HTC Desire vs. Nexus One

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
1. mi je ratalo že zjutraj pri zajtrku nastavit:) Ni mi hotlo delat, ker sem imel izbrano my location in sem mislil, da to pomeni, da me sam najde, kje sem in pokaže vreme. sem potem na roke spremenil lokacijo in dela

Kako ti je uspelo odstraniti "my location"?

Mene moti "my current location", ker mi piše Slovenia, Ljubljane ali Kranja mi pa po defaultu ne kaže na home screenu ampak samo Slovenia.

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
a je že komu uspelo naložit Google Earth?..baje je nekaj časa nazaj obstajal na marketu(za androide 2.1) sedaj pa ga ni več
confused-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Jap. Naložil sem Google Earth na Nexus One kak teden dni nazaj, Tudi najde mi ga še vedno na Android Marketu. Imam Nexus One.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Pri vremenu je ljubljana edino mesto za slovenijo ali se še da nastavit kako drugo mesto ?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
upam, da bom govoril o pravi stvari:)

nov telefon je imel na prvem namizju veliko uro, tik pod njo pa je pisalo My location. Jaz sem to skenslal in si nastavil, da mi prikazuje vreme za Lj, ker drugega slovenskega mi ne najde.
To pa se naredi tako, da cca 2sek tiščiš na uro, ko se označi jo premakneš dol v "remove". Potem na desni strani klikneš na plus (+) in dodaš nov widget - uro. Ko se ti odpre meni z urami izbereš tisto, ki ima vreme. Tukaj še izbereš za kater kraj ti naj prikazuje vreme.

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
To že...njega zanima če lahko nastavi še kaj drugega kot ljubljano...kar pa nisem probal, ker mi je ljubljana kul za vreme. Sem pa bral na raznih XDA forumih da se folk pritožuje nad izbiro mest.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
upam, da bom govoril o pravi stvari:)

nov telefon je imel na prvem namizju veliko uro, tik pod njo pa je pisalo My location. Jaz sem to skenslal in si nastavil, da mi prikazuje vreme za Lj, ker drugega slovenskega mi ne najde.
To pa se naredi tako, da cca 2sek tiščiš na uro, ko se označi jo premakneš dol v "remove". Potem na desni strani klikneš na plus (+) in dodaš nov widget - uro. Ko se ti odpre meni z urami izbereš tisto, ki ima vreme. Tukaj še izbereš za kater kraj ti naj prikazuje vreme.

aaaaa odlično!!!
cheer.gif

Za tole bi ti dal pa 5x po 5 zvezdic
grin1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Spirit, kje si vzel potem DESIRE? Meni se zdi predrag hudiča, bom verjetno SPICA vzel.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Jado vzel sm ga prek Mobitel ponudbe v eni pooblaščeni trgovini s katero se je dalo zmenit, da sem ga dobil na račun. Super zadovoljen, super telefonček za sorazmerno nizko ceno (če odštejem še ddv).

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Hi

Ma ze kdo izkušnje z konvertiranjem filmčkov? Vem da bere samo MP4. V kateri codec, resolucijo je najbolse spravit kompletno zadevo? KAteri program je najbol simple...

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Jaz sem dolgo imel SUPER konverter (tako se imenuje..).

Potem pa sem šel na najbol simple (in najboljšega za moje potrebe).. "Any Video Converter Pro".

Video dam mpeg4 ali xvid, ločljivost pač 800x480 (vir mora seveda biti vsaj toliko ali več), video bitrate tudi odvisno od vira, prav tako pa tudi framerate.

Audio dam na aac, bitrate odvisno od vira, ostalo pustim na default.

V options si pod "Video" zavihkom obključam še "Expand to video size" in "Fit to Height". (da ni črnih robov in tudi format se ne popači..)

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Koliko pa zasedejo potem filmi?

Sam uporabljam ipod video converter.. Resolucijo dam ponavadi 640x480, bitrate 512, 22 hz, 40 kbps, pa zasede recimo 700 MB filmcek, okoli 350 MB...

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Čisto odvisno..

Recimo, ker sem pri roki ravno imel 1080p film in se mi ni dalo pobirat 720p,..

Sem 8GB dal kar bitrate kar 2000 in prišel na 1.8GB.

Zdaj kakšni 700mb viri bo redko resolucija 800 (ali več) x 480 (ali več). sam imam če je že kvaliteten ekran, tudi kvaliteten video
smile-1.gif

720p se da spraviti malo pod 1GB, pa je zadeva še kar kvalitetna. Za kake serije ipd., pa itak ni pomembno..
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Se se komu zdi da je recepcija Desira bol tak tak? V stanovanju sploh ne dobim 3G, medtem ko ena nokija 5230 drži polni 3G v vsaki lukni. Še na WCju. Komaj na balkonu sem dobil H znak. Tam tudi Nokija dobi H.

Nazadnje urejeno:

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Bom probal tega ja. Nekaj tak enostavnega rabim kot to. Sej sem prej uporabljal smart movie in njegov converter na Nokiji.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Poltergeist pravi:
Se se komu zdi da je recepcija Desira bol tak tak? V stanovanju sploh ne dobim 3G, medtem ko ena nokija 5230 drži polni 3G v vsaki lukni. Še na WCju. Komaj na balkonu sem dobil H znak. Tam tudi Nokija dobi H.

Vsi HTCji imajo 3G bolj kot ne v riti, Nokija pa pri 3G rula. Kakšne resne teste bi bilo za narest s kako profi opremo.
Sam pri Nexus One isto opažam. In pri HTC Touch Diamondu, ki sem ga imel par let nazaj, je bilo identično.

Sedaj pa ne vem, a je problem v hardverju in resnično v sprejemu, HTC uporablja Qualcomm-ove čipe za 3G, ali pa gre za to, da preprosto ponderira kakovost 3G signala niže od 2G?
confused-1.gif

Namreč če Nexusa nastavim v način WCDMA only in grem na področje, kjer je 3G signala za 1 ali celo 0 črtic, mi še vedno deluje vse OK. Telefon je povezan, surfam preko 3G, samo signal je 0 črtic. Takoj ko ga dam na WCDMA Preferred, bum se pokne na 2G in črtice do daske, brzina surfanja pa seveda pade na 2G.
17758-icon_confused.gif

Nastavljam pa preko "skrivnega" menija ki se ga aktivira s "klicem" na *#*#4636#*#*. Potem pa na Phone Information, Set preferred network type. Slednje naj bi delovalo na vseh novejših Android tulifonih. ***

testing_03.png

Ogo

*** Pred uporabo se posvetujte s svojim psihijatrom in vedeževalko.
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Jap. Tocno taka je situacija. No sej nerabim v bajti ker mam wireless. Samo se malo bojim kaj bo na worku te. Sicer bom sevedno moral uporabljati opero mini da podatke stisne. Tam pa ni velke razlike.

Nazadnje urejeno: