Habanero feferoni

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
ksz
Pred nekaj dnevi sem iz vrta "vrgel" nekaj sadik čilija Rocoto. Zmlel sem cele sadike skupaj s še zelenimi plodovi z vrtnim mlinčkom za veje in ostalo zelenje.
Ko je iz mašine udaril tisti vonj in predvsem hlapi od čilijev v nos, usta, oči... Mislil sem, da bom hin.

Sicer pa, letošnja letina je bila taprava in še ni konec... Zaloge imam pa za nekaj let.
tongue-1.gif


edit:
Tole malenkost sem danes nabral...
 
Nazadnje urejeno:

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
a rocoto sploh peče?
So kar precej šarf... Tako sicer ne kot tole morilsko orožje, imenovano Moruga.
Rocoto je tak, da je zraven ostrine še veliko okusa...
zmaga.gif
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Dragi moj žabarski fotograf, hvala za vrečkico
wink-1.gif
Probal dva eno tole zeleno brezoblično gmoto in enga rdečkota. Rdečko me je mal posmodil, pri ta zelenem pa sem mislil, da mi bo lase vn vrglo.

Peče k sam satan.

Hvala za dobro delo

Lp D
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
kaj boš potem s tem? a bošolivno olje jedel (pekoče) al boš te "sveže"razapdajoče čilije jedel? sem mislil da maš v kisu to, pol bi še bilo logično.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Strup, ma kaki, to je hudičev sad
evil.gif
, ko ga probaš ti deklc odpihne, včeraj skoraj ubil kolega, res da ni navajen tega, ampak do zgrbančenih mu sploh ni ratal pridet.

Še nikol nism vidu tega tipa bit tolk cajta tih
hysterical-1.gif


Iskrene čestitke vzgojitelju
nahrung002.gif
 

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Car: To tudi mene zanima, kar cele si v olivno olje vložil? AJz sem jih mislil narezat, pa v olivno vložit, seveda bi zadevo imel skozi v hladilniku in počasi užival
smile-1.gif
Ker v kisu mi ne sedejo tako, nekako izgubijo moč in okus, če jih skuhaš in v kis vložiš.
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Jaz jih bom kar zamrznil, nekaj celih, nekaj narezanih. Se mi zdi, da ob obdelavi izgubijo tisti poseben habanero okus.
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Realman pravi:
Car: To tudi mene zanima, kar cele si v olivno olje vložil? AJz sem jih mislil narezat, pa v olivno vložit, seveda bi zadevo imel skozi v hladilniku in počasi užival
smile-1.gif
Ker v kisu mi ne sedejo tako, nekako izgubijo moč in okus, če jih skuhaš in v kis vložiš.
Tokrat sem kar cele dal v kozarec, čez olivno olje in zaprl. Ponavadi pa sem jih nekaj zmlel skupaj s česnom in jih skupaj s celimi dal v olivno olje! Meni je užitek, da jih počasi seckam skupaj s kakšno dobro klobaso in sirom! Olje pa porabim za kakšne makarone, pico...
 

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Ti so celi brez česna. Kako dolgo potem to drži? Kje hraniš zadevo? Jaz bom probal eno varianto narezat, mogoče še malo česna zraven in prelit z olivnim oljem. Pa v hladilniku skoz držat, to jim nima kaj bit. Ene pa poskusim cele, pa da vidim
zmaga.gif
 

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Aha super, sem nekaj najdel tud pod Baccatum chili. Ne vem, kok se kej uvršča na lestvico, sam lepo peče
smile-1.gif


Tehle mam tud ceu miljon, so kr uredu za omakce, ampak un zgornji mi je tak na pogled zanimiv.

Aja, bojda še boljše od mleka če peče je cuker, kr kšno žličko zajet pa v usta, je to res? Ja ja bom sprobal
smirk-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Baje papeževa kapa. Mam 4 komade, 3 povsem rdeče.Vem pa da je zelen zelo malo pekoč, ravno rtoliko, da lahko rečeš, da peče.Rdeč zna bit malo bolj šarf.
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Aha super, sem nekaj najdel tud pod Baccatum chili. Ne vem, kok se kej uvršča na lestvico, sam lepo peče
smile-1.gif


Tehle mam tud ceu miljon, so kr uredu za omakce, ampak un zgornji mi je tak na pogled zanimiv.

Aja, bojda še boljše od mleka če peče je cuker, kr kšno žličko zajet pa v usta, je to res? Ja ja bom sprobal
smirk-1.gif
Če te pa papeževa kapa peče. potem še nisi sprobal kaj konkretnega.... Jaz imam papeževo kapo, da si hladim jezik po res hudih čilijih!
smile-1.gif
 

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Mah, da samo peče je meni bv, tok mora pečt zame, da ma čili še neki arome in da ima hrana še zmeraj okus. Tiste blazno pekoče nimaš kam dat, če pa že pa čist mal, ampak pol je usen če daš več manj pekočih pa je še neki okusa od tega.
 
Nazadnje urejeno: