Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.426
2.583
113
Eni Hrvati pač mislijo, da so boga za jajca prjel, ker so se rodil na hrvaškem.
Slovenci uspešno 'zajadramo' še kam od glavnih mest.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Djte ljubljanskim črncem povedat da Hrvaška ni tako zajebana saj cela Slovenija množično uživa na njihovi zemlji.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
kaj je hujše, da se sukička z lisicami priklene nate al da te deportirajo v poreč?

sicer ma baje morje v poreču trenutno samo 15 stopinj, al ipak... :cool:
jest vem kaj bi izbral

• Všeč mi je
Reactions: zoom

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.426
2.583
113
Kličem turistični center na Hrvaškem. Seveda govorim slovensko.
Deklica je zamrznila. Ni znala niti nemško, niti angleško. Slišati je bilo, kako zadaj išče pomoč. Nič.
Vprašam za prenočišče. Ja, je samo ceno izustila - osamdeset eura - in zopet zastoj v komunikaciji.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
In kaki so obcutki ob tej samoomejenosti? Ker zmrznila je morda ona, ti pa si ostal brez vseh informacij razen cene.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Se hecaš? To je, kot da kirurg ne bi znal šivati. Tuji jeziki so osnova takega poklica, pa tudi nasploh, ne morem verjeti da (razen italijanov in madžarov) še obstaja v 2023 nekdo, ki ne zna nobenega tujega jezika

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
873
63
28
Se hecaš? To je, kot da kirurg ne bi znal šivati. Tuji jeziki so osnova takega poklica, pa tudi nasploh, ne morem verjeti da (razen italijanov in madžarov) še obstaja v 2023 nekdo, ki ne zna nobenega tujega jezika
ne po Italijanih pluvat, po turističnih mestih sem se se vedno uspel zmenit po angleško :zmaga:

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Deklica je zamrznila. Ni znala niti nemško, niti angleško. Slišati je bilo, kako zadaj išče pomoč. Nič.
Vprašam za prenočišče. Ja, je samo ceno izustila - osamdeset eura - in zopet zastoj v komunikaciji.
Jah...to je približno isto kt če bi v ljubljano klical....al pa v Izolo. Pa v Velenje, Kranj..itd itd...
Slovensko že malo kdo razume.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.426
2.583
113
Neki takega je v Burger kingu. Za tiste, ki ne razumejo 'slik'!

1684773862753.png

p.s. v turizmu je znanje tujih jezikov obvezno. A ja, Hrvaška je vukojebina!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
To je tako kot da bi ti z manjso razpocno rano prisel do male ooeracijske, tam ugotovil da kirurg ne zna sivati in iz tega naredil tako dramo da na koncu tudi flajstra ne bi dobil. Ja, kirurg ne zna sivati, ti pa bos mel malo vecjo brazgotino, ker te tud zalimat ni mogel na koncu.

A ko poklices v hotel na dunaju tudi slovensko govoris? In se cudis ker turisticni delavec ne zna jezika ki ga govoris? Al pa v francijo? Jih steras nekam ko zmrznejo ko se probas slovensko pogovorit?

dej ne s temi omejenimi forami ven skakat. Domoljubje je vse kaj vec kot egocentricno pricakovanje da se bodo tujci tebi prilagajali.

ce nekdo v turizmu ne govori niti enega tujega jezika pa bo verjetno hitro propadel. Ampak znanje slovenscine ga ne bo resilo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Jaz imam ravno obratne izkušnje. Čakam na Hrvaškem na recepciji in lepo švabi po svoje, Francozi po svoje in gre. Ko pridem na vrsto, lepo slovensko vprašam. In deklica lepo zajame sapo in mi v čisti slovenščini brez naglasa odgovori. Po mojem je bila ali Slovenka ali pa je vsaj študirala v Sloveniji. Jaz bi bil sicer povsem zadovoljen tudi, če bi me vsaj približno razumela in mi odgovorila ali v hrvaščini ali angleščini. Raje v hrvaščini kot angleščini, ker se mi zdi malo mimo, da z uporabo jezika lezemo v rit največjim zavojevalcem v zadnjih stoletjih.
Sicer pa v Franciji in Italiji si tudi nisem povsod veliko z angleščino pomagal, pa jim turistov ne manjka. V Italiji so imeli na PZA delavca, da ti pomaga, ampak ni znal nič drugega kot italijansko. Vsaj navodila za avtomat za plačilo bi lahko imel pri roki v angleščini, če ti že ne zna povedati.

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
To je tako kot da bi ti z manjso razpocno rano prisel do male ooeracijske, tam ugotovil da kirurg ne zna sivati in iz tega naredil tako dramo da na koncu tudi flajstra ne bi dobil. Ja, kirurg ne zna sivati, ti pa bos mel malo vecjo brazgotino, ker te tud zalimat ni mogel na koncu.

A ko poklices v hotel na dunaju tudi slovensko govoris? In se cudis ker turisticni delavec ne zna jezika ki ga govoris? Al pa v francijo? Jih steras nekam ko zmrznejo ko se probas slovensko pogovorit?

dej ne s temi omejenimi forami ven skakat. Domoljubje je vse kaj vec kot egocentricno pricakovanje da se bodo tujci tebi prilagajali.

ce nekdo v turizmu ne govori niti enega tujega jezika pa bo verjetno hitro propadel. Ampak znanje slovenscine ga ne bo resilo.
Če nekdo ne razume angleško ali nemško v turizmu, je meni to nesprejemljivo, menjaj poklic. Kdo je karkoli sploh govoril o slovenščini? Slovenec se je hotel pogovarjati v nemščini in angleščini, ne v svojem jeziku. Čeprav hrvati in srbi razumejo slovensko... ne razumejo vseh besed, vedo pa bistvo kaj si hotel povedati.