Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Pavšal plačaš enkrat prjaviš se pa vsakič,Jz osebno raj plačujem po nocitvah me pride cenej:fredi:čeprav je slišat čudn:nazdravje:Če se ne motim so 2 leti nazaj dvignil pavšal za vikendaše iz 200 na 600 kun na nočenje je blo pa 3 kune-Novigrad
Od kot ti informacija o 3x tni podražitvi? Jaz še nisem plačal za letos, je pa moj sodelavec in pravi da je še vedno pavšal 6 oseb za celo leto nekaj manj kot preračunano 200 kun.

henkl

Majstr
18. nov 2019
475
294
63
Od kot ti informacija o 3x tni podražitvi? Jaz še nisem plačal za letos, je pa moj sodelavec in pravi da je še vedno pavšal 6 oseb za celo leto nekaj manj kot pr
Ops sorry zamešu cifre-prej je blo 60 kun pol so dvignl na 200-to je na uč 70 nočitev:zardelalter::bonk:-Plačeval sem za 3 pa sm mal zamešu:nazdravje:

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco
22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Jaz z Lahi sicer nikdar nisem imel nobenega problema, ker se RES trudijo (za razliko od Francozov in Špancev, ki se delajo debile, čeprav razumejo), da bi se zmenili s tabo. Samo jebo mater, talenta za jezike pa res nimajo nobenega.

Moja baba je sicer profesorca Angleščine pa Francoščine pa mi je povedala, da je Italija edina država v Evropi, kjer literatura za učenje Angleščine za učitelje ni v Angleščini ampak v Italjanščini :) Je potem vse jasno, da če maš učitle, ki pojma nimajo, da tudi učenci ne morejo bit ekstra uspešni...
Moto GP italijanski dirkači imajo vsi istega učitelja za angleščino;)

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.524
113
One day ima gonna Malta to bigga hotel. Ina morning I go down to eat breakfast. I tella waitress I wanna two pissis toast. She brings me only one piss. I tella her I want two piss. She say go to the toilet. I say, you no understand, I wanna piss onna my plate. She say you better no piss onna plate, you sonna ma bitch. I don't even know the lady and she call me sonna me bitch !!

Later I go to eat at a bigga restaurant. The waitress brings me a spoon and a knife, but no fock. I tella her I wanna fock. She tell me everyone wanna fock. I tell her you no understand, I wanna fock on the table. She say you better not fock on the table, you sonna ma bitch.

So, I go back to my room inna hotel and there is no shits onna my bed. I call the manager and tella him I wanna shit. He tell me to go to toilet. I say you no understand. I wanna shit on my bed. He say you better not shit onna bed, you sonna ma bitch.

I go to the checkout and the man at the desk say: "Peace on you". I say piss on you too, you sonna ma bitch, I gonna back to Italy!!!

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Sprašujem zato k sem dobil davek (nepremičnina) pa zraven list za ta pavšal. Pišem po spominu: pavšal je nekih 31 in še nekaj eur za prvi dve osebi, za nadaljnje je nekih 13, pa mislim da za otroka tudi nekaj manj. Pa če si lastnik je turistične takse nekje -70% oz. nekih X centov. Sem na hitro vrgel za 90 dni pa prišel na enih 35 EUR če bi ročno vnašal v aplikacijo; se pravi če nisem skoz dol (kar itak nisem), je računica globoko v korist prijavljanja... samo komu se to da v aplikaciji fočkat (še certifikat al token rabiš da not prideš sploh se mi zdi), po možnosti ti še inšpekcijo pošljejo, pa ob vsakem zaključku v aplikaciji printat sepa pa plačevat (provizija za plačilo online stane toliko kot nočitev:); plačaš pavšal pa maš mir je verjetno princip.

henkl

Majstr
18. nov 2019
475
294
63
Sprašujem zato k sem dobil davek (nepremičnina) pa zraven list za ta pavšal. Pišem po spominu: pavšal je nekih 31 in še nekaj eur za prvi dve osebi, za nadaljnje je nekih 13, pa mislim da za otroka tudi nekaj manj. Pa če si lastnik je turistične takse nekje -70% oz. nekih X centov. Sem na hitro vrgel za 90 dni pa prišel na enih 35 EUR če bi ročno vnašal v aplikacijo; se pravi če nisem skoz dol (kar itak nisem), je računica globoko v korist prijavljanja... samo komu se to da v aplikaciji fočkat (še certifikat al token rabiš da not prideš sploh se mi zdi), po možnosti ti še inšpekcijo pošljejo, pa ob vsakem zaključku v aplikaciji printat sepa pa plačevat (provizija za plačilo online stane toliko kot nočitev:); plačaš pavšal pa maš mir je verjetno pri
Plačaš na konc sezone pa je.Jaz sem za lani plačal letos med prvomajskimi ,za visitorja pa rečeš na biroju pa te registrira pol se pa z kodo prjavljaš.Pa tud k maš plačan pavšal se morš prjavljat vsakič.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Jaz z Lahi sicer nikdar nisem imel nobenega problema, ker se RES trudijo (za razliko od Francozov in Špancev, ki se delajo debile, čeprav razumejo), da bi se zmenili s tabo. Samo jebo mater, talenta za jezike pa res nimajo nobenega.

Moja baba je sicer profesorca Angleščine pa Francoščine pa mi je povedala, da je Italija edina država v Evropi, kjer literatura za učenje Angleščine za učitelje ni v Angleščini ampak v Italjanščini :) Je potem vse jasno, da če maš učitle, ki pojma nimajo, da tudi učenci ne morejo bit ekstra uspešni...

Tvoja baba te je malo nadrsala, ker ti ni povedala vsega.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.153
113

Hrvaška vlada v reformi predlaga, da se zgornja meja dvigne na pet evrov po kvadratnem metru na letni ravni. Po trenutno veljavnem zakonu lastniki takšnih nepremičnin plačajo od 0,66 do 1,99 evra davka, nov predlog pa bi znašal od 0,60 do pet evra na kvadratni meter. Višino pribitka določajo občine same.

V Istri, kjer je na tisoče hišic in apartmajev za oddih, trenutni davek znaša 1,8 evra na kvadratni meter na letno. Po izračunih Jutarnjega za apartma ali hišico, ki je velika 80 kvadratnih metrov lastnik lastnik trenutno plača 1200 kun na leto oziroma 160 evrov, če bo novi predlog obveljal, pa bodo za isto kvadraturo morali lastniki na letni ravni plačati kar 400 evrov.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
767
113

Hrvaška vlada v reformi predlaga, da se zgornja meja dvigne na pet evrov po kvadratnem metru na letni ravni. Po trenutno veljavnem zakonu lastniki takšnih nepremičnin plačajo od 0,66 do 1,99 evra davka, nov predlog pa bi znašal od 0,60 do pet evra na kvadratni meter. Višino pribitka določajo občine same.

V Istri, kjer je na tisoče hišic in apartmajev za oddih, trenutni davek znaša 1,8 evra na kvadratni meter na letno. Po izračunih Jutarnjega za apartma ali hišico, ki je velika 80 kvadratnih metrov lastnik lastnik trenutno plača 1200 kun na leto oziroma 160 evrov, če bo novi predlog obveljal, pa bodo za isto kvadraturo morali lastniki na letni ravni plačati kar 400 evrov.
Na pet evra po kvadratnem evru...

• Haha
Reactions: Gonzo