Gorenje vs. Beko

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.308
824
113
Imel Gorenje sušilec in pralni stroj. Nabavna cena vskupaj slabih 1200. Imel tri servise v treh letih, pa še vedno mal kaplja iz pralnega stroja, ko ožema, ker tega niso znal zrihtat.

Kupil Beko najcenejši sušilec in pralni stroj. Nabavna cena skupaj pod 600€. V 4 letih brez težav.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Beko in Bloomberg sta nekakšna konzorcija (branda) in nimata svojih lastnih tovarn. Delajo pa po večini Turki in Italijani za ti blagovni znamki...

alessio

Pripravnik
4. okt 2008
99
12
8
Moji sodelavki je na Gorenju šlo zapiralo vrat. Prišel serviser in raæunal 57€. Ko je meni crknilo zapiralo sem sam šel po rezervni del. Cena je bila slabih 8€ in max. 10 min. dela. Ti Gorenjevi serviserji kot da so zlatarji,
Imam pa tudi Blomberg (rezervni deli isti kot za Beko) pomivalni stroj. Po osmih letih mi je šla elektronika. Plačal sem 80€ za servis. Če bi imel Gorenje bi za samo rezervni del brez dela plačal več.
BEKO ima zelo poceni rezervne dele, kar za druge znamke ne velja.

B81

22. jul 2007
37.718
10.982
113
Ne vem, pred nekaj dnevi crknil monitor na Gorenje hladilniku in ni šlo več nastavljat temperature.
Je bil kao "izvozni" model, prišel serviser čez nekaj dni, menjal (3 mesece pred iztekom 5 letne garancije) nekaj delov, pa spet ni bilo ok, pa je menjal še ostalo. Je rekel, zdaj pa imate nov hladilnik.
Tako da proti servisu Gorenje nimam pripomb.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Gorenje narejen v instanbulu....
hysterical-1.gif

Pralni in sušilci so naši
Pečice pravtako ( razen določenih omejenih serij )
plošče naše in nemške

Hladilniki pa so iz srbije

Mali aprati so pa čistokrvni kitajci
smile-1.gif

Me prav zanima kaj delajo v turčiji?
17758-icon_confused.gif

Turški so samo določeni prostostoječi hladilniki.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Zanimivo kok pritožb čez kakovost Gorenja in zahrbnost serviserjev...

Nimam potem edini take izkušnje...
Še enkrat Beko pol ceneje 5 let garancije... to je to. Če vam znamka ne sede, kupite takega ki ga skrijete v pohištvo.
Skratka Gorenje je velik krep...

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
579
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Zadeve mogoče mal bolj poznam. Kar se BEKO-a tiče, lahko rečem, da ni ravno leva znamka. Večine ta bolšega od te znamke pa tako ali tako noben od vas ni videl. Ko sem videl njihovo halo 2 leti nazaj na IFI sem bil pozitivno šokiran. Glede Gorenja, v Sloveniji bodo namesto hladilnikov delali pomivalne stroje, hladilniki se po mojih informacijah selijo v Srbijo in jih nadomeščajo pomivalni stroji za brand ASKO. Sprijaznite se pa s tem, da je ves vhodni material za elektroniko teh strojev proizveden na Kitajskem ali pa vsaj na dalnem vzhodu. Mislim na čipovje in ostale komponente. Asemblaža pa je še v Evropi. Sam pa verjetno tistega Bekota, ki ga prodajajo pri nas nebi kupil. Razlog, dobiš samo in izključno low cost robo, ranga znamke koerting od Gorenja.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kot sem že v 1. postu napisal....beko lahko dela 7 in/ali gorenje dela 7 let. Pravtako lahko obadva crkujeta nonstop.

če pa poslušate razne forume, vključno s tem in sosedove mamce, vaše tetke, pa poslušamo tudi tukaj, da je gorenje šrot in da beko dela....aja, kolk dolgo pa je beko na trgu? Kaj pa gorenje ?

še enkrat, primerjava, rekla-kazala je za vas(nas) uporabnike, potrošnike, butasta da bolj ne more bit.
Ampak sej, folk ki ga zadnje čase spoznavam samo potrjuje pravilo.

Slovenet: gorenje ni nikoli delal pomivalnih strojev, v vednost. Nikoli
ASKO....ASKO je blagovna znamka znotraj domače grupe ( korting, gorenje ) pozicionirana višje, kjer konkurira Siemensu, AEGju, Deditrich-u in nenazadnje Mieleju.

ostalim se mi pa ne da pisati, ker ste kot otroci v peskovniku.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.253
1.398
113
Simon_Vi, folk pač pove svoje izkušnje, nevem kaj je tu slabega??? Tudi mi mamo hladilnik in štedilnik oboje Beko, pa še marsikaj, pa prav nobenega problema. Imamo pa tudi Gorenjev pralni stroj, ki v 18. letih ni rbil še niti 1 servisa!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
malo za šalo in malo za res
smile-1.gif

Če je gorenje že tako dolgo na trgu, bi potem lahko delal boljše proizvode, ne da je 2 strani samih kritik čez gorenje;)

Tega pa vrjetno ne bom nikoli razumel, zakaj so šli svetovno znan brand name "preiomenovat" v Asko. Sej bi lahko samo dodali Asko in bi bila pač linija višjega cenovnega razreda.

sandichamp

Fizikalc
10. avg 2007
480
32
28
Imam vse aparate Gorenje. Ko sem rabil servis sem zjutraj poklical na njihovo številko in je bilo isti dan popravljeno. Brat je imel pečico Miele. Trikrat so mu na dom prišli potem so mu jo pa še trikrat odpeljali, vendar mu je niso znali popraviti. Potem je kupil novo, ker so serviserji in on obupali.

LP Sandi

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.044
84
48
Lepo Pozdravljeni,vsi skupaj.

Zanima me,kako se tukaj,Če se lahko odda oglas?Ga lahko kr tuki objavim al na kteri drugi strani?

Hvala.

Lp

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Citat:
Uporabnik sandichamp pravi:
Imam vse aparate Gorenje. Ko sem rabil servis sem zjutraj poklical na njihovo številko in je bilo isti dan popravljeno. Brat je imel pečico Miele. Trikrat so mu na dom prišli potem so mu jo pa še trikrat odpeljali, vendar mu je niso znali popraviti. Potem je kupil novo, ker so serviserji in on obupali.

LP Sandi

imaš, povej še kdaj si jih kupil :D

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
pred par leti kupi pralni stroj Gorenje Pinninfarina, prvič crknil ob priklopu! (kao serijska napaka, da spusti vodo), drugč po letu dni, tretjič takoj izven garancije. Serviser je prišel res hitreo, da mi pove, da je popravilo predrago..
confused-1.gif

Kupil LG-ja, dela kot ura...

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:

ASKO....ASKO je blagovna znamka znotraj domače grupe ( korting, gorenje ) pozicionirana višje, kjer konkurira Siemensu, AEGju, Deditrich-u in nenazadnje Mieleju.

Se ti zdi, da Siemens in AEG konkurirata Mieleju ??

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Seveda.

Samo ne pri nas, ker so AEGjevei aparati preoblečeni Electroluxi in Siemensi preoblečeni Boschi. No tukaj so malo večje razlike in so bolj tam-tam z nemci.

Na drugih trgih, bolj severno od nas sta pa AEG in Siemens absolutni konkurent Mieleju.