Homeopat

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Mater ste vsi pametni :D dobro je to brat.

Sej je bilo lepo povedano, homeopat naj bo Zdravnik, ki ga še zanima in da priložnost kaj več, kot debela bukla. Torej še malo bolj ustvarjalni zdravniki. Nič več in nič manj, Ko poslušaš Prave orto zdravnike o tem ti je slabo in si prav želiš in upaš, da ne bodo terminalno zboleli in rabli iskat kakšne alternativne pomoči, ker bi to res bil pravi konflikt v betici.

Zdravniku, ki se ukvarja s homeopatijo je popolnoma jasno, da gre kakršnikoli efekt pripisati izključno placebo efektu. Če to pacientu pomaga (mu v pravo smer nakrivi psiho), je seveda sprejemljivo, da uporabi tudi take metode.

Zanimivo je, da so ponavadi najbolj glasni glede alternativ tisti, ki ne obvladajo niti osnovnošolske kemije in biologije.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ampak za bolnike, ki imajo probleme v glavi, že imamo svoje vrste zdravnike.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
A ni bolje, da gredo po kroglice sladkorja na svoje stroške kot, da polnijo čakalnice pri psihiatrih?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
v enih "zdravilah" se lahko najde tudi srebro...

Glede na to, koliko koloidnega srebra eni spijejo in jim nič ni, se jaz glede tega ne bi sekiral. Če imajo preveč denarja, pa naj srebro pijejo.

Težke kovine v kovinski obliki namreč niso kaj preveč škodljive, problematični so ioni težkih kovin (beljakovine zakrknejo ipd.).

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Homeopatija se potiho izvaja v bolnicah nonstop ze dolgo let samo oci morate odpreti
wink-1.gif

To, da se sestra z vami pogovarja, da so sobe urejene, da je jrana dobra, da se lahko naspite.... Vse je to neke vrste homeopatija
wink-1.gif

Ja recimo, pa je s tem kaj narobe?

Ne ni in tega je se premalo
wink-1.gif
to sem napisal za vse ki so proti homeopatiji. Homeopatija se izvaja povsod in je ucinkovita, v taki ali drugacni obliki.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
v enih "zdravilah" se lahko najde tudi srebro...

Glede na to, koliko koloidnega srebra eni spijejo in jim nič ni, se jaz glede tega ne bi sekiral. Če imajo preveč denarja, pa naj srebro pijejo.

Težke kovine v kovinski obliki namreč niso kaj preveč škodljive, problematični so ioni težkih kovin (beljakovine zakrknejo ipd.).

Kako pa veš, da jim nič ni, če hodijo po svetu še ne pomeni, da so blestečega zdravja.

Tudi alkohola nekateri ogromno popijejo, pa jim ni videt, da bi bilo kaj narobe z njimi. Pa vsi vemo, da alkohol škodi, v malih in velikih količinah.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Srebro v kovinski obliki ne reagira z ničemer in tudi ne prehaja v celice. Blago antibakterijsko deluje le na površini. Skoraj tako kot da bi jedel zelo drago kamenje (oz. pesek, v kolikor je govora o koloidnem srebru)
evil.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Jaz sem se vtaknil v trditev, ki ni resnična. Nič o vplivu na organizem. Sicer pa, znani so primeri hudih težav po zaužitju koloidnega srebra.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Če smo že pikolovski...

Jaz sem trditev napisal v kontekstu zaužitja, kar pomeni, da lahko "ničemer" pomeni tudi "ničemer v telesu"
wink-1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Lejte: brez veze se prepucavat. Če obstaja toliko in toliko ljudi, ki trdijo, da jim hoemopatija pomaga, potem je to to. In naslednji bodo drli k homeopatom. Kaj ma tu veze znanost?
shocked-1.gif

To je tko, kot mi je pravila ena koleigca: moškim je važna rit, joški, lasje, mogoče še noge, drugo (razum in ostala navlaka) zanje ne obstaja. Tudi če je, ne obstaja. Zelo preprosto in nima smisla iz tega delat znanosti.
smile-1.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Če bo vse te tablete nehala jest, se bo hitro znebila potrebe po jemanju, se bo pa žlahta navadila nosit rože na britof.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
In za katero resno kronično bolezen imaš na voljo zdravilo, ki zdravi, ne pa bolj ali manj skriva simptome pred lastnim telesom? Če bi obstajalo resno zdravilo, bolezen ne bi bila kronična, ker bi se z jemanjem zdravila pozdravila.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Vsega se pač ne da pozdraviti na tak način kot bi ti hotel.

Primer: če imaš takšne in drugačne razloge za motnje z inzulinom (sladkorna tip 1 ali 2), je zaenkrat edina opcija da ga nadomeščaš, kot pa da trajno pozdraviš vzrok, t.j. "popraviti" slinavko oz. posamezne celice (ki imajo premalo občutljive receptorje).

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:Vsega se pač ne da pozdraviti na tak način kot bi ti hotel.
Mene bolj zanima, kaj točno se sploh da pozdraviti? Parkinsonova bolezen, visok pritisk, nahod?