov ter proizvodno učinkovitost. Še posebej pa je žirijo impresionirala izjemna kakovost in trdnost Hyundaijevega jekla ter izboljšani spoji, ki omogočajo izjemno togost karoserije in nizko težo. i40 je od skupnih 50 točk dosegel 37,98 točk. Najbližji konkurent in drugouvrščeni avto, Audi A6, je dosegel 35,86 točk. Na tretje mesto pa je bil uvrščen Mercedes B-Class s 34,66 točkami. Nagrada EuroCarBody je še ena potrditev Hyundaijeve napredne tehnologije, in logično zaporedje po uspešnih preizkusnih trčenjih EuroNCAP, kjer je Hyundai i40 dosegel maksimalnih 5 zvezdic za varnost. Obenem pa je Hyundai prva azijska avtomobilska znamka, ki je dobitnica prestižne nagrade EuroCarBody.

Vir

http://www.automotive-circle.com/eurocarbody11/carbo11_welcome.cfm?lg=e

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Smo dobil domov Hyundai magazin št5 (pošilja servis na dom).......modeli so se spravl v profesionalizacijo.......razvil svojo jeklarno in majo cilj bit prvi na svetu po izdelavi special jekel za avtomobilsko industrijo (se pravi tud za VAG ubervagne
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Sem prelistal celo temo in bore malo uporabnega. Si jo kdo omislil ta avto, kakšne so izkušnje? Bil sem na testni vožnji z 1.7 dizlom s 136km. Jst sm nad avtom navdušen. Sem testiral tudi insignio dizla s 160km in me je i40 veliko bolj navdušil. Notranjost veliko bolj kvalitetno izdelana, kot pri Oplu, barva števcev sicer malo kičasta (tudi zunaj je avto meni na momente kičast) vendar vse zelo pregledno in lepo urejeno. 136km motor je zame dovolj odziven. srednja oprema (style) vključuje že povsem dovolj opreme.

Še kakšno mnenje, izkušnje?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Težko boš tukaj dobil kakšnje izkušnje, jaz sem ga prejšnji teden dejansko komaj prvič videl na cesti.
grin1.gif

Če te je navdušil ga kupi, itak je avto še prenov, da bi se dalo govoriti o kakšni zanesljivosti.

Insignia pa je očitno res slabo sestavljena, ker se zadnje čase po vseh forumih pritožujejo nad notranjostjo in črički.

Priznam, tukaj bi še jaz bil v dilemi.
d055.gif

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Robbit, si kupil i40, oziroma imaš še kakšne dodatne iskušnje ali teste? Tudi sam cincam med i40 in Insignijo, pa me bolj vleče k i40.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Sem kupil ja:) Za enkrat zadovoljen z nakupom, verjetno tudi zaradi tega, ker sem bil navajen prevažat punco in dva otroka v coupeju. Sem probal i40 in Insignio in sta oba ok.

Probal sem insignio dizel s 160km in nudi definitivno več užitkov v vožnji kot i40 dizel 136km, vendar je zame predraga; 161km in registracija, 18gume, cena avta je višja in kasko. Varianta s 130 km pa meni ni, ker se mi zdi, da v ta avto pač paše več konjev.

I40 pa se mi je zdel odličen nakup, ker je svež in meni osebno lep avto, lepo se pelje, 1.7 crdi povsem lepo potegne (baje primerljivo s konkurenčnimi 2.0 motorji v rangu 140km), notri se odlično počutim (malo višje sedenje in za odtenek bolj pregled od insignije, izdelava boljša od insignije, malo slabši je zgolj osrednji del armature, gumbi so pregledni; tukaj so ga pri oplu po moje čist pihnl), bolj prostoren zadaj. Žal mi je le, da srednji opremi (style) manjkajo ksenonske luči (insignija jih ima), ker rad dobro vidim v temi.
Mogoče še to; na testih mu očitajo preveliko poraba, saj naj bi konkurenti (avensis, mazda6, passat) pili manj. Jst še nisem enega tanka pokuril in trenutno računalnik kaže 6.8. Vozil pa sem zmerno kombinirane vožnje. Sem pa odprl account na poraba.com, da preverim, če računalnik laže:)

Vzel sem pa testni avto s 7000km in meni deluje brezhiben.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Jst sem dal 21.800 za dizla 136km, priložili so mi še originalne strešne nosilce, ki so drugače nekaj čez 300€. Najcenejši i40 po ceniku je pa bencinar 21.490€. Na vse nove je pa zdaj itak popust, višina je pa pač odvisna od motorja in opreme.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Pozdravljen,

Hvala za izčrpen odgovor. Skoraj 100% sem odločen, da tudi jaz kupim i40. Na opel forumu pišešejo o samih težavah z insigniami, od zavor, čričkov..., tako da je Hundai postal 1 izbira, pa čeprav sem šel na testno vožnjo predvsem z namenom, da i40 probam in izločim. Kakšno barvo si vzel? Pri nas imajo tesnega srebrnega, pa mi ni najbolj všeč. Poraba.com ne najde nobenega i40.
Hvala še enkrat in lp

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Poraba.com ti mojega za enkrat še ne izpiše, ker sem vnesel samo en vpis. Izpisuje pa avte, ki imajo vsaj dva vpisa porabe. Imam sivega. Če misliš testni avto, imajo v Kopru črnega (zelo prijazna primorka v salonu), Trbovlje srebrnega, ki tudi meni ni všeč in še kaj bi se našlo po moje. Govorim za 1.7 crdi hp style.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Tole je bolj [cenzura] za volanom. Škoda ker ni na video posnel svojih nog. Bi se lepo videlo, da tišči na plin kot zmešan.
stupid-1.gif
bi pa lahko:
  • pritisnil na zavore
  • prestavil v N
  • ugasnil motor
  • ...
Vse tole zgoraj preverjeno deluje, ko motor deluje z največjim plinom. Iz prve roke.