sončna elektrarna

APM

Pripravnik
28. okt 2013
126
24
18
Za drugo leto bodo sami določli nove moči po časovnih blokih ali ostane to kar so mi določli za letos? Ker v celi zimi nisem presegel 6 kw, časovne bloke pa imam določene od 11 - 15 kw.

Tolko o tem da je nova omrežnina poštena saj plačamo kolko porabimo. Nobenih navad nisem spreminjal.

Priponke

• Dosežene moči zima 24-25.jpg
    Dosežene moči zima 24-25.jpg
    247,2 KB · Ogledi: 29

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.570
920
113
Viš tole me skrbi!
Kje si se lovil?
Lovil sem se z aplikacijo ker so navodila neuporabna. Pa problem je če nimaš točnih podatkov koliko boš rabil kablov ker moraš vseeno znati kateri konektor kam paše da je plus na plus, minus na minus..... Pa če imaš baterijo je drugačna vezava kot če baterije (hranilnika) nimaš. Če te kaj več zanima lahko na ZS.....

Schime

Guru
22. nov 2008
2.066
827
113
Čeprav koliko sedaj gledam je še najbolj pošteno, če se obračunava dogovorjena moč vsak mesev posebej.
Zakaj bi gledal prejšnjo zimo kakšna je moč in potem celo leto to plačeval, če pa od marca do septembra komaj prilezem do 5kW (saj tudi pozimi ne veliko višje)?
Plača naj se moč glede na porabo prejšnjega meseca pa je. In potem lahko hitro reguliraš porabo, če je potrebno.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.815
7.276
113
Čeprav koliko sedaj gledam je še najbolj pošteno, če se obračunava dogovorjena moč vsak mesev posebej.
Zakaj bi gledal prejšnjo zimo kakšna je moč in potem celo leto to plačeval, če pa od marca do septembra komaj prilezem do 5kW (saj tudi pozimi ne veliko višje)?
Plača naj se moč glede na porabo prejšnjega meseca pa je. In potem lahko hitro reguliraš porabo, če je potrebno.

jo lahko sam vsak mesec spremeniš, če želiš.