Habanero feferoni

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
neki me zanima glede opraševanja in mešanja sort med sabo...

mam posajeni dve sorti in če sta se slučajno uspeli kako pomešat med sabo kaj to pomeni, da bodo plodovi neka mutirana mešanica? Al to samo pomeni, da bodo semena teh plodov mešanica medtem ko pa bodo plodovi "čista" sorta?
 

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Plodovi in njihova semena bodo hibridi

če pa drugo leto malo bolj pazim in jih dobro ločim bodo pa pač čistokrvni?
smile-1.gif
 

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ne, sejal ne bom nič, uporabljal bom letošnjo sadiko še naprej. Sadika v osnovi se ne spreminja ne? Tko kot recimo kadar cepiš drevo in maš pol eno drugo sorto gor.
 

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
A si lahko nekdo vzame čas in napiše točna navodila za pripravo čilijev v olivnem olju (v mini kozarčkih)?
Je bilo v tej temi že večkrat omenjeno ampak vedno na približno. Npr (nekaj minut v pečici
rolleyes-1.gif
)
Torej rabim vedet:
- a lahko "vložim" sveže ali jih je treba obvezno posušit
- a je treba prej olje segreti ali ne
- ko daš napolnjene kozarčke v pečico, na koliko stopinj naj bo segreta in koliko časa ("nekaj minut" ni enota časa) morajo biti v pečici

Tnx
nahrung002.gif
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Jaz sem si izbral simple recept: Posušene chillyje sem zarezal po 1 cm zarezo na vsakega, dal na ponev + olivno olje. Olivno olje na ponvi segreješ, ampak paziš da ga ne pregreješ/zavreš/prismodiš, greješ 3 minute, ohladiš in vliješ v kozarčke. Olivno olje naj bi bilo "nedeviško" oz. "čim manj deviško".

Nekateri uporabljajo arašidovo olje in ne vem kaj še...
 

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Ravno včeraj sem to delal, na koncu bom priložil tudi nekaj slik!
Nekaj čilijev, predvsem slabših, sem dal v sekljalnik skupaj s česnom in jih zmlel. Potem sem jih skupaj s celimi čiliji nafilal v kozarčke, zalil z olivnim oljem, zaprl s pokrovčkom in za 10-15 minut dal v pečico, ogreto na 180 stopinj!!!




 

drmr

Pripravnik
27. feb 2009
379
0
16
dolenska
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Ravno včeraj sem to delal, na koncu bom priložil tudi nekaj slik!
Nekaj čilijev, predvsem slabših, sem dal v sekljalnik skupaj s česnom in jih zmlel. Potem sem jih skupaj s celimi čiliji nafilal v kozarčke, zalil z olivnim oljem, zaprl s pokrovčkom in za 10-15 minut dal v pečico, ogreto na 180 stopinj!!!







A si pecle stran porezal
sprasujem se.gif
 

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Če ne pogreješ olja zadosti se lahko razvije botulism pri shranjevanju olja z dodatki. V enem od člankov sem prebral, da je še več možnosti z raznimi dodatki kot so česen ipd...

http://en.wikipedia.org/wiki/Botulism
230px-Botulism1and2.JPG


http://www.msadventuresinitaly.com/blog/2007/03/19/how-to-make-hot-pepper-chili-oil/


Še malo se potolči po glavi, ker odraslega komuniciranja očitno ne zmoreš.
to velja za meso
po klobasi je bakterija dobila ime...
če pa dobiš to potem lahko proizvajaš botoks in ga prodajaš kozmetični industriji
bonk.gif


doma delat hrano je varno in poceni, tako da te imam na sumu, da delaš za mutinacionalke ki prodajajo razno že vnaprej pripravljeno hrano sumljive kakovosti