Habanero feferoni

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.433
3.821
113
davorinm.wordpress.com
Ne, da se vidi da so malo vecji plodovi.
smile-1.gif

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Moj povzetek dogajanja od začetka marca do konca avgusta.
Od semena do plodu

8 manjših kozarčkov je že vloženih, ostali potrebujejo še teden ali dva da dozorijo.

V naslednjih dneh sledijo nove fotke, potem bo pa počasi čas za dokončno žetev in poskus prezimitve :)

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Lepo
zmaga.gif

Kateri je tisti na zadnji sliki? Tisti, ki se je začel barvati na vijolično. Videti je neka "žleht" pasma.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Živjoo...do kdaj se lahko pusti rastlines še nedozorjenimi plodovi zunaj? Na netu sem prebral, da do prve zmrzali oz. da jih lahko s koreninami izpuliš in obesiš npr. v klet in počasi še nekako dozorijo? Imam nekaj rastlin, ki še celo nekaj cvetijo in delajo nove plodove pa se bojim, da bo itak bolj noč od nič.....a se da potem kaj rešit vkolikor bodo plodovi že gor?

Tole drži, kar lahko potrdim iz prve roke. Lani je mojo letino mirasolov doletela predčasna zmrzal, ko je bilo gor še ogrooooomno nedozorelih plodov. Zadevce sem imel na dveh lokacijah, na vsaki kakšnih 8 rastlin polnih zelenih mirasolov. Kar je bilo rdečega sem tako pobiral sproti. Ob prvi zmrzali na lokaciji 1 nisem naredil ničesar. Po nekaj dneh so vsi listi odpadli. Mutter je šla zadevo reševat na tak način da je pač pobrala vse preostale zelene plodove, ki bi drugače itak pocrkali ter vse skupaj vložila v kis, kot je že leta navajena vlagat papriko ali pa kumare. Rezulat je bilo kakšnih 8 kozarcev svinjsko pekočega kisa
crazy1.gif

Bolj zanimivo je bilo na drugi lokaciji. Tam je od punce foter namreč večer pred zmrzaljo kratkomalo posekal vse rastline (niti jih ni pulil s koreninami vred), ter jih obesil v kurilnico pod strop. Dnevne svetlobe tam ni kaj preveč, je pa bil čez zimo dokaj topel in suh zrak, zaradi kurjenja. Rezultat je bilo zelo počasno zorjenje in sušenje vseh zelenih plodov ki so bili še na rastlinah. Vse skupaj sem pustil viset tam mislim da kar do pomladi in takrat je prav pasala sveža bera posušenih mirasolčkov. Pobarvali so se vsi do zadnjega. Kar sem opazil je, da niso bili ravno konsistentno pekoči. Nekateri so pekli ful, nekateri skoraj nič. Ampak za narediti svežo zalogo pekočega olja so bili več kot super. Skratka zadeva deluje in to je pomoje najmanj kar lahko narediš ko začne groziti zmrzal.

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Hvala....to sem rabil. Informacijo iz prve roke. Jaz bom naredil enako kot tvoj tast. Spremljam vreme potem pa v akcijo....

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Res bi se rad dobil vsaj s 3-4 ljubitelji in jedci čilijev na mini meetu. Včeraj sem namreč za večerjo narezal celo "dilco" čilijev, pa me ni pretirano peklo... Zdaj pa ne vem, a tolk prenesem al mam paprike namesto čilijev....
confused-1.gif

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Res bi se rad dobil vsaj s 3-4 ljubitelji in jedci čilijev na mini meetu. Včeraj sem namreč za večerjo narezal celo "dilco" čilijev, pa me ni pretirano peklo... Zdaj pa ne vem, a tolk prenesem al mam paprike namesto čilijev....
confused-1.gif
Jaz sem za. Najbolje bi bilo na nekem "nevtralnem" terenu. Kakšna picerija ali kaj podobnega.
zabar: poročaj o prvih vtisih

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
To bo to...
cheer.gif

Trinidad Moruga Scorpion v končni rdeči barvi....Pustim še do konec meseca, potem jih pa poberem....

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Kak je zdaj z prezimljenjem?Rabi toploto in svetlobo, kljub odpadlim listom al je samo toplota pomembna? @Hepan ?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.007
11.128
113
porežeš, lahko tudi daš v temo, nad 10 stopinj bi naj bilo, zadeva shibernira. Edino kar je,da moraš tu pa tam kdaj zalit, da se ravno ne posuši vse skupaj.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Kak je zdaj z prezimljenjem?Rabi toploto in svetlobo, kljub odpadlim listom al je samo toplota pomembna? @Hepan ?

jaz ga imam na okenski polici, pa ima celo leto liste, sicer ne tak bujne pa se tudi rodit zacne takoj tam nekje februarja...je pa skoz na 20-22 stopinjah, svetloba pa zgleda da mu tudi koristi, ker poganja nove vejice...druga nisem se expiremtiral ce bi ga dal v klet recimo...mojega mi je prevec skoda, ker je sedaj ze pravo drevo :D

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Ej hokejist, mankal si
wink-1.gif

Všeč so mi teleropotavčki k tolk požrejo
Sem slišal, da ste z mojimi čiliji napadli policista
evil.gif
Se mi že obeta racija okoli bajte.

A lahko prevod za tvoj tekst od prvega smajlija naprej, prosim? Te je napadel Softijev sindrom, ali pa sem jaz za v staro šaro?

dentex

Guru
20. sep 2007
2.760
652
113
Ma softi sindrom, hotu sem rečt, da tile k tolk govorijo kolk oni lahko pekoče konzumirajo. Za njih bi si želel, da popapajo ene dve al pa tri rinke, ni treba, da celega. Seveda ob naši prisotnosti, da vidimo kako tovrstne inekcije primejo na njih
wink-1.gif