HTC Touch HD

intro123

Zelenc'
5. jun 2009
2
0
1
Pozdravljeni!

Sem nov uporabnik predmetnega foruma. Ker sem na tem mestu zasledil več koristnih informacij glede nadgradnje Touch HD-ja, i eno vljudno vprašanje, na katerega mi bo upam da kdo znal odgovoriti.

Problem:

na svoj touch HD sem downloadal in instaliral originalno HTCjevo tipkovnico, ki je vgrajena v novi touch diamond 2 in touch pro 2. Imenovala naj bi se "touch input". zadevo sem najprej zasledil na youtube-u, kjer pocketnow.com objavlja svoje prispevke:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=N9sbMhsQ3b4

Po ogledu zadeve, sem šel na njihovo stran, kjer sem preko katere sem zadevo tudi downloadal.

Link: http://pocketnow.com/index.php?a=portal_detail&t=news&id=6918

Downloadal sem tole virtualno, ki naj bi delovala na HD-ju (mislim da je od XDA developers):

http://www.4shared.com/file/88843093/f25db617/BJK_HTC_EzInput2_WVGA_NoKbd_0409-B1_2.html

Po inštalaciji, pa mi je tipkovnica, ki je sicer v primerjavi z touch hd-jevo delovala čudno, saj mi je delovala, kot da deluje preko stare, originalne HD-jeve...v glavnem prišlo je do problema, da tipkovnica sicer je delovala, vendar pa dokaj nezanesljivo, tako da mi je telefon ob tipkanju čudno svetlikal enkrat temneje, spet drugič se je screen osvetlil, ko pa sem izbral možnosti, sem opazil da deluje preko originalne tipkovnice, oziroma da se je očitno prekopirala čez originalni file HDjeve tipkovnice in s tem zmešala tako novo "touch input" tipkovnico, kot tudi originalno, zato sem zadevo odinštaliral, s tem pa sem na začudenje izgubil tudi originalno HDjevo tipkovnico: Compact Qwerty, full qwerty in phone keypad, tako da mi sedaj telefon zmrzne ko izberem eno izmed teh možnosti. NA srečo imam že od prej inštalirano SPB keyboard (third party keyboard) katero pa lahko še vedno uporabljam. NA raznih forumih sem prebral, da so se podobne zadeve godile tudi drugim.

komentarji pod člankom : http://www.fuzemobility.com/tp2-touch-input-keyboard-mostly-ported/

http://pocketnow.com/index.php?a=portal_detail&t=news&id=6918

Videl sem tudi predloge, naj se enostavno inštalira na novo originalna tipkovnica in da bi to moralo delovati:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=426281 - vendar pa tu kot vidim ni tipkovnice za WVGA (HTC TOUCH HD), poleg tega pa me tudi skrbi, da bom inštaliral spet kakšen nepravilni file in še bolj zaružil telefon.

1. Ima kdo kakšen predlog kaj storiti poleg "HARD RESET", ker navedenega če je le možno ne bi naredil. Pozna kdo fail stare ali nove tipkovnice, ki bi jo lahko brez problema inštaliral in dobil nazaj staro ali novo tipkovnico? Bi bilo možno s tem odpraviti težavo?

2.Drugo vprašanje pa je, ali menite, da lahko telefon še bolj zaruži (tudi drugi programi, performance) če sem očitno z navedeno potezo zrušil (zje**l) originalno tipkovnico, ali lahko brez problema uporabljam pač SPB keyboard brez strahu, za HD?

Za morebitne odgovore in pomoč se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem in upam, da iz opisa vsaj približno razumete kaj se mi je zgodilo in kaj želim.

Lep pozdrav vsem.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Na takšne težave se načeloma kar velikokrat naleti, če te le zanimajo zadeve in raziskuješ kaj v tej smeri in probavaš kakšne nove programe.
Moj predlog bi bil, da si na novo naložiš najnovejši ROM (lahko tudi kakšen custom ROM), saj boš tako še najhitreje rešil vse skupaj, pa še updejtal boš telefon. Če samo pogledaš, koliko časa si že izgubil s pisanjem dolgega posta, iskanjem rešitev... :S Sedaj bi lahko imel naložen že nov ROM...

intro123

Zelenc'
5. jun 2009
2
0
1
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Na takšne težave se načeloma kar velikokrat naleti, če te le zanimajo zadeve in raziskuješ kaj v tej smeri in probavaš kakšne nove programe.
Moj predlog bi bil, da si na novo naložiš najnovejši ROM (lahko tudi kakšen custom ROM), saj boš tako še najhitreje rešil vse skupaj, pa še updejtal boš telefon. Če samo pogledaš, koliko časa si že izgubil s pisanjem dolgega posta, iskanjem rešitev... :S Sedaj bi lahko imel naložen že nov ROM...

Hvala za odgovor... ampak... je to edina možnost? poleg tega kako vem, iz kje downloadati nov rom, da ne bom še bolj zaje*al celo zadevo? iz htcjeve strani? xda developers? moram prej odstraniti vse naknadno naložene programe?- teh imam obilico...

še vedno upam, da bo kakšna dobra duša ponudila preprostejšo solucijo mojega problema (samo da dobim nazaj stare originalne tipkovnice in da mi telefon ne bo ružil ali se mi celo sesul.

Baje da obstaja nek file, ki pa ga ne najdem...

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Seveda obstajajo možnosti, vendar res ne vidim, zakaj ne bi izkoristil prilike in obenem zadevo še nadgradil... Težko verjamem, da ti bo tukaj lahko kdo kaj pomagal, ker mislim, da ni prisotnih veliko strokovnjakov. Najboljše in seveda najhitreje bi bilo, če vprašaš jar na xda developers, kjer boš verjetno v roku ure ali dveh dobil odgovor.
Če pa boš nadgrajeval, ti priporočam Dutty's V3.7 XT Final (vse najdeš na xda developers).
Ker pa verjetno zadevo počneš prvič (tako kot sem jo jaz pred kratkim), si najprej preberi tole: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=505377
Če boš natančno sledil navodilom, ne bi smel imeti težav.

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Kako pa je z garancijo, če se pri Dutty's V3.7 XT Final ali kateremkoli drugem upgrade-u zalomi ?

Se da zadevo popraviti z ROM-om s HTC-jeve strani ali lahko aparat izgubi garancijo ?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ko daš telefon na servis, moraš met naložen original rom, najbolše zadnjo verzijo, da ne komplicirajo, da je mogoče stara verzija prog. rom-a kriva za težave. Problem lahko nastane, če crkne displey, ker brez tega pa rom-a ne moreš naložit do konca. Če pa se kaj drugega pokvari, pa še ti lahko vedno daš orig. rom gor in ga odpošleš na popravilo.

Še nekaj, karkoli gre narobe s flešanjem itd.., vedno se ga da spravit v delujoče stanje.
wink-1.gif

poga

Zelenc'
18. avg 2007
15
0
1
Uporablja kdo NLB Klik preko Opere? Uporabljam Opera verzijo 9.5 (2682) - originalno, ki je priložena stock 1.14 ROMu, na dlančniku imam imam naložen certifikat. Ko se hočem povezati na vhodno stran Klik Opera prikaže okno za izbiro certifikata ampak po kliku na OK dobim "ERROR! Unable to complete secure transaction".

Je komu mogoče Klik preko Opere uspelo usposobit?

lp,
PoGa

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Evo, ravno danes sem naložil certifikat in dobim omenjeno napako. Če ima kdo rešitev se priporočam, ker v IE klik ni prav uporaben
smile-1.gif

sskavt

Pripravnik
5. jan 2009
43
0
6
Mene pa zanima če je kdo že naložil uradni ROM in če po nalaganju izgine SLO podpora?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik sskavt pravi:
Mene pa zanima če je kdo že naložil uradni ROM in če po nalaganju izgine SLO podpora?

Baje da ja (oz sigurno si upam trdit), zato ker tale slo jezik je vgrajen s strani CHS-A v ljubljani...in nima microsoft čisto nič pri temu.

svetujem ti, da si trenutni ROM ki ima slo jezik SHRANIŠ na pc....nadgradiš v novi ROM poljubnega izbereš....

ko boš rabil slo nazaj boš mogu naredit DOWNGRADE oz naložit ta strari ROM ki ima slo jezik
smile-1.gif

naj me kdo popravi, če temu ni tako?

lp

rma

Zelenc'
29. maj 2008
17
0
1
Lahko kdo pove kateri je zadnji ROM(in če že je z VM 6.5)
in opiše kako se naloži v SLO ali pa kašno stran, ki je v nemščini, sem bolj slab v angleščini.

Lp, hvala