Gorenje vs. Beko

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Kak stroj sem imel od Gorenja. Zadnji pralni stroj se je slabo obnesel. Polovico so ga menjali nekje po dveh in pol letih v garanciji, isti postopek pa bi moral ponoviti po 5 letih in kakem mesecu, žal že izven garancije, kar pa so mi tudi sami odsvetovali. Gorenju najbolj zamerim, da drži krepko najvišjo ceno v Sloveniji. Ne moremo mi kriti vsega njihovega osvajanja tujih trgov...
Čez servis Gorenje nimam kaj reči. So bili korektni in naredili so, kar je bilo v njihovi moči. Pralni stroj so odpeljali, popravili in čez kak dan pripeljali nazaj. Klical sem pa neposredno servisno službo v Velenje. Nekaj imam od beko in k sreči še nimam izkušenj s servisom. Pri boschu sem servis že rabil, največjo težavo sem imel, da sem "odkril", kateri servis pokriva naše geografsko območje. Ostalo ok.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst tudi kolebam med tema dvema sušilcema:)
funkcije in cena sta tam tam.

kar me vleče na stran gorenja je recimo, da če bo kdaj crknlo, bo rezervni del hitreje prišel, kot pri bekotu, če slučajno vse naročajo iz turčije.
pa gorenje ima rezervne dele na brnčičevi, če bi se sam lotil kaj šraufat.

izkušenj s serviserji pa hvalabogu še nimam.

ko sem pa v bigbangu primerjal stroja, pa mi je bil beko bolj všeč. kvaliteta vratic za pucanje filtra in mrežica pred filtrom, posoda za vodo iz drugačnega materiala.

ko sem pri prjatlu premontiral vrata od hladinlika in skrinje od bekota na drugo stran, je tudi vse štimalo. Nisem dobil občutka o kaki pocen robi, vse je bilo zraven. Je pa bila notri ena posoda počena.

glede podpiranja slovensko pa imam tudi mešane izkušnje.

najboljš, da žrebam, pa na tri dobljene...
smile-1.gif
)

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Jaz imam od leta 2006 pralni in sušilni stroj od Gorenja. Zaenkrat ni še nič crknilo..trkam...:)

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
631
56
28

Pa še nekaj BEKO lowerji ( primite se za stole, da ne boste padli ); Gorenje ima procentualno manj reklamacij in absolutno hitrejši odzivni čas serviserjev in reševanje reklamacije kot take.

[/QUOTE]

Gorenje servis je KATASTROFA!!!! Zahtevam popravilo po 16i uri, pa je jok in stok...

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Citat:
Uporabnik john pravi:
ha ha ti moraš biti serviser gorenja

gorenje je krš od krša. Sem v dobri veri kupil leta 2006 vse aparate gorenje.

Pralni stroj, menjava posode in stikala za vratca - servis 2x
Steklokeramična. Pri kuhanju se ji je malo zmešalo in vse plate dalo na max in se jih ni dalo isklopit - servis 2x
Pečica je na touch in se vkaplja izklaplja kot novoletna jelka - servis 5x menjava elektronike menjava senzorjev
Hladilnik sem reklamiral vsaj 7x, tako da so mi s težavo pripeljali NOVEGA, ki spet nagaja.

V glavnem imam v telefonu številke od 4 serviserjev in smo že na ti.

Je pa gorenje narejen pravtako v Istanbulu. Gorenje priporočam le najhujšemu sovražniku
smile-1.gif

Tole je pa čisto naša zgodba
smile-1.gif

Aparate kupili 2006, vzeli gorenje zaradi 5letne garancije.

Pralni stroj: menjava programatorja, menjava ležaja - servis 2x
Steklokeramična: se ji je tudi mešalo, sama spreminjala temperaturo, menjava elektronike - servis 1x
Hladilnik: hrana začela zmrzovati, tako je začel hladiti - menjava stikala na vratih, ki je zmešal elektroniko. - servis 2x

No sedaj nam pere Beko. Sicer je bolj glasen ampak DELA!
evil.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
jst tudi kolebam med tema dvema sušilcema:)
funkcije in cena sta tam tam.

kar me vleče na stran gorenja je recimo, da če bo kdaj crknlo, bo rezervni del hitreje prišel, kot pri bekotu, če slučajno vse naročajo iz turčije.
pa gorenje ima rezervne dele na brnčičevi, če bi se sam lotil kaj šraufat.

izkušenj s serviserji pa hvalabogu še nimam.

ko sem pa v bigbangu primerjal stroja, pa mi je bil beko bolj všeč. kvaliteta vratic za pucanje filtra in mrežica pred filtrom, posoda za vodo iz drugačnega materiala.

ko sem pri prjatlu premontiral vrata od hladinlika in skrinje od bekota na drugo stran, je tudi vse štimalo. Nisem dobil občutka o kaki pocen robi, vse je bilo zraven. Je pa bila notri ena posoda počena.

glede podpiranja slovensko pa imam tudi mešane izkušnje.

najboljš, da žrebam, pa na tri dobljene...
smile-1.gif
)

Večina delov je lepo na zalogi v Slo, nč bat...

22. jul 2007
13.594
1.774
113
124
Btw, če bi se Gorenju šlo za našo državo in delavce ne bi selil proizvodnje na jug, tako da malo morgen nacionalni interes in kupujem slovensko
ne-ne-1.gif
križa zaradi slabih izkušenj.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ma sej ni slab brand, sam v 80% primerih je pač za isto dražji k Beko. Pol pa vsakemu svoje..

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Gorenje ima servisno podporo
uf-1.gif

(hladilnik so mi hodili popravljat 10 dni ... , na koncu ga je popravil lokalni majster)
Ne vem... ko mi je na pralnem stroju začela spuščati dihtnga, so mi ga naslednji dan odpeljali, čez dva dni pa pripeljali nazaj popravljenega. Načeloma je dandanes tako, da so vsi aparati sestavljeni iz cenejših komponent, tako da nekako ni več merilo kvalitete, kakšna je krovna znamka stroja. Dela ali pa ne dela.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.163
6.970
113
pri taščici
Dolgo časa sem bil lokal patriot, potem ko sem videl/spoznal kako funkcionira nacionalni interes in sem tudi sam in bližnji okusili ta inacionalni interes pa sem malo manj patriota.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.850
2.633
113
So kupili celo kuhinjo GORENJE. Za aparate kar lepo plačali.
Pri montaži so mi skoraj elemente uničili, iverkam so kar jedro ven populili, ko je prenašal pečico je odpra vrata in preijel za njih ter vlekel! pečico!!
Reklamacija. Pride servise: O pa zračnik za vgradni hladilnik vam niso naredil. Potreben še en njegov obisk

Pomivalni stroj spuščal vodo. Servis čakal 3 dni - prišel četrti delovni dan! (po cesti 7km daleč, zračne 1,5 km daleč). O saj ni nič, samo pumpo bomo zamenal. 70€. Kaj si menjal, če ni nič. Voda še zmerom tekla. Ker draga joka, stopim v akcijo in odtočno cev stroja bolj v stenski odtok porinem. Dela!
Gorenje! Ne hvala. Če že imam sranje naj bo poceni!

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Mene so spluval k sem povedal da je Gorenje veliki šrot, pa še pocen ni.... Nam je programator 5 krat crknil, na koncu smo imeli težave z serviserjem, ki je prbil kaj pa te jajca kupujete....

Toliko o Gorenju.. Če šenkajo ne vzamem...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Gorenje narejen v instanbulu....
hysterical-1.gif

Pralni in sušilci so naši
Pečice pravtako ( razen določenih omejenih serij )
plošče naše in nemške

Hladilniki pa so iz srbije

Mali aprati so pa čistokrvni kitajci
smile-1.gif

Me prav zanima kaj delajo v turčiji?
17758-icon_confused.gif

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Gorenje narejen v instanbulu....
hysterical-1.gif

Pralni in sušilci so naši
Pečice pravtako ( razen določenih omejenih serij )
plošče naše in nemške

Hladilniki pa so iz srbije

Mali aprati so pa čistokrvni kitajci
smile-1.gif

Me prav zanima kaj delajo v turčiji?
17758-icon_confused.gif

Ni vse res kar pravis.