Viš tole me skrbi!Končno mi je uspelo sestaviti vse kot je treba da deluje "balkonska sončna elektrarna"....
Kje si se lovil?
Viš tole me skrbi!Končno mi je uspelo sestaviti vse kot je treba da deluje "balkonska sončna elektrarna"....
Za drugo leto bodo sami določli nove moči po časovnih blokih ali ostane to kar so mi določli za letos? Ker v celi zimi nisem presegel 6 kw, časovne bloke pa imam določene od 11 - 15 kw.
Lovil sem se z aplikacijo ker so navodila neuporabna. Pa problem je če nimaš točnih podatkov koliko boš rabil kablov ker moraš vseeno znati kateri konektor kam paše da je plus na plus, minus na minus..... Pa če imaš baterijo je drugačna vezava kot če baterije (hranilnika) nimaš. Če te kaj več zanima lahko na ZS.....Viš tole me skrbi!
Kje si se lovil?
Letosnjo zimo (in drugo leto) ti naj bi vzeli podatke iz tega grafa. Ce jaz prav razumem.Tolko o tem da je nova omrežnina poštena saj plačamo kolko porabimo. Nobenih navad nisem spreminjal.
Čeprav koliko sedaj gledam je še najbolj pošteno, če se obračunava dogovorjena moč vsak mesev posebej.
Zakaj bi gledal prejšnjo zimo kakšna je moč in potem celo leto to plačeval, če pa od marca do septembra komaj prilezem do 5kW (saj tudi pozimi ne veliko višje)?
Plača naj se moč glede na porabo prejšnjega meseca pa je. In potem lahko hitro reguliraš porabo, če je potrebno.