Homeopat

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Sedaj, ko te je Kaligula zatolkel, pa kar nekaj klamfaš. Raje se umakni iz te teme, boš vsaj ohranil nekaj dostojanstva.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.638
113
hysterical-1.gif

Me ni niti malo zatokel. Nimam vedno časa/veselja odgovarjati na vse napisno(mlini na veter pa te fore). Če imaš ti, pa super.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

pipo

Majstr
19. mar 2008
928
439
63
vprašat se moraš , kakšen učinek ima homeopatsko zdravilo, če pacient ne ve da ga konzumira ?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.638
113
Marsikaj se uporablja, ker je jasno, da placebo lahko v določenih primerih zelo pripomore k osnovnemu zdravljenju. Pa čeprav samo po sebi ne pomaga nič in tudi noben resen dohtar/znanstvenik(tudi tisti, ki to uporabljajo) ne naklada o super zdravilnih močeh neke xyz alternetivne metode.
Glede spomina vode je bilo že brdo študij in vse dobro izvedene so ovrgle kakršenkoli spomin le te(če se prav spomnem, je "spomin" ranga piko sekunde). Če ne drugega, termično gibanje mulekul vode v trenutku podre kakršnekoli "strukture", ki bi hipotetično nastale v vodi
wink-1.gif

Če pa predpostavimo, da ima voda res spomin... Zakaj nimamo homeopatskega čaja, kave, pira,... ma bencin bi tudi prav prišel
evil.gif
Glede na trditve, da si voda "zapomne" obnašanje tuje mulekule in potem to posnema, pa ja ne bo noben problem. Ne se no omejevati le na "zdravila".
In ostane tudi problem primesi v vodi/na opremi, ki jo homeopat uporablja za redčenje-saj se potem potencira popolnoma vse
wink-1.gif

• Objave ne odobravam

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Denar verjetno nikomu ne smrdi. In če je njena praksa tudi da svetuje ljudem okoli hrane, gibanja, življ. sloga...potem je tu kul, že s tem se naredi veliko dobrega in prepreči marsikatero bolezen, predvsem te, ki jih zdravi placebo
wink-1.gif

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Aha. "Inštitut" Bion v polni akciji
evil.gif

Legendarno tehtanje črvjih duš v starih časih - še danes mi gre na smeh...

A kdo pozna še katerega drugega slovenca, ki je želel Randijev milijon?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.638
113
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Evo zdravnica, ki je tudi homeopatinja. Najbrž se ji ni zmešalo
wink-1.gif

http://www.homeopatija-peternelj.si/

V moji okolici pravijo, da je super. Sama nimam izkušenj.
Če ima homeopatijo le kot pomožno/dodatno zdravljenje ni problema. Problem je, ko/če začnejo taki homeopatijo ponujati kot primarno izbiro. Ja, tudi med dohtarji se žal najdejo takšni
crazy1.gif

• Objave ne odobravam
I

Izbrisan uporabnik 474

Dajmo najprej razcistit eno stvar... Vprasanje za homeopate in njihove believerje - ali gre pri homeopatiji za zdravljenje s pomocjo tiste tinkture oz. ali je tista tinkturea zdravilo ali gre za zdravljenje in opdravljanje vzrokov stanja s pomocjo psihoterapije? Doakzano je namrec da veliko bolezenskih stanj izvira iz samega psiholoskega stanja "bolnika" (depresija ipd.)...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Upam, da boste moj post prebrali tudi največji nasprotniki;)

Oseba x mi je dovolj blizu, da ji lahko 110% verjamem na besede...

Dolgo časa je hodila okol dohterjev po celi sloveniji, šlaufe so ji rinli dobesedno skozi vse luknje, dala je čez n-število preiskav... odkrili niso NIČ, vsi rezultati so bili perfektni, zdrava ko riba!
Njej pa je na momente prišlo do bolečin in občutka, da bo umrla... Rešilc jo je v parih mescih odpeljal večkrat, kot ste ga vidli na cesti (če niste iz lj). Dobila je diagnozo neke psihološke bolezni. Skoraj da ne bi mogla objemat drevesa pa ostali bi se mogli do nje obnašat kot do tečenga otroka, da ne bo spet znorel:)
Vlgavnem naša medicina ni odkrila nič!
Prosli so tudi za teste za hrano, pa jih niso odobril.

Sedaj pa pazi to;)
Šla je do homeopatinje al neki v zg.
Dober dan dober dan, lahko pogledam v oči? Ja seveda, zato sem tukaj.
JA homeopatinja ji je samo s pogledom v oči povedala točno kje je težava in kaj je težava!!!
Sedaj ko je vedla kaj točno ji je, je šla nazaj do svojga dohterja in zahtevala teste za točno to zadevo. In glejga zlomka, RES SO tudi dohterji potem ugotovil, da je pa to problem;) Pa ne nista kandida in gluten;)!

Zaj pa jaz vas fprašam kje je tu placebo;)?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.638
113
Citat:
JA homeopatinja ji je samo s pogledom v oči povedala točno kje je težava in kaj je težava!!!
Simpl.
Kombinacija ugibanja in morebitne podobne izkušnje v preteklosti. Ker je zadela, se tolče po velikem zvonu. Če bi falila, bi bil modro tiho. Zelo podobeh hec, kot pri vedeževalcih
wink-1.gif

Saj gospe homeopatinji verjetno ne bo problem sodelovati v neodvisni študiji, kjer bi se dobro preverilo njene zmožnosti-diagnoze s strmenjem v oči. Slava ji ne uide
cheer.gif

• Objave ne odobravam

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Tole me spominja na tisto foro,ko nekateri ves čas objavljajo na svojem FB profilu listke z dobitno kombinacijo športne loterije,kao kakšni carji so oni,da služijo s tem...v resnici pa zadanejo samo v 30% primerov...ampak tistih 70% nedobitnih seveda ne objavljajo
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
Poznam človeka, ki mu je s homeopatskim zdravilom v eni uri zginila bula na zapestju. Uradna medicina je priporočala nekaj tednov bolniške, ker bi naj bilo od uporabe računalniške miške. Tudi, če je delovalo kot placebo, je delovalo silno dobro. ponovitve ni bilo, kljub enakemu delu.
Problem v Sloveniji je izključno v tem, da sploh ne dovolimo, da bi iz različnih strani potegnili najboljše. Ker to velja za politiko, se vleče tudi v zdravstvo. Homeopatija ni za vsak primer in niti pod razno ne pozdravi vsega. Ampak tudi uradna medicina še zdaleč ne pozdravi vsega. "Zdravi" nas v bistvu svetovna farmacevtska industrija in naša medicina. Zmagovalec pri nas je "uradna" medicina (oziroma tisto, kar stoji za njo) in nihče ne sme niti razmišljati, da v svetu obstaja za kako situacijo še bolj primerna metoda. Če bi v Sloveniji bila "zmagovalec" homeopatija, bi bilo povsem enako. Tudi zlom noge bi zdravili izključno z homeopatijo. Tako funkcionira Slovenija.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kombinacija ugibanja??????
Pa sej ni bla 3h tam na čveku in bi ji na koncu z ovinki približno povedala. Tudi sama je šla tja z "rezervo" in dvomom, seveda po priporočilu znancev, ki so tudi imeli z njo pozitivne izkušnje.
Bilo je tako kot sem napisal. Skoraj med vrati ji je povedala kaj ji je. Ta je znana, da dela skozi oči.

Si predstavljaš, da ti nekaj je. Te en sreča na ulci, pogleda v oči, pa reče glej to je s teboj narobe. Če bi js timel to možnost ne bi več po ulci hodu ampak, ampak bi imel lastni otok in bi drugi hodli do mene, pa ne pacienti ampak bjonde v evinem kostimu;)

Vem za primer z ulce se boš spotaknil, da od tisočih bi pri enem zadel;) Sam težko pri tako specifični zadevi;)

Če homeopatinja ne bi zadela bi tudi tu sedaj napisal izkušnjo in vrjetno objavil podatke, da se jo izogibajte.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sedaj sem se spomnil, da sem slišal tudi sam za primer, ko je prišel zdravilc na zabavo, torej polno folka, ko je imel en težavo msilim, da z zobom in veliko oteklino. "čira čara" pa je oteklina in bolečina izginla;)

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Če homeopatinja ne bi zadela bi tudi tu sedaj napisal izkušnjo in vrjetno objavil podatke, da se jo izogibajte.

Že,ampak kaj je tukaj homeopatskega v tej zgodbi? Saj je ni ozdravila s homeopatijo,ampak je samo zadela diagnozo. A se motim?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
homeopatija=alternativna medicina?

o zdravljenju bom napisal, ko se pozdravi.

A ni že to dovolj da v 2min izveš izvor težav? Prej pa 1 leto živiš po zdr. domovih?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.638
113
Njej je bilo naključno dovolj. Nekdo drug(si upam trditi, da večina, če vse zgrunta le s pogledom v oči)pa je odšel z napačno "diagnozo".
Problem rata, ko določeni odidejo direktno k takemu človeku in se z odgovorom(napačnim) zadovoljijo, k dohtarju pa pridejo šele, ko je prepozno.

• Objave ne odobravam

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Očitno je imela neko zelo redko bolezen, za katero je mogoče homeopat čisto slučajno vedel (mogoče že imel kak podoben primer, mogoče je celo gledal epizodo House-a s podobnim primerom en dan prej).

To nima nobene veze s homeopatijo, saj se kasneje sploh ni zdravila na tak način. Pač klasičen problem diagnoze, ki je včasih vse prej kot trivialna.