Homeopat

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.638
113
To gre vse s homeopatijo a veš
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:To gre vse s homeopatijo a veš
Jaz tega ne trdim in se s tabo ne strinjam. Trdim pa, da je tako čez palec pol kemije, ki jo dobiš preko uradne medice en k...c vredne.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
ksz

Citat:
NOVO: Do 31. 12. 2015 zavarovanje homeopatskih zdravil le za 1,93 € na leto.

Starši, ki želite otroku pomagati do hitrejšega zdravljenja tudi s homeopatskimi zdravili, lahko ob sklenitvi večletnega nezgodnega zavarovanja do 31. 12. 2015 za samo 1,93 € na leto (redna letna je 5,86 €) sklenete tudi enoletno zavarovanje, s katerim krijete nakup homeopatskih zdravil. Zavarovanje obsega plačilo stroškov do skupne višine 30 € za nakup homeopatskih zdravil v lekarnah v Sloveniji in tujini (Seznam lekarn s homeopatskimi zdravili). Možen je nakup zdravil, ki imajo v skladu z zakonom dovoljenje za promet v Republiki Sloveniji.

Homeopatsko zdravljenje

Kar 36 % vprašanih je že iskalo pomoč pri homeopatiji, in sicer od tega kar 72 % več za otroke kot zase, pri čemer je večina porabila do 30 €, je pokazala raziskava, ki jo je AS opravil marca letos med svojimi zavarovanci.

http://www.adriatic-slovenica....trok-in-mladine

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Vera v nekaj, karkoli, zelo verjetno veliko pozdravi.
cheer.gif

To je čisto res, če nekaj verjameš zelo močno, usmerjaš tja svoje misli, dejanja, živiš s tem, delaš na tem.......se to uresniči. Ampak to moraš verjeti brez sence dvoma, kar pa je danes še posebej zelo zelo težko. Na tem verjetno temelji vsa novodobna "psihologija". Tu lahko potegnem paralele tudi s homeopatijo, ki naj bi "zdravila" vzroke, ki so, velikokrat, psihološki.
Tko si to jst predstavljam.
confused-1.gif

Slabe misli in nek nedoločen strah so največji hudič, kar jih je lahko. Tudi današnja kognitivna psihologija upošteva, ne vem, kako naj to rečem, odganjanje slabih misli in vzorcev s preusmerjanjem pozornosti, da se zamotiš z nečem drugim, da ne vrtaš eno in isto kar naprej.....da "ubiješ" negativne misli.
Evo, povedala sem svoje in se letela skrit pod skalo....
bonk.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Vera v nekaj, karkoli, zelo verjetno veliko pozdravi.
cheer.gif

To je čisto res, če nekaj verjameš zelo močno, usmerjaš tja svoje misli, dejanja, živiš s tem, delaš na tem.......se to uresniči. Ampak to moraš verjeti brez sence dvoma, kar pa je danes še posebej zelo zelo težko. Na tem verjetno temelji vsa novodobna "psihologija". Tu lahko potegnem paralele tudi s homeopatijo, ki naj bi "zdravila" vzroke, ki so, velikokrat, psihološki.
Tko si to jst predstavljam.
confused-1.gif

Slabe misli in nek nedoločen strah so največji hudič, kar jih je lahko. Tudi današnja kognitivna psihologija upošteva, ne vem, kako naj to rečem, odganjanje slabih misli in vzorcev s preusmerjanjem pozornosti, da se zamotiš z nečem drugim, da ne vrtaš eno in isto kar naprej.....da "ubiješ" negativne misli.
Evo, povedala sem svoje in se letela skrit pod skalo....
bonk.gif

467716-post_slo.gif

Se popolnoma strinjam.
Karkoli je dokazano, karkoli ni dokazano, karoli bo dokazano...
DEJSTVO pozitivnih misli in energije OBSTAJA!
Sploh, če so bolezni psihološkega izvora (psihološki izvor pa je dan-danes zelo velik faktor).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Zakaj pa bi potem morali ljudi k "homeopatskim zdravnikom" hodit in pit "vodo", pa ne k psihiatrom direktno?

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj pa bi potem morali ljudi k "homeopatskim zdravnikom" hodit in pit "vodo", pa ne k psihiatrom direktno?

Ljudje smo različni, zato je odgovor: Kdo bi vedel
cool-1.gif

Nekateri si mogoče ne priznajo, da je bolezen psihičnega izvora.
Drugi verjetno niti NE VEDO, ker se pač ne ukvarjajo poglobljeno s tem od kod kaj izvira.
Tretjim je mogoče nerodno iti do psihiatra in poskušajo "lažje" načine... itd.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:Zakaj pa bi potem morali ljudi k "homeopatskim zdravnikom" hodit in pit "vodo", pa ne k psihiatrom direktno?
Predvsem zato, ker je psihiater zdravnik klasične medicine, ki bo tudi dolžen služiti farmacevtskemu lobiju, ki ga je vzgojil in uturiti kaka zdravila.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Misliš da pri homeopatih ni takšnih? Tisto so šele overpriced zdravila, ko je vodica zmešana s 1% koncentracijo nečesa, prodaja pa se po 20€ na 50ml flaško.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.009
113
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Misliš da pri homeopatih ni takšnih?

Povsod so
smile-1.gif

Zato pa pustimo vsakemu svojo PROSTO IZBIRO ...enim zdravniški lobij, drugim homeopatski
cool-1.gif
Ja samo ne na stroske javne zavarovalnice. Zarad mene ce k samanom folk hodi dokler si jih sam placuje...

ziheras

Pripravnik
27. nov 2015
77
0
6
Če bi pr men upošteval homeopatske zdravnike bi velik prišparala....

Glede nato, da sem bi za alergijo na cvetni prah zdravljen skoraj do 25 leta. Lahko sešteješ koliko zdravil sem požrl in koliko testiranj.
ps.. pa noben zdravnik z ne vem kakšnimi zdravstvenimi testiranji in tabletami ni preprepčil te nadležne alergije.

Naj še omenim, da je bil alergija na cvetni prah tako huda, da mi niti ni blo treba služit vojske....
Tko, da je v tvojem primeru trditev smešna...

Vse stroške pa nosi zdr. lobij... Zgleda da ti lahko nosijo karkšnekoli stroške... Aja homepatske fore zdej tudi uporabljajo pri alergikih, kar je bla prej znanstvena fantastika.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Za alergije imaš imunske terapije, ampak so drage, lahko pa greš tudi samoplačniško, verjetno so cenejše, kot homeopati.

Je pa čudno, da ti je ni krila zavarovalnica, če je res bila tako huda...mogoče slab lečeč zdravnik in bi moral it drugam.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.009
113
Citat:
Uporabnik ziheras pravi:
Če bi pr men upošteval homeopatske zdravnike bi velik prišparala....

Glede nato, da sem bi za alergijo na cvetni prah zdravljen skoraj do 25 leta. Lahko sešteješ koliko zdravil sem požrl in koliko testiranj.
ps.. pa noben zdravnik z ne vem kakšnimi zdravstvenimi testiranji in tabletami ni preprepčil te nadležne alergije.

Naj še omenim, da je bil alergija na cvetni prah tako huda, da mi niti ni blo treba služit vojske....
Tko, da je v tvojem primeru trditev smešna...

Vse stroške pa nosi zdr. lobij... Zgleda da ti lahko nosijo karkšnekoli stroške... Aja homepatske fore zdej tudi uporabljajo pri alergikih, kar je bla prej znanstvena fantastika.
S testom se nikoli niso odpravili nobenega problema. Ce ti je homeopat pomagal da nisi vec "alergicen" na nekaj potem pac nisi imel alergije. Sem vesel da ti je bolje in vesel da ni slo iz skupne malhe.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
U k...a kak medicinski strokovnjak iz policijskih vrst. Čudno, da te v kaki Avstriji ali Nemčiji ne vzamejo za svetovalca
sprasujem se.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.009
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
U k...a kak medicinski strokovnjak iz policijskih vrst. Čudno, da te v kaki Avstriji ali Nemčiji ne vzamejo za svetovalca
sprasujem se.gif
Ne samo logiko uporabljam. Ce si ti ze kje videl da bi nekdo za resitev problema apliciral test potem si pac videl.
Glede na to da verjames v moziclja z brado pa se jaz ne cudim da tebe niso vzeli za svetovalca.

P.S.: nic nimam proti tebi ampak ce bova tekmovala v ad hominem postih se bom pac potrudil.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.893
113
v lokalni ostariji
astma je en tak hecm primer, ki lahko v odraslosti čisto izvodeni v otroštvu pa je hudo... in da te v pravem trenutku dobi homeopat te bo "pozdravil"...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.638
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
astma je en tak hecm primer, ki lahko v odraslosti čisto izvodeni v otroštvu pa je hudo... in da te v pravem trenutku dobi homeopat te bo "pozdravil"...
Takih je večina otroških alergij.