Habanero feferoni

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.433
3.821
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
To bo to...
cheer.gif

Trinidad Moruga Scorpion v končni rdeči barvi....Pustim še do konec meseca, potem jih pa poberem....

Kaj pa potem? Jih bos pojedel?
smile-1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ko tole stvar prerežeš na pol, ven udari tak močan vonj, ta ti že to kar mine, da bi vsaj poizkusil. To niti ni za sprotno uživanje, kot drugi malo bolj normalni čiliji. Se pa da to z marsičem dobro kombinirat, če bi rabil ostrino. Sem dobil nekaj predlogov, da bi enega sflaširal v žganje. Ideja je dobra, ampak to ne bom letos naredil, bom raje počakal na drugo leto in omogočil čiliju rast v steklenici, da bo potem cel v žganju in ne prerezan na pol. Glede na prošnje na ZS in tukaj gor, bo pa večinoma šlo za alter chili freake. V glavnem za semena se ni treba bati.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.433
3.821
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Ko tole stvar prerežeš na pol, ven udari tak močan vonj, ta ti že to kar mine, da bi vsaj poizkusil. To niti ni za sprotno uživanje, kot drugi malo bolj normalni čiliji. Se pa da to z marsičem dobro kombinirat, če bi rabil ostrino. Sem dobil nekaj predlogov, da bi enega sflaširal v žganje. Ideja je dobra, ampak to ne bom letos naredil, bom raje počakal na drugo leto in omogočil čiliju rast v steklenici, da bo potem cel v žganju in ne prerezan na pol. Glede na prošnje na ZS in tukaj gor, bo pa večinoma šlo za alter chili freake. V glavnem za semena se ni treba bati.

Kje si pa dobil semena? Jaz bi to vzgojil za štos, probal itak ne bi. Mogoče en plod v chilli olje
grin1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Semena so iz Avstralije.Poglej nekaj strani nazaj, ko sem slikal paket. Glej poste proti sredini marca. Itak so bili sajeni pozno, ampak so vseeno uspeli.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kje si pa dobil semena? Jaz bi to vzgojil za štos, probal itak ne bi. Mogoče en plod v chilli olje
grin1.gif

Semena dobiš tudi pri nas, Čili Pipp ima široko ponudbo.
Tudi Morugo Scorpion obljublja.

Za začetek pa lahko poskusiš kar s TEM kompletom.
Prodaja pa tudi sadike, seveda spomladi.

Jaz sem letos poskusil prvič, začetniški komplet + 4 sadike, pa je robe na bacanje.

BTW, lepa fotka v drugi temi.
In še lepša novica.
Čestitam!
cheer.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
PIPP obljublja semena Trinidad Moruga Scorpion. Jih še pa nima, vsaj do sredine marca jih ni imel, ko sem ga kontaktiral. Mora najprej vzgojit, da jih bo imel.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Kolikor sem nekje zasledil, naj bi Pipp semena dobil od letošnje letine, ko je prvič skušal vzgojiti Morugo.

Po moje jih bo prodajal okoli novega leta, saj jih za lastno vzgojo itak ne potrebuješ prej.

@ynos:
nahrung002.gif

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Pol mojih je že pobranih....zadnje toplovreme pa jih je spodbudilo da spet delajo. Precej plodov je že v zreli velikosti. A bodo če jih poberem in spravim skupaj s tistimi na pol rdečimi in rdečimi dozoreli??

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Men še tut cvetijo... Jih pa zadnji teden sproti pobiram, da rastlina da čimveč v še nezrasle plodove.Slikano proti svetlobi... caa 35 plodov, pa še enkrat tolko jih je na bilkah.

Dobra verižica
smile-1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Toliko jih je na zalogi, več mislim, da se zeleni ne bodo obarvali. A bi tole preživelo našo pošto ? In v kaj dati ? Če se polomi za semena tak ni važno. Je pa v enem okoli 20 semenk. Več kot dovolj.