Grill

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
A si preprosto zmožen napisat nekaj v nevtralnem smislu, kjer daješ prav tudi drugi strani?
cheer.gif
 

jest5

Guru
18. avg 2007
26.060
-8.773
113
Jaz sem, pa ti?
tongue-1.gif

Lej ne kotalit buč(navadn žar presuši, zasmodi, slabo peče, je štorast, itd...) in ne delovat, kot da je Weber z nebes teleportirana zadeva, pa bo vse ok.
wink-1.gif
Pa ne ciljam s tem samo nate.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.313
1.229
113
www.adriamedia.si
Saj ne gre za webra. Gre za pečenje na odprti rešetki dirket nad ogljem vs počasni peki na zaprtem grilu indirketno. To omogoča marsikateri grill, ne le weber ... In ja, na ta način se da večje kose mesa (tisto, ker je bilo na zadnji sliki niso večji kosi mesa) dosti enostavneje dobro spečt ...
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ne mi polagat besed v usta, ki jih nisem nikdar izreku pa bo vse v redu. Weber je za 90% ostalih stvari, ki se PRODAJAJO za ne malo denarja, res teleportiran z nebes za vsaj pošteno ceno. Osebno me moti, kadar se nekje za denar prodaja sranje. Weber ni nikakršno sranje in za tako reč se splača odšteti denar. Če do sedaj tega nisi razumel in v postih vidiš samo napad nase in na svoj način peke na tvojem unikatnem žaru pol pa boh pomagaj. Ljudje na forumu sprašujejo po žarih in oglju in opremi, ker želijo nekaj kupit, mi se pa tukaj prepucavamo o tem kako jaz ali ti ali nekdo tretji speče doma na svoji opremi in svoji pogojih. In vsaj jaz bučk ne kotalim in ti nikol nisem rekel da jih kotališ ti, dej se mal obnašat no.....
nahrung002.gif


Zdaj pa hitro še kakšno obtožbo o prikritem oglaševanu na plan.
 
Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Tvoj prvi post na začetku te tem se začne s (cenzura) Weber.........sej pol dodaš na koncu, da je treba znati pečt na kateremkoli žaru.
aplauz.gif
 
Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.060
-8.773
113
[cenzura], sam še za eno rundo imam oglja
cry12bpy.gif


edit.
Citat:
Tvoj prvi post na začetku te tem se začne s (cenzura) Weber
Kaj ti morem, če pa najprej narediš v 3 postih top-shop reklamo
smirk-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.060
-8.773
113
Ker drug dan, morm zbrskat naslov in cifro, ker sem nekam založil(tokrat nisem jaz poizvedoval)
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
A ti slucajno prodajas webra? Ker nevem no, po pisanju sodec je kot bi poslusal top shop prodajo.

Lahko pa tudi zakljucimo, dokler ni bilo webra ste vsi jedli suho, podplate in zanic, ok komot se lahko tega drzimo.
 

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
kzs

ocitno jaz ne rabim webra, ker mi rata speci meso na prakticno vsaki resetki ali plosci, ki mi pride pod roko, neglede na znamko. nisem vedel, da mora gor pisat weber da se meso pravilno kulinaricno obdela.
 

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Fora je da se peče pokrito - in se zato drugač speče;
firma weber pa samo zato, ker je res ok izdelava (premaz na kugli, alu zračnik, neti,.. ne rjavi, rostfrei mreža se čist drugačna od "kitajskih" - se enostavno spuca itd, itd...). Sej ma tudi baubau kopije za 40 eur.. sam tist ne bo zdržal 100+ pek pozimi / poleti brez pike rje.

Meni je neprimerno boljše kot klasika.

Če je komu boljša klasična odprta gradela - ok. Nimam težav s tem.
(za ribe recimo je, za čevape na low temp mogoče tudi... vse ostalo pa pomojem ne).
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ok razumem, sam se prosim ce mi nastejes par zadev za katere navaden rostilj ni, da to kupm pa sprobam, ker me pac zanima.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
a lej no....ne vem.... upam, da se ne delaš norca al kaj? Spečt karkoli težje od dveh kil pa debelejše od ajd..... nad 7 cm s kostjo pa smo zmenjeni. Pa to bi še šlo pr ta hudih steakih in mogoče tud kremenatlih, sam more bit že taka rešetka, kot npr. v Toskani, da dvigneš po začetnem zapekanju na mal višji nivo, pa meso je treba lepo fino mazat, pa ne sme bit zunaj premraz, pa ne sme pihat preveč in tako dalje. Sej se da marsikej narest, noben ne zanika....sam ne pol kle limat slik od žara s tenkimi kremenatli gor pa se kregat kaj se da in kaj ne. Pa kremenatli so zakon, da se razumemo.....
cool-1.gif


Moje bolj izredne peke do zdaj na Webru oz. pod Webrovim pokrovom(bistveno za razumevanje):
orada od 2.5 kg, 5kg kos reber, 8kg sv. plečka s kostjo, cel piščanec, zdej pa še mal komedije.....blitva s kropirjem izpod žara in zraven pečena jajca na oko izpod žara, pa pizza, kruh in štrudel, polet je vroče pa nimam klime.....zato pečem zunaj v Webru.
Zimske radosti, predimljena slanina(bacon) po ameriško, dimljen sir......jeseni pa kake dimljene čilije pa take fore, kar zraste pač.
evil.gif
 
Nazadnje urejeno:

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
No, jaz sem se odločil za nakup Webra, pa me zanima kje izkušene Webro-peki predlagate, naj poiščem navodila in recepte.

Saj na netu sem kar nekaj našel, ampak nasvet iz prve roke je po mojih izkušnjah najboljši. Po možnosti za začetek kaj bolj osnovnega, toliko da dobim občutek. Predvidevam, da je peka npr. telečje krače bolj zahtevna od reber. Lahko se pa tudi motim. Vesel bom vsakega nasveta.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
v googla napiši The Virtual Weber Bulletin Board....to je pomojem najboljši forum od vseh za vse webrove žare. Ne vem če je dovoljeno linkat drug forum, mislim da ne, zato si malo sam pomagaj. Registracija je mal posebna, dobro preberi kaj hočejo od tebe, ker morajo najprej odobrit tvoj email naslov. Če boš mel problem mi pošlji zs, ker sem član in lahko potem kaj pomagam.