Jaz tega ne trdim in se s tabo ne strinjam. Trdim pa, da je tako čez palec pol kemije, ki jo dobiš preko uradne medice en k...c vredne.Citat:
Uporabnik jest5 pravi:To gre vse s homeopatijo a veš
Citat:
NOVO: Do 31. 12. 2015 zavarovanje homeopatskih zdravil le za 1,93 € na leto.
Starši, ki želite otroku pomagati do hitrejšega zdravljenja tudi s homeopatskimi zdravili, lahko ob sklenitvi večletnega nezgodnega zavarovanja do 31. 12. 2015 za samo 1,93 € na leto (redna letna je 5,86 €) sklenete tudi enoletno zavarovanje, s katerim krijete nakup homeopatskih zdravil. Zavarovanje obsega plačilo stroškov do skupne višine 30 € za nakup homeopatskih zdravil v lekarnah v Sloveniji in tujini (Seznam lekarn s homeopatskimi zdravili). Možen je nakup zdravil, ki imajo v skladu z zakonom dovoljenje za promet v Republiki Sloveniji.
Homeopatsko zdravljenje
Kar 36 % vprašanih je že iskalo pomoč pri homeopatiji, in sicer od tega kar 72 % več za otroke kot zase, pri čemer je večina porabila do 30 €, je pokazala raziskava, ki jo je AS opravil marca letos med svojimi zavarovanci.
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Vera v nekaj, karkoli, zelo verjetno veliko pozdravi.
To je čisto res, če nekaj verjameš zelo močno, usmerjaš tja svoje misli, dejanja, živiš s tem, delaš na tem.......se to uresniči. Ampak to moraš verjeti brez sence dvoma, kar pa je danes še posebej zelo zelo težko. Na tem verjetno temelji vsa novodobna "psihologija". Tu lahko potegnem paralele tudi s homeopatijo, ki naj bi "zdravila" vzroke, ki so, velikokrat, psihološki.
Tko si to jst predstavljam.
Slabe misli in nek nedoločen strah so največji hudič, kar jih je lahko. Tudi današnja kognitivna psihologija upošteva, ne vem, kako naj to rečem, odganjanje slabih misli in vzorcev s preusmerjanjem pozornosti, da se zamotiš z nečem drugim, da ne vrtaš eno in isto kar naprej.....da "ubiješ" negativne misli.
Evo, povedala sem svoje in se letela skrit pod skalo....
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj pa bi potem morali ljudi k "homeopatskim zdravnikom" hodit in pit "vodo", pa ne k psihiatrom direktno?
Predvsem zato, ker je psihiater zdravnik klasične medicine, ki bo tudi dolžen služiti farmacevtskemu lobiju, ki ga je vzgojil in uturiti kaka zdravila.Citat:
Uporabnik darjan pravi:Zakaj pa bi potem morali ljudi k "homeopatskim zdravnikom" hodit in pit "vodo", pa ne k psihiatrom direktno?
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Misliš da pri homeopatih ni takšnih?
Ja samo ne na stroske javne zavarovalnice. Zarad mene ce k samanom folk hodi dokler si jih sam placuje...Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Misliš da pri homeopatih ni takšnih?
Povsod so
Zato pa pustimo vsakemu svojo PROSTO IZBIRO ...enim zdravniški lobij, drugim homeopatski
S testom se nikoli niso odpravili nobenega problema. Ce ti je homeopat pomagal da nisi vec "alergicen" na nekaj potem pac nisi imel alergije. Sem vesel da ti je bolje in vesel da ni slo iz skupne malhe.Citat:
Uporabnik ziheras pravi:
Če bi pr men upošteval homeopatske zdravnike bi velik prišparala....
Glede nato, da sem bi za alergijo na cvetni prah zdravljen skoraj do 25 leta. Lahko sešteješ koliko zdravil sem požrl in koliko testiranj.
ps.. pa noben zdravnik z ne vem kakšnimi zdravstvenimi testiranji in tabletami ni preprepčil te nadležne alergije.
Naj še omenim, da je bil alergija na cvetni prah tako huda, da mi niti ni blo treba služit vojske....
Tko, da je v tvojem primeru trditev smešna...
Vse stroške pa nosi zdr. lobij... Zgleda da ti lahko nosijo karkšnekoli stroške... Aja homepatske fore zdej tudi uporabljajo pri alergikih, kar je bla prej znanstvena fantastika.
Ne samo logiko uporabljam. Ce si ti ze kje videl da bi nekdo za resitev problema apliciral test potem si pac videl.Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
U k...a kak medicinski strokovnjak iz policijskih vrst. Čudno, da te v kaki Avstriji ali Nemčiji ne vzamejo za svetovalca
Takih je večina otroških alergij.Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
astma je en tak hecm primer, ki lahko v odraslosti čisto izvodeni v otroštvu pa je hudo... in da te v pravem trenutku dobi homeopat te bo "pozdravil"...