HTC Desire vs. Nexus One

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
Koliko sem jaz testiral Desire, je meni deloval gladko..mi je pa osebno ta vmesnik UIsense za en k...prisegam na clean nexusa
smile-1.gif

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
kdaj pa Legend pride k Mobitelu.

Zaenkrat kar sem klical naokol so dobili samo Desire.

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Citat:
Uporabnik fara pravi:
Koliko sem jaz testiral Desire, je meni deloval gladko..mi je pa osebno ta vmesnik UIsense za en k...prisegam na clean nexusa
smile-1.gif

sej si pa daš gor GUI od "nexusa" in je rešeno. Vsaj izbiro imaškaj ti paše (sense ali google).

pravzaprav pri hero imaš izbiro kaj želiš uporabljati. predvidevam da imata legend in desire enako možnost.

lp

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Meni dela Desire gladko, tu pa tam malo zašteka ampak to tako hitro, da je brezveze. Moje mnenje je, da se obešate ne brezvezne stvari.
Ekran na dotik dela odlično!

Baterija je še bolj boga, ravnokar jo drugič polnim, baje z vsakim dodatnim polnjenjem pridobi precej na kapaciteti.

Vse ostalo dela luštno lepo, aplikacij je že kar dosti (spet pa ne toliko kot na iphonu).

Display na soncu je lepo viden, ni tako grozen kot je bilo to včasih recimo na mojem starem Tytnu I.

Suma sumarum, za to ceno je odličen in se mi zdi kar enakovreden iphonu 3GS čeprav bo nekaterim to težko priznat. Je pa iphone še vedno iphone, že samo ime mu dvigne ceno in spoštovanje. Samo to za moje pojme ni vredno toliko denarja - če gledam v primerjavi z Desire v akciji.

Drugih komentarjev zaenkrat še nimam razen tega, da mi je zelo všeč
cheer.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
tudi jaz sem prejle probal zaslon na soncu in je dokaj dobro viden, ni tako grozno da ne bi bilo možno brati iz zaslona. Baterija mi zdaj drži že 2. dan pa je imam okoli ene tretjine, je bila pa baterija do zdaj samo enkrat polnjena. Zaenkrat zelo pohvalno
smile-1.gif

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Malo napišite tudi podatke za uptime in awake time...ker drugače koliko baterija zdrži ne pomeni toliko. Pri meni je recimo sedaj 47 ur uptime-a in od tega 19 ur awake time (ja...se kar igram) in je baterija na 80% tretjega polnjenja

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik BeerBelly pravi:
Malo napišite tudi podatke za uptime in awake time...ker drugače koliko baterija zdrži ne pomeni toliko. Pri meni je recimo sedaj 47 ur uptime-a in od tega 19 ur awake time (ja...se kar igram) in je baterija na 80% tretjega polnjenja

amm,pri meni je 42 ur up time in 5 ur awake time, baterija pa je na 40%, je pa to bilo prvo polnjenje baterije

Nazadnje urejeno:

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
To je dober rezultat...pričakujem malo manj sicer za moj telefon (nekje 2 dni normalne uporabe). Normalna uporaba pa pri meni pomeni update mejla na pol ure, exchange account, update FB na 2 uri, weather na 3...wifi vklopljen 90% časa...in seveda cca 10 klicev na dan

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik BeerBelly pravi:
To je dober rezultat...pričakujem malo manj sicer za moj telefon (nekje 2 dni normalne uporabe). Normalna uporaba pa pri meni pomeni update mejla na pol ure, exchange account, update FB na 2 uri, weather na 3...wifi vklopljen 90% časa...in seveda cca 10 klicev na dan

imaš kar dobro porabo ja
smile-1.gif

jaz imam pa updejt dveh mailov med 8 in 20 uro na 1 uro, ponoči na vsake 4. Vreme na vsake 3, naredil sem okoli 1 uro pogovorov vse skupaj, internet preko HSDPA-ja in nekaj preko WLAN-a, dosti smsov, pa še takšno prčkanje po aparatu spoznavanje itd
smile-1.gif

mi pa še vedno ni jasno to glede exchange. Jaz imam recimo Gmail lahko to nastavim kot exchange? kaj pravzaprav sploh je exchange, to mi še ni uspelo pogruntati, je pa res da se tudi nisem nekaj zelo še poglabljal v to
smile-1.gif

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Exchange je načeloma push mail...se pravi, da ko mail server dobi mail ti ga direktno pošlje na telefon....brez zamika. Gmail že deluje po tej logiki tako, da ti ga ni potrebno nastavljati. Je pa res da za push mail potrebuješ mail na serverju, ki je skonfiguriran za to.

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
zanimive vaše izkušnje..jaz imam nexusa (ki ima po specifikacijah enako batrijo in zaslon) in so moje ugotovitve naslednje:

- batrija mi zdrži max. 24 ur (4 email accounti-push maila takoj, 20min refresh seesmic, web, vsaj 60min pogovorov, web, itd.)
- branje iz zaslona je na soncu slabo..

ne razumem kaj misliš, da bi gmail nastavljal kot exchange? preprosto vpiši not svojo ui in geslo..ter imel boš push mail..

excgange je samo microsoft fora, ki jo zna nastavit samo IT, pa še kateri posameznik, ko se res poglobi v to...pri gmailu samo dva podatka in maile imaš na telefonu takoj.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik fara pravi:
zanimive vaše izkušnje..jaz imam nexusa (ki ima po specifikacijah enako batrijo in zaslon) in so moje ugotovitve naslednje:

- batrija mi zdrži max. 24 ur (4 email accounti-push maila takoj, 20min refresh seesmic, web, vsaj 60min pogovorov, web, itd.)
- branje iz zaslona je na soncu slabo..

ne razumem kaj misliš, da bi gmail nastavljal kot exchange? preprosto vpiši not svojo ui in geslo..ter imel boš push mail..

excgange je samo microsoft fora, ki jo zna nastavit samo IT, pa še kateri posameznik, ko se res poglobi v to...pri gmailu samo dva podatka in maile imaš na telefonu takoj.

jaz sem probal nastaviti tako, grem v HTC mail, ustvarim nov račun pod Exchange ActiveSync, vpišem uporabniško ime in geslo, dam next, nekaj pomelje in mi odpre naslednje okenčke, email adress, server adress (imam vpisano gmail.com), domain (vpisano google), username in password pa obkljukano da server potrebuje kriptirano SSL povezavo (bilo že obklukano)....dam next in napiše authentication failed, plese verify username and/or password.

pa še to ne ločim, pushmail je da takoj dobim mail na aparat (recimo kot sms), drug način je pa še da je nastavljen cikel preverjanja poštnega nabiralnika recimo na vsake pol ure je tako? ali je to eno in isto?
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
v kolikor bi si rad nastavil gmail.com account klikneš samo na ikono gmail v meniju - dodaš new account..te vpraša za ui in geslo...in to je to..

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik fara pravi:
v kolikor bi si rad nastavil gmail.com account klikneš samo na ikono gmail v meniju - dodaš new account..te vpraša za ui in geslo...in to je to..

aha,se pravi tista posebna gmail aplikacija belo rdeča kuverta. To imam narejeno, ampak če si recimo pošljem iz računalnika mail mi ga na aparatu ne pokaže takoj, šele ko dam v aplikaciji refresh mi pokaže da imam nov mail

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Evo sem uredil zadevo! gmail racuni so bili pod nastavitvami dodani ampak nisem imel vkljucene sinhronizacije,zdaj pa zadeva super laufa. zdaj me zanima,ali mors gmail app ves cas teci v ozadju ali se zazene ko dobi info da je na racunu nov mail? namrec ves cas killam aplikacije da sparam z baterijo in ramom
smile-1.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Gmail je lahko 'ubit', če imaš podatkovno povezavo aktivno, ti ga bo kontroliral zaradi sinhronizacije (podobno tudi za Google Calendar).

LP,

Milan