Homeopat

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

A ni že to dovolj da v 2min izveš izvor težav? Prej pa 1 leto živiš po zdr. domovih?

Lej,to je seveda super,ampak nima zveze s homeopatijo....ker tako diagnozo bi ji lahko postavil tudi kak drug zdravilec,ki se ne ukvarja s homeopatijo...razumeš poanto?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Lahko se pregovarjamo v nedogled, samo nima smisla;)

Še zadnji poskus vam dam, pa mi nalepte 100 najbolj pogsotih diagnoz/bolezni. Če je med njimi, vam dam za prov;) Pa ne, ne bom lagal, ker ne vidim smila v tem, da bi koga jeb...

Vsem pa želim, da ne boste nikol prišli v tako situacijo, da bo moral iskat pomoč pri alternativni medicini. Ker ko je človek enkrat tako daleč, vrjemte, da je res zeloo hudo!!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Problem je, da je to izjema, izjeme vemo kaj pomenijo.

Podobne zgodbice pozna skoraj vsak. Se spomniš zdravilca, ki je operiral s rokami, spal in jedel pa ni nič? Marsikdo bi dal roko v ogenj, da je res operiral! Ampak...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Lahko se pregovarjamo v nedogled, samo nima smisla;)

Še zadnji poskus vam dam, pa mi nalepte 100 najbolj pogsotih diagnoz/bolezni. Če je med njimi, vam dam za prov;) Pa ne, ne bom lagal, ker ne vidim smila v tem, da bi koga jeb...

Vsem pa želim, da ne boste nikol prišli v tako situacijo, da bo moral iskat pomoč pri alternativni medicini. Ker ko je človek enkrat tako daleč, vrjemte, da je res zeloo hudo!!

Saj nisi nič pametnega povedal, le da je na očeh videl zadevo. Niti nisi povedal kaj je videl. Na očeh lahko marsikaj prepoznaš, od zelo pogoste zlatenice pa vse do skorajda eksotične Wilsonove bolezni.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kater uradni dohter pa zna tako gledat v oči?

Povedal (še)nisem. Bom, ko bo zdravljenje končano!

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
...
Sedaj pa pazi to;)
Šla je do homeopatinje al neki v zg.
Dober dan dober dan, lahko pogledam v oči? Ja seveda, zato sem tukaj.
JA homeopatinja ji je samo s pogledom v oči povedala točno kje je težava in kaj je težava!!!
Sedaj ko je vedla kaj točno ji je, je šla nazaj do svojga dohterja in zahtevala teste za točno to zadevo. In glejga zlomka, RES SO tudi dohterji potem ugotovil, da je pa to problem;) Pa ne nista kandida in gluten;)!

Zaj pa jaz vas fprašam kje je tu placebo;)?

Tu gre najbrž za http://sl.wikipedia.org/wiki/Iridologija

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Na ljubljanski univerzi imajo celo doktorat ! o spominu vode. Nada Verdel biotehnična fakulteta (ne kemična).

Doktorat, ki je sramota za inštitucijo in ki ga mentor ni hotel podpisat. Na koncu je vsem v rit lezajoči rektor (kemik, btw.) kandidatki zrihtal zagovor ne na članici ampak kar na Rektoratu univerze.

Podn in navadna sramota. Še meni je nerodno sploh o tem pisati.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Marsikateri zna to pogledati. Če pa slučajno ne zna in sumi na to bolezen, pa ga pač pošlje k nekomu ki to zna. Delegiranje je eden izmed čarov klasične medicine.

Pri homeopatih še namreč nisem zasledil, da bi kdo koga poslal k drugemu homeopatu, ker dotične zadeve ne bi znal pozdraviti
evil.gif

Sem mogoče tudi jaz na blef zadel z Wilsonovo boleznijo?
rolleyes-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Dokazov pri homeopatiji zal ni

Tako je in tudi takih, da ne deluje ni. Razen zadovoljnih uporabnikov!!
Klasična medicina (in pametni laiki) naj dokaže, da homeopatija ne deluje. Ko bodo postregli z dokazi potem lahko to tako na veliko trdijo, da res ne deluje.

Bom jaz nekaj namšel in ti drago prodal, na tebi pa je, da dokažeš, da ne deluje
evil.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@thorzen
hmm, bi znalo bit res ja

@philips
ne, ni wilsonova bolezen. bi ti že prej povedal.
potem pa zanimivo, da je dohtarji niso poslal h kakem, ki zna pogledat;)

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Sicer pa poznamo podobne primere tudi v uradni medicini. Acetilsalicilno kislino, bolj znano kot aspirin, so uporabljali tri četrt stoletja, ne da bi vedeli, kako deluje. To pa seveda ni edini primer.

Primerjava z aspirinom ni na mestu. Tam je bil učinek viden, pri homeopatiji pa učinka ni*. Razumevanje niti ni potrebno. V končni fazi je vedno važen efekt.

* v primerjavi s placebotom

Ja, pa treba je vedeti, da je bilo to konec 19. stoletja!!! V tem času se je pri raziskavah učinkov marsikaj spremenilo

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Samo da ga pošlješ nekam, moraš imeti nek sum. Pa še to ne pomeni da je zadeva upravičena. Pri vsakem glavobolu obstaja sum, da imaš tumor v glavi, pa te zaradi tega ne pošljejo direktno na CT glave...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:

Bi pa vsakemu odsvetoval obisk homeopata pri zlomu noge ob padcu z drevesa. Klub pitju redčene tinkture narejenega iz dotičnega drevesa, bo gips naredil več koristi.

Kdaj pa bi svetoval? Je na voljo mogoče statistika pri katerih "boleznih" ima homeopatija (ali pa drugo mazaštvo) največji uspeh?

Zagotovo tam, kjer ni potrebna (operativna) intervencija tramvatologa

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sej so jo pošiljal po celi sloveniji.
če bi bil jst dohter bi pošiljal po težavnosti pregledat. torej najprje, kri, voda, blato, preglede oči, na koncu pa rinjenje šlaufov. v tem primeru je bilo pa ravno obratno.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Seveda je bila na psih opravljena dvojno slepa študija. Če je tako, ima Randi miljon za tega homeopata.

Amak kot vemo, homeopati raje prodajajo kroglice sladkorja za drobiž namesto da bi pobasali miljon in se do konca življenja sončili na Havajih...

Pa mi razloži, kako delajo dvojno slepo študijo pri najmodernejših zdravilih, ki so prilagojena genomu pacienta? Pri homeopatiji je pa zdravilo tudi prilagojeno točno določenemu pacientu in je bedarija govoriti o dvojno slepih študijah.

Aja, katera zdravila točno pa so to?

Sicer pa...glej, ti hodi z homeopatu in plačuj prispevke za zdravstvo, to je za nas ostale win-win situacija
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ni ravno win-win, ker bodo ti ljudje na koncu pristali na plečih uradne medicine, že takrat, ko bo prepozno. Potem pa bodo stroški zdravljenja veliko večji, kot bi bili na začetku.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ni ravno win-win, ker bodo ti ljudje na koncu pristali na plečih uradne medicine, že takrat, ko bo prepozno. Potem pa bodo stroški zdravljenja veliko večji, kot bi bili na začetku.

Sicer ne hodim k homeopatu, čeprav za razliko od enkaterih dopuščam možnost, da zadeva deluje.

Ampak kar sem pa prepričan, je pa to, da se uradna medicina žal ne ukvarja s prevencijo in zdravi tudi, ko je mnogokrat že zelo pozno (prej niti na vrsto ne prideš) tako da.....