HTC Touch HD

mirkop

Pripravnik
13. mar 2008
103
0
16
A je že komu uspelo usposobit TMC tudi v praksi? meni ga sicer zazna in napiše da je TMC aktiven, vendar imam dva problema:

1. No iGO8 imam karte 2009.2 od Monolita in bi naj v Sloveniji deloval TMC, vendar ne more najti frekvence (tudi v Avstriji mi ni uspelo)
2. TMC mi pokuri baterijo v 6-8 urah, tudi če ni prižgan HyperGPS.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
meni čisto solidno dela.

vprašanje1.: imaš vklopljene slušalke? moje nastavitve:
com port :9
FM band: ccir 87,5-108
data output : TMC data
Sound: Speaker
Mute radio: Mute
Load on boot: Manual
Protocol: Royaltek

meni dela tako, da najprej prižgem tmc (odprem hypergps in kliknem zgoraj TMC ikono. napiše TMC DRIVER ACTIVE). Vklopim slušalke. Vklopim Igo in počakam par minut, da najde frekvenco (navadno slo1), čez kake 2 minuti imam naložene vse dogodke.

probaj še kak drug skin . jaz imam naprimer od dimke 1.17 za HD, kjer imaš v navigacijskem oknu spodaj desno prikaz, na kateri frekvenci je trenutno TMC, če je obarvan modro oz ima rumeno podlago pomeni da ima naložena TMC sporočila.

2. kako ti tmc kuri baterijo, če ni prikljopljen?

poročaj naprej... bomo že rešili zadevo.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
ja jaz imam iste nastavitve kot MAKY, venadr morem povedat, da tudi ko grem ven iz igo programa in zaprem hypergps program mi na veliko kuri baterijo. Morda bi bilo potrebno narediti izklop/vklop aparata, ker vseeno tudi če v ozadnji NE teče noben program mislim da se baterija preveč hitro uporabi.

Primer:

Imam 100% baterijo polno. Prižgem igo+hypergps za 2 minuti (dovolj da mi prikaže prometne info pri slo1). Ugasnem programa (oba), preverim v filemanagerju če je kak program odprt - ni noben. Baterija je 99%. Čez 3 ure (brez da bi kar koli tikal na telefonu) imam že 40% baterijo
grims-1.gif

Če pa imam 100% polno baterijo in NE zaženem hyper gps in igo ampak samo igo in ga uporabljam tudi do 40minut, kličem, pišem sms--- se mi baterijo sprazni po 2h dneh.

Mislim, da je tukaj neka napaka pri temu programu hyper gps (res da je šele beta program).

LP

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
eno vprašanje: ali pred izklopom hyper gps deaktiviraš tmc driver? jaz ga in mi baterijo normalno kuri=mi zdrži tako dolgo kot ob normalni uporabi.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
kako pa deaktiviram tmc driver? jaz ko zaprem igo program grem v odprt hyper gps program in izberem samo exit.

morem še kaj pred tem naredit?

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
uporabi sktools in preglej kateri proces laufa za ta tmc. Ga ubiješ in to je to. Večinoma task managerji samo programe kažejo, procesov pa ne.

mirkop

Pripravnik
13. mar 2008
103
0
16
MAKY_ : sem uporabil tvoj nasvet in mi zadeva laufa, pravtakao mi sedaj več ne kuri baterije ko deaktiviram TMC.

Zdaj pa sem prišel še na eno idejo, ki je bolj teoretične narave in ne vem če bi delovala v praksi. A se da kje dobiti FM anteno z 3,5mm adaptarjem ,ki bi jo priklopil na HTC-ja? A mislite da bi v tem primeru deloval notranji zvočnik telefona in bi predvajal navigacijo preko zvočnika?

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
no super da dela...

ti bi imel fm anteno za namen tmc-ja? se pravi samo žica in 3,5mm priključek? tako vem da ima becker v svojih navigacijah... navigacijo (vodenje) bi ti potem predvajal zvočnik telefona ja... tako kot sedaj
wink-1.gif

mirkop

Pripravnik
13. mar 2008
103
0
16
ja sam to je teorija, v praksi pa dvomim da deluje. po moje katero koli zadevo daš na 3.5mm audio vhod, jo bo telefon prepoznal kot zvočnik in bo izklopil notranji zvočnik... upam da se motim :)

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
če je vključen tmc in vklopljene sulušalke ti dela glasovno vodenje preko notranjega zvočnika ane... tako da da se ziher... razen če sva se kje narobe razumela...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
kaj bi lahko nadomestil z slušalkami? res je čudno med navigacijo v avtu, ko imam na steklu nosilec za avto htc hd in iz njega štrlijo slušalke dolge 1meter
smile-1.gif

obstaja kak manjši čepek, ki bi ga samo vtaknil v prostor za slušalke in nebi nič štrlelo?
smile-1.gif

hvala in lp

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Nekje bi bilo treba staknit 3,5mm vtikač s štirimi kontakti, nato pa poizkušat kateri kontakt se uporablja za anteno. Ko se to ugotovi se lahko na konektor nalota anteno, kakršne so se včasih dobile za Ericson 628 in 1018.

Edit
Ali pa takole:

Nazadnje urejeno:

biatch

Zelenc'
8. jul 2009
2
0
1
Pozdravljeni, sem komplet newbee na tem forumu ... kupil predkratkim HTC TD 2 ... šel skozi vse teme na XDA dev forumu ... neuspešno skušam nastavit drugo mesto v HTC weather ... original podpira samo Ljubljano.
Sem probal vse weather master database + spremenit manilo z SQlite ... pa nikah ne gre ... pa ko recimo preverim na

http://htc.accuweather.com/wid...00|MARIBOR|&u=1

mi javi da za MB ni podatkov.

Saj vem da obstajajo drugi programi npr. SPB Weather - bi pa blo fajn če bi se dalo poštimat HTC weather tab ker uporablja Accuweather.com ki je dokaj točn

Že naprej vesm hvala za pomoč in konstruktivne predloge

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Citat:
Uporabnik biatch pravi:
Pozdravljeni, sem komplet newbee na tem forumu ... kupil predkratkim HTC TD 2 ... šel skozi vse teme na XDA dev forumu ... neuspešno skušam nastavit drugo mesto v HTC weather ... original podpira samo Ljubljano.
Sem probal vse weather master database + spremenit manilo z SQlite ... pa nikah ne gre ... pa ko recimo preverim na

http://htc.accuweather.com/wid...00|MARIBOR|&u=1

mi javi da za MB ni podatkov.

Saj vem da obstajajo drugi programi npr. SPB Weather - bi pa blo fajn če bi se dalo poštimat HTC weather tab ker uporablja Accuweather.com ki je dokaj točn

Že naprej vesm hvala za pomoč in konstruktivne predloge

Če si šel skozi vse teme na XDA potem mi pa ni jasno kako si spregledal to:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=408918

biatch

Zelenc'
8. jul 2009
2
0
1
Ja pol je tebi uspelo vstavit druga mesta noter ???

Glej sem vse skoz dal ... izklopljen TF3D ... pa mi pol ven vrže ko poženem weather tab
frown-1.gif
(
Ko pa spet odstranim database editor ... pa ostanejo privzeta mesta ...

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
3. start, settings, personal, phone, band in izbereš gsm only...

jaz nimam možnosti gsm only
confused-1.gif

jaz tega tudi nimam.
je samo gsm in pa funkcija auto.

kje se nastavi funkcija, da ti ne vklaplja interneta preko gprs/edge? da bi uporabljal samo kadar se sam kam priklopim oz. samo na wi-fi.