Habanero feferoni

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Pa saj to je ta bol za jest! Makaroni z drobtinami in pokapljano s čiliji!
P.S.: A nimaš nekje flaške za prijatelje?
wink-1.gif
Boš dobil eno prijateljsko flaško, pa bomo videli, če boš še tako korajžen.
evil.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Pa saj to je ta bol za jest! Makaroni z drobtinami in pokapljano s čiliji!
P.S.: A nimaš nekje flaške za prijatelje?
wink-1.gif
Boš dobil eno prijateljsko flaško, pa bomo videli, če boš še tako korajžen.
evil.gif

Ko prideš po Scorpiončka...še eno za mene....
cool-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
habanerote je fajn ahlo prerezat,oziroma vse ta debele čilije, se lepše sušijo , zdaj ko pa je začelo hladno ratovat pa je itak problem.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Še zadnji Sweet / Hot, pripravljeni za sušenje. Habanero obešanka je pa šla v smeti, ker so se začeli pojavljati črni madežu tudi na vrhu.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Sodelavci so mi prbili, da se baje čiliji zlo radi kurbajo tut z drugo zelenjavo, a je to res?

Kao da naj bi se lahko delno skurbal s paradajzom in ostalo solato in pol kao dobiš rahlo pekočega pankrta hibrida.
hysterical-1.gif
A si lahko še bolj primitiven?
crazy1.gif
Mislim, da ne.

@žabar: Tvoji vloženi strupi pečejo ko svina in nimajo botulizma.
smile-1.gif

Tko, da - keep on.
zmaga.gif

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Tvojih proizvodov sva se s prjatlem lotila zelo previdno, ampak na koncu sva jih, vsaj jaz, jedla ko kumarce...
smile-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
307786_4174383351481_294042777_n.jpg

fatali in TS Butch pripravljeni na degustacijo...

drugače pa, zdaj ko bo konec sezoen, zberite semena različnih znamk, pa da si malo potalamo potem, če ste za.

Alter Semenska Banka. (Drkadžije nezaželene)
evil.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Tvojih proizvodov sva se s prjatlem lotila zelo previdno, ampak na koncu sva jih, vsaj jaz, jedla ko kumarce...
smile-1.gif
Jebat ga, sem rekel, da je še zeleno.
redface-1.gif

A je vsaj malo zapeklo? Vsaj un tardeč?
smile-1.gif

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Živjoo...do kdaj se lahko pusti rastlines še nedozorjenimi plodovi zunaj? Na netu sem prebral, da do prve zmrzali oz. da jih lahko s koreninami izpuliš in obesiš npr. v klet in počasi še nekako dozorijo? Imam nekaj rastlin, ki še celo nekaj cvetijo in delajo nove plodove pa se bojim, da bo itak bolj noč od nič.....a se da potem kaj rešit vkolikor bodo plodovi že gor?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Ima kdo od čiliašev leče? S čim si sperete roke? 2 uri nazaj sem jedel neke tortilje, vmes grizel en chilly...umil 2x roke, pa me je peklo ko svinja, ko sem dal leče ven.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Živjoo...do kdaj se lahko pusti rastlines še nedozorjenimi plodovi zunaj? Na netu sem prebral, da do prve zmrzali oz. da jih lahko s koreninami izpuliš in obesiš npr. v klet in počasi še nekako dozorijo? Imam nekaj rastlin, ki še celo nekaj cvetijo in delajo nove plodove pa se bojim, da bo itak bolj noč od nič.....a se da potem kaj rešit vkolikor bodo plodovi že gor?

Načeloma lahko daš noter na toplo, plodovi ponavadi dozorijo (celo zelo hitro ko pridejo na toplo), bodo pa rastline počasi propadale. Če jim daš dovolj sonca nekatere vrste celo prezimijo (ne vse). Ko jih prineseš noter moraš pazit na razne zajedavce (uši itd.) ki se veselo množijo.

Zunaj bo rastlina preživela dokler bodo pozitivne stopinje, ampak kot rečeno če ni toplote in svetlobe ni dozorevanja. Če je opcija je mogoče topla greda (lahko tudi improvizirana) soliden kompromis.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Nimam pojma, ampak sem pred meseci pri kolegici probal praktično istega, zelenega, samo bolj debelega.Lepo je haralo.

Ne vema pa, če je bil čili že zrel in dokončno obarvan.
17758-icon_confused.gif