Habanero feferoni

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Dej ne pretiravi, lepo te prosim!!!
uf-1.gif

Ne vem s čim pretiravam. Iskal sem recepte, našel omembo tega in omenil tukaj. Če te tako moti preskoči ali pa se še malo potolči po glavi.
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Če ne pogreješ olja zadosti se lahko razvije botulism pri shranjevanju olja z dodatki. V enem od člankov sem prebral, da je še več možnosti z raznimi dodatki kot so česen ipd...

http://en.wikipedia.org/wiki/Botulism
230px-Botulism1and2.JPG


http://www.msadventuresinitaly.com/blog/2007/03/19/how-to-make-hot-pepper-chili-oil/


Še malo se potolči po glavi, ker odraslega komuniciranja očitno ne zmoreš.
to velja za meso
po klobasi je bakterija dobila ime...
če pa dobiš to potem lahko proizvajaš botoks in ga prodajaš kozmetični industriji
bonk.gif


doma delat hrano je varno in poceni, tako da te imam na sumu, da delaš za mutinacionalke ki prodajajo razno že vnaprej pripravljeno hrano sumljive kakovosti



Če koga ne zanima naj preskoči. Če koga zanima naj prebere...


A word of caution

Simply dumping a load of fresh chillies into a bottle of oil is not a great idea as it can result in botulism which to cut a long story short is a nasty which can in some very rare cases be fatal!

Unfortunately simply boiling the oil won’t reduce the risk. The way round this is to reduce the PH level of the chillies before putting them in the oil. This is achieved in the above recipe by first boiling the chillis for ten minutes in vinegar. In order to further reduce the risk I always use dried chillies, not fresh and makes sure I sterilize the bottle fist by boiling it in water.

http://www.thechilliking.com/chilli-oil-recipe/


+
http://www.growfruitandveg.co.uk/grapevine/making-most/chilli-oil-botulism_51478.html


Using wet ingredients (fresh chiles) opens up the risk of botulism. Encasing the wet ingredient in oil creates an oxygen free environment in which the botulinin (sp)spores can germanate and grow. If you make it in small amounts so you can use it all fast, you can safely do this.

http://www.cheftalk.com/t/9542/chilli-oil


itd...
 

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

The way round this is to reduce the PH level of the chillies
ja ko piridejo čilijo v želodec se jim pH drastično zniža
problem so kakšni AIDS bolniki z ranicami po ustih...
 

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Katastrofa!!!
Za vsak slučaj bom nehal jesti čilije, česen in olivno olje!

Pa toliko dobrega sem slišal o teh treh stvareh, sedaj pa tole! Res grozno....
smirk-1.gif
 

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Ponavljanje istih (neuspešnih) vzorcev je še posebej žalostno gledat.

Zato se ti ni nič treba delat norca.
Si se že enkrat po s kladivom po glavi, pa si izpadel smešen ti, ne ynos.


En "Oprosti, ker sem se norčeval kljub svoji nevednosti!" bi bil namreč precej bolj na mestu.



BTW, če sem povsem iskren...
Tudi meni se je zdelo za lase privlečeno kar je napisal ynos.
Ampak očitno je nekaj na tem, jaz pa imam srečo, da sem bil modro tiho in posledično nisem izpadel tepec.
Za razliko od tebe...

No, zdaj si pa ti na vrsti za ponoven posmeh.
Le komu
confused-1.gif
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Do 42. strani je tema presentljivo dobro držala visok nivo sporazumevanja. Naj tako ostane.
 

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Dokler je niso odkrili uporabniki, ki povsod serjejo!
Še malo, pa bom tudi tukaj imeli rdeče in bele....
 

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Sodelavci so mi prbili, da se baje čiliji zlo radi kurbajo tut z drugo zelenjavo, a je to res?

Kao da naj bi se lahko delno skurbal s paradajzom in ostalo solato in pol kao dobiš rahlo pekočega pankrta hibrida.
hysterical-1.gif
 

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Sodelavci so mi prbili, da se baje čiliji zlo radi kurbajo tut z drugo zelenjavo, a je to res?

Kao da naj bi se lahko delno skurbal s paradajzom in ostalo solato in pol kao dobiš rahlo pekočega pankrta hibrida.
hysterical-1.gif
vrjetno s sladko parpiko
mogoče bi moral cetove oviti v mrežo in jih opraševati s čopičem
 
Nazadnje urejeno:

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Ja, to je res, ne vem sicer vse, s katerimi vrstami se mešajo, s papriko sigurno, najbrž pa tudi s paradajzom! Je mel sosed lansko leto pekoče paprike...
evil.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Rdečih in belih nikar.....je pa dobrodošla informacija, da se ne da kar tako počez vlagati in shranjevati hrane. Sicer redko a lahko se zgodi vsakemu. Stric Google te kar dobro usmeri, če se ti da pogledat.
 

Maticek

Zelenc'
14. maj 2008
2
0
1
živjo,
iz Srilanke sem dobil semena, vendar sploh ne vem za katero vrsto gre. Uspevajo odlično, pa tudi kar močni so. Mi lahko kdo pomaga glede sorte.
slike
 

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Levi so verjetno red cyenne, desno pa green cayenne?! Oboji imajo caa 50k skovilov. Obstaja tudi gold cayenne z okoli 80k skovilov.
 

Maticek

Zelenc'
14. maj 2008
2
0
1
Ja, imajo imena MI-2 in KA-2, kar ne pomen meni nič. Tudi sam sem predvideval, da gre za cayenne sorti. Verjetno je res to to.
Ravno zaradi imen sem mislil, da gre za kakšne posebne šrilanške križance.

lp, matija
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Rdečih in belih nikar.....
Seveda ne. Samo rdeče. Čilije namreč.
grin1.gif

Zdajle sem bil len za kuhat in sem si skuhal same makarone ter jih pokapljal z domačim "tabaskom". Žge ko svinja.
cheer.gif
 

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Rdečih in belih nikar.....
Seveda ne. Samo rdeče. Čilije namreč.
grin1.gif

Zdajle sem bil len za kuhat in sem si skuhal same makarone ter jih pokapljal z domačim "tabaskom". Žge ko svinja.
cheer.gif

Meni bo pa očitno tale obešanka Habanerotov zgnila
crazy1.gif

Opažam, da postajajo črni od spodaj navzgor. Nekaj jim ne paše na sušenju zunaj. Še dobro, da imam nekje pet komadov plodov na rastlini in tiste ne bom sušil zunaj, ampak lepo v kuhinji. Sweet and Hot se mi je zelo lepo posušil v bajti.
 

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Pa saj to je ta bol za jest! Makaroni z drobtinami in pokapljano s čiliji!
P.S.: A nimaš nekje flaške za prijatelje?
wink-1.gif