Gorenje vs. Beko

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Živjo

Daj povej točno kateri model. Ker načeloma naj bi bili Gorenje pomivalci iz Italije. In me ta podatek res zanima.

Drugače to, da je priteklo iz njega je pa normalno saj je vsak peti pomivalni in pralni stroj testiran na vodo in zato ko ga odpakiraš dostikrat ven priteče malo vode.

lp

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Neumnost. Max nastavitve so zato, da se jih uporablja, ne pa de se jih samo gleda. Je bila pač kaka napaka na materialu in stvarno napako uveljavljaš.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Za odtrgan boben, potem ko je mašina eno leto delala BP, bi ti uveljavljal stvarno napako?

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Nam je rekel ½serviser½, da ni blo pametno ga navijat do ½konca½, tastar pralni majo manj obratov.
Je pa bil za 500 evrov, star kakšnih 6 let.
Dal zamenjat bobn in dela naprej, strošek cca 120 evrov seveda je to prihtal mojster na črno.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Živjo

Daj povej točno kateri model. Ker načeloma naj bi bili Gorenje pomivalci iz Italije. In me ta podatek res zanima.

Drugače to, da je priteklo iz njega je pa normalno saj je vsak peti pomivalni in pralni stroj testiran na vodo in zato ko ga odpakiraš dostikrat ven priteče malo vode.

lp

Moj Gorenjev pomivalec (širine 45 cm, star dobri 2 leti) je tudi made in china. Dela kot je treba, je pa res, da včasih na Auto programu ne odpre posode za prašek (morda zato, ker posoda ni dovolj umazana - vendar potem zato ven ne pride 100% čista...
rolleyes-1.gif
). Moj vtis takrat je bil, da so vsi njihovi pomivalci kitajski... :p

No, pred kakšnim letom pa so iz Švedske v Velenje prestavili Askovo proizvodnjo pomivalcev in od takrat naj bi bili nekateri tudi slovenski. Sklepam, da kakšni dražji modeli. Zanimivo bi bilo vedeti, kateri, ampak ta info se očitno precej skriva
smile-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Za odtrgan boben, potem ko je mašina eno leto delala BP, bi ti uveljavljal stvarno napako?
Seveda. Napaka na materialu je obstojila že prej in se je kasneje pokazala. Sej to je stvarna napaka, recimo razpoka na nosilcih za boben oz. karkoli se je že odtrgalo.
Stvarna napaka je takrat, ko je napaka bila že pred nakupom izdelka in se pokaže šele po nakupu izdelka v dobi dveh let.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Ta dražji modeli so askovi, predvsem gorenje+ pomivalci. Pogkej notranjost askovih na njihovi strani in gorenje + pa boš videl. Pa še na nekaterih piše made in sweeden.

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.044
84
48
Včasih,je Gorenje delalo,ene modele pralnih strojev,na 2000 obratov.Bože nedaj,da bi tam utrgalo boben...in da si kje v bliži...hmmm

Kaj ti bo 2000 obratov centrifuge?.Perilo,je ziher zmečkalo fuul,+obraba stroja in ležajev,je bila prej kot je treba...

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Se kar točno ve kateri so švedski in sicer:
četrti

To so zadnji švedski modeli. Trenutno se jih razprodaja in se jih da dobiti precej ceneje kot včasih. Ko bodo razprodani pa se začnejo slovenski. So pa to res pomivalci izredno dobre kvalitete. Že samo pakiranje je zanimivo, saj jih dobiš na paleti in ne v stiroporu kot večina drugih.

Glede kitajskega modela pa sem spraševal Odiseja, pa je očitno pozabil na tole temo
smile-1.gif

@tony Daj če se ti da, mi prosim napiši model
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
KSZ... Vsi tako hvalite Beko... V zamrzovalni omari (pa ne čip-šit) je kvaliteta plastike predalov in ostale notranje opreme porazna. Grdo pogledaš in poči. Že na otip ne vzbuja zaupanja. Imam poleg Whirpool zadevo, staro 10 let in je plastika predalov mnogo boljša. Da ne govorim o 4 leta stari Bosch zadevi.
Drugače pa, Candy pralni stroj je zaružil ležaj na bobnu 1 mesec po garanciji (2 leti)... Ker je to v kosu z bobnom so bili stroški malenkostni
evil.gif
nov Gorenje stroj, tega ima pa 8888 za čreva prat...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja, malo mi je ušlo iz glave (na telefonu prebral obvestilo o odgovoru)
tongue-1.gif

Moj je Gorenje GS52214, 45cm širine. Sicer, (zdaj, ko so mi ga po sagi s supportom zamenjali), zelo zadovoljen z njim. Do sedaj (4 mesece uporabe) mi samo enkrat ni odprlo posodice s praškom, pa še nisem 100% da ni bilo po moji krivdi - ko sem odprl pomivalca je en nož v košarici prestavilo sumljivo proti loputi...

Pa še to: tudi če bi imel prostor v kuhinji, bi še enkrat vzel "taozkega". Ker se mi zdi, da glede na porabo energije in vode jaz še vedno porabim vsaj 2x toliko, če pomijem na roke. Pač, ga večkrat zalaufam, plus roko na srce, niti nimam dovolj posode, da bi čakal da se mi 60cm pomivalc napolne
aplauz.gif

p.s.: a je normalno tudi pri ostalih pomivalnih strojih, za si zadeva reeeees vzame čas za svoje delo (2-3h)??

lp
Peter

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Jst večino pomivam na hitrem programu in povsem zadošča - pol ure. Če mam pa kakšno res svinjsko posodo, dam pa na normalen program , ki traja 2,5h.