Golf 6

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
kje pa je golf kralj (razen evrope, kar pa ni cel svet). že v evropi ni v vsaki državi "kralj".

na splošno avto ni slab. gre pa za zelo dolgočasn avto. In tukaj jaz zaključim .

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.526
1.129
113
Tukajle imate podatke za naprej se kregat.
grin1.gif

Ker pa se pod imenom Corolla skrivajo vse izvedenke avta (limuzina, hatchback, karavan?), pod imenom Golf (!) pa ne, bi lahko, da bi bili pošteni prišteli k vsem Golfom še vse Jette, Bore, Vente, ITD. (več poimenovanj) in se gladko približamo karjolcam, potem pa lahko delimo na število let v proizvodnji in je rešitev na dlani...

Zato se mu gladko reče kralj v svojem razredu. Prodajna uspešnica. Vsi imajo krizo sedaj, Golf pa se prodaja.

Jaz Golfa nisem še kupil, najverjetneje ga tudi ne bom, ker mi niso všeč konzervativne oblike, avto je dober, pravi ljudski voz in to je to. Za kaj več ali manj se pa gleda druge avte!

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Foter ga je hodil danes gledat...pa se ful ogrel za njega......itak mi cela familja vozi vw-je...samo vprašanje modela je blo kaj si bo omislil....je prinesel domu specifikacije.....imajo eno varianto 1.4 motor z 160 hp....to se mi zdi privlačno
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
A je sel sploh se kaj druzga pogledat, al je videl samo reklamo "uu nov golf, must have" in je bilo dovolj?
smile-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ne bi se branil takega
516678-golfw12.jpg

Priponke

• 516678-golfw12.jpg
    516678-golfw12.jpg
    59,6 KB · Ogledi: 127
Nazadnje urejeno:

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Čisto off topic bom omenil, da sem danes peljal Lancerja z dizelskim motorjem. Kakšna drvarnica pa je to, jojojojoj
bonk.gif

Oblikovno super avto, ampak ta dizel not, je pa polom od poloma. Kdo sploh to kupi?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Pa saj je velesuvalo [tako pravi moj zlahtnik, da 2.0 TDI bistveno bolj sune, kot 535d
hysterical-1.gif

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
On topic, Nism bral vsega Sem se že 14 dni nazaj vozu v 6ki pa lahko rečem Nč posebnga
ne-ne-1.gif

Notranjost malo polepšana in ima možnost panoramskega stekla pa XXL navigacije to je pa vse kar 5ka nima.
Ob Highline opremi z Veliko navigacijo in panoramskim stekom in seveda 2.0 Tdi motorjem pride dobrih 27.000€
Meni osebno ne potegne, bi raje kupu novo linijo Accorda za ta denar:
grims-1.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
včeraj sem vozil novega golffa 6 1.4 masino bencinarja z 160KM in 7 stopenjskim DSG menjalnikom .
Mašina in menjalnik sta se mi zdela kar vsklajena avto lepo poskočen,notranjost nič posebnega mogoče kar malo kičasta ,kar se tiče preveč gubov na mltifunkcijskem volanu in sredinski konzoli.Za ceno tega avtomobila pa nisem niti vprašal ,ker me v bistvu ne zanima.

Zanimal me je le motor ,kako vleče masina 1,4 in to me ni razočaralo

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
A ni na splošno tako, da se na NCAP teste pošlje varnostno najbolje opremljeno različice, dejansko pa lahko kupiš tak avto, ki možno da sploh ne bi dosegel toliko zvedic, kot tisti testiran?

ESP zmanjša žrtve za četrtino? Od česa, kje, kako?? Maš kak vir za to, me prav zanima kako so to izračunali.
NCAP načeloma preizkusi različico, ki ima varnostno opremo,m kakršno bo imel XX procent (ne vem na pamet, gre pa za večino) avtov.
Za ESP obstaja ena raziskava EU, pa par nemških in švedskih. Vse imajo skupen rezultat okoli 25% - za toliko bi bilo manj mrtvih na cesti, če bi bili ta hip vsi avti opremljeni z ESP.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
A ni na splošno tako, da se na NCAP teste pošlje varnostno najbolje opremljeno različice, dejansko pa lahko kupiš tak avto, ki možno da sploh ne bi dosegel toliko zvedic, kot tisti testiran?

ESP zmanjša žrtve za četrtino? Od česa, kje, kako?? Maš kak vir za to, me prav zanima kako so to izračunali.
NCAP načeloma preizkusi različico, ki ima varnostno opremo,m kakršno bo imel XX procent (ne vem na pamet, gre pa za večino) avtov.
Za ESP obstaja ena raziskava EU, pa par nemških in švedskih. Vse imajo skupen rezultat okoli 25% - za toliko bi bilo manj mrtvih na cesti, če bi bili ta hip vsi avti opremljeni z ESP.

Toyotina in Mercedesova raziskava je pokazala skoraj 50 % manj mrtvih z ESP-jem v primeru nesreče enega vozila. Oz. kadar ni drugega vpliva razen ceste, stanja ceste, divjadi, kamenja,... in lastnega norenja. Skratka ko je eno vozilo.