Homeopat

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Poleg tega me prepričaj, da na vse te ljudi deluje placebo efekt in kako potem tudi, da deluje pri živalih.
Le zakaj bi te prepričeval, kot da imam čas in veselje za križarske misije
grin1.gif
Ni še bilo študije, ki bi pokazala kakršnkoli učinek homeopatije, ki bi bil boljši od placeba. Delanje obratne študija pa nima nobenega smisla-namreč pokazati je potrebno delovanje nečesa.
Na živalih ne deluje-deluje pa pri lastnikih teh živali. Enako je pri dojenčkih.
Hude reakcije so lahko zaradi drugih primesi v "zdravilu" ali pa zaradi nocebo efekta.

Kakšne primesi so lahko v zdravilu, ki po tvoje vsebuje eno molekulo učinkovine na 10 na 10 potenco vode? Da pa znajo veterinarji homeopati zdraviti tukaj prebereš pričevanja opremljena z uradnimi izvidi. Očitno so ti psi zelo dovzetni na placebo.
priden.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:

Bi pa vsakemu odsvetoval obisk homeopata pri zlomu noge ob padcu z drevesa. Klub pitju redčene tinkture narejenega iz dotičnega drevesa, bo gips naredil več koristi.

Pri zlomu noge bi tudi jaz odsvetoval obisk pri psihiatru.
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Pa treba je poudarit, da je aspirin praktično zastarelo zdravilo. Uporablja se še skoraj izključno samo za en namen - blago "redčenje" krvi. Za vse ostalo obstajajo boljša zdravila.

Ni za navaden glavobol ali pa manjše bolečine aspirin še vedno najboljša rešitev?

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Seveda je bila na psih opravljena dvojno slepa študija. Če je tako, ima Randi miljon za tega homeopata.

Amak kot vemo, homeopati raje prodajajo kroglice sladkorja za drobiž namesto da bi pobasali miljon in se do konca življenja sončili na Havajih...

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Saj pa ne rabiš vedeti kako deluje. Če pomaga proti glavobolu, je to to. Pri homeopatiji pa če boš naredil double-blind s placebotom, pa ti garantiram da ne bo razlik. Pri aspirinu pa bodo.

Pa treba je poudarit, da je aspirin praktično zastarelo zdravilo. Uporablja se še skoraj izključno samo za en namen - blago "redčenje" krvi. Za vse ostalo obstajajo boljša zdravila.

Glede na tvoje trditve (strokovne) predvidevam, da si najmanj zdravnik. Zanima me ali enako meniš, da je tudi okupunktura le placebo ?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Poleg tega me prepričaj, da na vse te ljudi deluje placebo efekt in kako potem tudi, da deluje pri živalih.
grin1.gif
Ni še bilo študije, ki bi pokazala kakršnkoli učinek homeopatije, ki bi bil boljši od placeba. Delanje obratne študija pa nima nobenega smisla-namreč pokazati je potrebno delovanje nečesa.
Na živalih ne deluje-deluje pa pri lastnikih teh živali. Enako je pri dojenčkih.
Hude reakcije so lahko zaradi drugih primesi v "zdravilu" ali pa zaradi nocebo efekta.

Kakšne primesi so lahko v zdravilu, ki po tvoje vsebuje eno molekulo učinkovine na 10 na 10 potenco vode? Da pa znajo veterinarji homeopati zdraviti tukaj prebereš pričevanja opremljena z uradnimi izvidi. Očitno so ti psi zelo dovzetni na placebo.
priden.gif
A ti resno verjameš, da homeopat dela s sterilno vodo v sterilni komori
hysterical-1.gif

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Zanima me ali enako meniš, da je tudi okupunktura le placebo ?
Glede na to, da je pri poizkusu imela skupina, v kateri so bili laiki brez pojma podobne(in so zapikovali iglice kar tako malo naokoli) rezultate kot profesjonalci, je zadeva nevarno blizu placebu
evil.gif

Ali v enem drugem poizkusu, ko so bili rezultati primerljivi pri uporabi iglic in zobotrebcev.
(iskal ne bom, ker se mi ne da in bo tako ali tako brez veze)

• Objave ne odobravam

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Glede na to, da je pri poizkusu imela skupina, v kateri so bili laiki brez pojma podobne(in so zapikovali iglice kar tako malo naokoli) rezultate kot profesjonalci, je zadeva nevarno blizu placebu
evil.gif

Ali v enem drugem poizkusu, ko so bili rezultati primerljivi pri uporabi iglic in zobotrebcev.

In kako to potem, da je uradno priznana in jo izvajajo v SLO bolnišnicah ??
Obstaja pa o nej prav toliko znantvenih dokazov kot o homeopatiji!

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Seveda je bila na psih opravljena dvojno slepa študija. Če je tako, ima Randi miljon za tega homeopata.

Amak kot vemo, homeopati raje prodajajo kroglice sladkorja za drobiž namesto da bi pobasali miljon in se do konca življenja sončili na Havajih...

Pa mi razloži, kako delajo dvojno slepo študijo pri najmodernejših zdravilih, ki so prilagojena genomu pacienta? Pri homeopatiji je pa zdravilo tudi prilagojeno točno določenemu pacientu in je bedarija govoriti o dvojno slepih študijah.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
grin1.gif

priden.gif
hysterical-1.gif

Ne, prepričan sem, da vzame vodo iz kanalizacije.
bonk.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:

Pa mi razloži, kako delajo dvojno slepo študijo pri najmodernejših zdravilih, ki so prilagojena genomu pacienta? Pri homeopatiji je pa zdravilo tudi prilagojeno točno določenemu pacientu in je bedarija govoriti o dvojno slepih študijah.

Če verjameš ja
hysterical-1.gif

• Objave ne odobravam

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
grin1.gif

priden.gif
hysterical-1.gif

Ne, prepričan sem, da vzame vodo iz kanalizacije.
bonk.gif
Ne bo daleč od resnice
evil.gif

• Objave ne odobravam

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
evil.gif

In kako to potem, da je uradno priznana in jo izvajajo v SLO bolnišnicah ??
Obstaja pa o nej prav toliko znantvenih dokazov kot o homeopatiji!
Marsikje po svetu izvajajo marsikaj. Da nekaj izvajajo ni vedno 100% potrdilo, da je to res ok.

Ampak ker to izvajajo v bolnišnicah, je zadeva ok, ker se izvaja kot nekaj dodatnega ob pravem zdravljenju in pod nadzorom pravih dohtarjev. Če placebo pripomore k osnovnemu zdravljenju, potem super. Če ne, pa tudi ni konec sveta.

• Objave ne odobravam

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če mi bo našel 100 psov s točno enakimi lastnostmi, bo hitro ob svoj milijonček, ob katerega bi bil že davno, če se ne bi začel vedno vmešavati v poskuse, ko je videl, da mu teče voda v grlo.
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Če mi bo našel 100 psov s točno enakimi lastnostmi, bo hitro ob svoj milijonček, ob katerega bi bil že davno, če se ne bi začel vedno vmešavati v poskuse, ko je videl, da mu teče voda v grlo.
evil.gif
Hmmm bi rekel, da si le ti tisti, ki ne razume, kako potekajo verodostojni testi
wink-1.gif

Jasno vsak ki pade, potem joka, kako se mu je zgodila krivica.
tongue-1.gif

• Objave ne odobravam

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:

Pogovarjamo se o homeopatiji. V temu delu znanosti je standard dvojno slepa študija. Torej, podaj dokaz, da homeopatija deluje, pobaši miljon in nam vsem zapri kljune. Tako preprosto je to
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Ni za navaden glavobol ali pa manjše bolečine aspirin še vedno najboljša rešitev?

Opciji sta ti še lekadol in nalgesin. S tem da lekadol ni protivneten, nalgesin in aspirin pa sta (oba sta namreč NSAR).
Pač vzameš v zakup, da lekadol vdari na jetra, aspirin pa na želodec
tongue-1.gif

(s tem da imajo jetra veliko večje sposobnosti obnavljanja kot želodec)

Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Saj pa ne rabiš vedeti kako deluje. Če pomaga proti glavobolu, je to to. Pri homeopatiji pa če boš naredil double-blind s placebotom, pa ti garantiram da ne bo razlik. Pri aspirinu pa bodo.

Glede na tvoje trditve (strokovne) predvidevam, da si najmanj zdravnik. Zanima me ali enako meniš, da je tudi okupunktura le placebo ?

Tudi akupunktura je placebo, je bilo že večkrat dokazano, tudi v tej temo je to nekdo že omenil. Zakaj spada pod klasično medicino? Zadeva je zelo enostavna. Pikanje z iglami je zelo nevarno početje, in je veliko boljše, če to počne nek usposobljen anastezist, ki ve kam lahko in kam ne sme pičit.

Iz istega razloga tudi recimo spada v Nemčiji homeopatija pod klasično medicino - zato da je nek nadzor nad zdravljenjem. Če greš pri nas do nekega šarlatana, ki ti mogoče celo svetuje da opustiš zdravljenje neke bolezni, za katero homeopatija ni primerna; boš naredil več škode kot koristi. V Nemčji težje pride do tega, saj bo zdravnik sam znal preceniti kaj je smiselno zdraviti s homeopatijo (recimo razne hipohondre) in kaj je potrebno zdraviti klasično.