Huawei IDEOS X5

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Tudi po nadgradnji na 2.3.5 doživel že 2x reboot, ko sem se igral okoli WiFi.
To očitno še niso popravili...
frown-1.gif

22. jul 2007
13.575
1.758
113
124
kaj si doživel reboot telefona ali ruterja, ker to se je dogajalo z fir. ver 135 - zmrznil ruter

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Ruter?

Imel sem izklopljeno brezžično povezavo. Zalaufam gtalk in vidim, da nimam povezave. Grem v nastavitve in omogočim brezžično povezavo in nazaj v gtalk. Telefon mi potem nekaj štrika in se ponovno zažene. Bil je pa še en reboot, tam se pa ne spomnem kaj se je že dogajalo.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Sem namestil MIUI in mi telefon dela zelo slabe slike. Filmčki štekajo in kvaliteta zelo slaba.

je to zaradi MIUI ali okvara telefona?

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Mi lahko mogoče kdo v parih korakih pomaga namestiti na MIUI rom na telefon. Sem sam nekaj poskušal, ampak neuspešno.
Na katrico (ni bila prazna) sem skopiral rom in sicer MIUI.us_u8800_1.12.9_MUL.zip.
Ali pustim zip ali moram slučajno odzipat in dati v kaki folder?
Nato sem stisnil VOL UP + Power in dal Wipe data in Wipe partition.
Za tem pa install rom from ZIP.
Pri verification pa se ustavi in sicer javi "No Signature, Verification Failed Error"
Telefon imam rutan s SuperOneClick in updatan je na originalni 2.3.5.

Nameščal sem tudi ROM Manager, vendar je bil rezultat isti.

Bi se dalo na hitro napisat komu osnovne korake za namestitev?

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Ruter?

Imel sem izklopljeno brezžično povezavo. Zalaufam gtalk in vidim, da nimam povezave. Grem v nastavitve in omogočim brezžično povezavo in nazaj v gtalk. Telefon mi potem nekaj štrika in se ponovno zažene. Bil je pa še en reboot, tam se pa ne spomnem kaj se je že dogajalo.

Men je že 20krat rebootal za teden dni, me že počasi začenja živcirat
10.gif

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
MIUI je res pomoje najboljsa opcija za tegale X5, ja. Sem ga imel preden sem saltal na S2, pa moram reci, da se mi zdi, da dela celo bolj tekoce kot npr stock rom na S2, ceprav je hardwersko neprimerljivo slabsi.

tic

Pripravnik
Izključen uporabnik
31. avg 2007
319
0
18
A se da namestit miui rom iz ver 2.3.5 al gre sam iz frojota. Ima morda kdo kakšen delujoči link za originalen rom za 8800pro se pravi frojo 2.1 oznaka pa mislim da je tale V100R001C00B042(Overseas Normal)

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
MIUI je res pomoje najboljsa opcija za tegale X5, ja. Sem ga imel preden sem saltal na S2, pa moram reci, da se mi zdi, da dela celo bolj tekoce kot npr stock rom na S2, ceprav je hardwersko neprimerljivo slabsi.

MIUI sem tudi imel, vendar mi je tudi neki na silo zapiral programe pa nevem kaj še, al nisem nekaj dobar naredil, al je nekaj do telefona...
confused-1.gif

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Citat:
Uporabnik Alko_man pravi:
Mi lahko mogoče kdo v parih korakih pomaga namestiti na MIUI rom na telefon. Sem sam nekaj poskušal, ampak neuspešno.
Na katrico (ni bila prazna) sem skopiral rom in sicer MIUI.us_u8800_1.12.9_MUL.zip.
Ali pustim zip ali moram slučajno odzipat in dati v kaki folder?
Nato sem stisnil VOL UP + Power in dal Wipe data in Wipe partition.
Za tem pa install rom from ZIP.
Pri verification pa se ustavi in sicer javi "No Signature, Verification Failed Error"
Telefon imam rutan s SuperOneClick in updatan je na originalni 2.3.5.

Nameščal sem tudi ROM Manager, vendar je bil rezultat isti.

Bi se dalo na hitro napisat komu osnovne korake za namestitev?

Že rešil...
Klik

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Hmmm... problemi! Kot sem že na drugem forumu zapisal, bi prosil še tukaj za malo pomoči
smile-1.gif

Rešil sem to, da sem naložil CWM recovery, nato pa sem želel naložiti MIUI rom. Se pravi sem šel v recovery, izbral najprej Wipe data/factory reset, nato Wipe cache partition in nato pod advanced še Wipe Dalvik Cache.
Nato sem šel nazaj in izbral Apply update from sd card. Izbral sem MIUI rom 1.12.9 in instalacija je šla do konca. Potem dam še restart in ko bi se naj zagnal telefon, samo čaka pri tistem rdečem Huawei znaku, potem pa se restarta. In to se ponavlja...
Bi moral narediti kaj z boot datoteko ali kaj mi je za storiti... ???
shocked-1.gif
::)

Help!

stole

Pripravnik
28. mar 2008
166
14
18
Tudi jaz imam take probleme,bi šel na starga nazaj,pa ne gre,tako da pač bom moral to požret.Mi je pa večinoma nastal ta problem,če sem imel v fly mode.Pa se resetira,pa tudi kartico mi ne prepozna vedno.Mi pa tudi kdaj tolko zaštrika,da brez baterije ven niti ne trzne.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Hmmm... problem je, da meni sploh ne zbuta, ampak pride do znaka Huawei in potem spet zavibrira, kot da bi ga vklopil in spet samo do znaka Huawei... Ima kdo kakšno rešitev?

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
turn off your device, reboot into recovery with volume up + volume down + power button.
again you'll see a pink screen, connect your phone to computer while the screen is pink and you'll see a storage device in my computer.
it'll contain just the one folder "image", copy and replace the file named boot.img with the file in this link
/?d=M4N45AGZ (include megaupload url ahead as i havnt posted enough to post a complete url)
switch off

follow the same procedure this time to replace recovery.img with the file in the link
/?d=SDM8NREC

boot into cwm and then flash any rom from your sd card

Tole sem nekaj našel. Lahko probaš?

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Hvala za trud, to sem že sicer poskušal, ampak je problem, da ko priključim telefon na PC mi ne zazna driverjev in posledično tudi ne odpre storage device. Imaš mogoče kakšne driverje za Win7, ker tisti, ki sem jih našel na netu (u8800_drivers) ne delajo, oz. bi moral poskusiti mogoče na drugem PC-ju.

Sedejson

Pripravnik
31. jul 2010
107
0
16
Jes mam en problem. Prosu bi koga za pomoč, ker sm že obupal
frown-1.gif

Men ne odpre galerije. Use je delal normalno, dokler nisem enkrat za voljo preveč aplikacij in vsega kar pod to spada, factory resetal telefon. Od takram mi sploh ne odpre galerije. Ko prtisnem na gumb Galerija v meniju, se prikaže tista standard barva galerije, in pa piše otripajoč napis Loading new files no neki tazga. Uglavnm galerija se mi enostavno ne odpre. Pa sem nato ponovno factory resetu, pa ni pomagal. PROSIM ZA POMOČ!!! Hvala vsem!

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Imam eno težavo, iščem že cel dan, pa ne najdem.
Namesto roza obarvanega zaslona dobim modro obarvan.
Ali mogo2če gdo ve kje naj najdem izvirno mapo "image"?

Bias

Pripravnik
7. jan 2011
103
0
16
Prosim za pomoč.

Nikoli rootan telefon, ali posodabljan na najnovejšo verzijo, vseskozi mi delal odlično.

Včeraj sem na tablico /transformer/ naložil eno dobro vremensko aplikacijo, in dal tudi na ta telefon. Ko mi jo je potegnilo dol in sem jo kliknil, od takrat sledi težava:

> telefon prižgem > vpišem geslo > se postavi > in ga vrže ven / se izlopi > in to skoz in skoz....

Kaj lahko naredim, kako zbrišem aplikacijo, če se mi predno lahko pridem v meni za izbris izklopi?

Prosim prosim eno rešitev
smile-1.gif

Hard restore? karkoli.