Golf 6

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
na kratko, Golf je zakon,
moj naslednji, spomladi 2010, bo tut Golf
cheer.gif

alpa mogoce VW Siroko
cheer.gif

Tattoo

Zelenc'
22. jul 2008
18
0
1
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Da se razumemo => dnevna luč != pozicijska ali kratka!

Ne, se ne razumemo...

Načeloma se je do sedaj kot dnevna luč res uporabljala kar pozicijska oziroma kratka luč...pri novem Golfu pa so dnevna luči izvedena preko posebne žarnice! In kadar so prižgane dnevne luči so vsi ostali porabniki (osvetlitev tablice, zadnje luči,...) ugasnjeni...zaradi tega je tudi malenkostno manjša poraba in emisije CO2 - izračunali so celo, da te posebne dnevne luči prihranijo do 2,5 g/km CO2.

In novi Golf uvaja še kar nekaj takih inovacij, o katerih večina sploh ne ve...

- zvočni senzorji za zgodnje prepoznavanje intenzivnosti trka
- posebna folija v vetrobranskem steklu za zmanjšanje hrupa v kabini (kar so imeli do sedaj samo avtomobili višjega razreda)
- posebni vzglavniki, ki samo s svojo patentirano obliko preprečujejo poškodbe hrbtenice ob naletu vozila od zadaj (do sedaj so zaščito na takem nivoju lahko zagotavljali le "aktivni" vzglavniki, ki pa so veliko zapletenejši in posledično dragi!
- ...

Tattoo

Zelenc'
22. jul 2008
18
0
1
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
eno vprašanje; povej mi še ceno modela, ki ima vso to "noviteto"? 20k, 23k, 25ke ?
Vse zgoraj naštete inovacije ima novi Golf serijsko...od najbolj osnovnega 1.6 Trendline za 15.950 € naprej!
zmaga.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
...poleg dnevnih luči, ki zmanjšajo porabo goriva :)rofl:) predvidevam ne? Zaradi mene naj ima še vlečno kljuka serijsko, ga ne povoham.

Tattoo

Zelenc'
22. jul 2008
18
0
1
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
...poleg dnevnih luči, ki zmanjšajo porabo goriva :)rofl:) predvidevam ne? Zaradi mene naj ima še vlečno kljuka serijsko, ga ne povoham.
Kot da nas to zanima...
rolleyes-1.gif

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
omg...golf ima celo inovacije. dal so folijo cez prednjo šipo pa je za 50 decibelov tišji in tako vozniki mislijo da imajo najboljši avto v tem razredu. zunaj pa standar traktor, ki se nikamor ne premakne.

sprijaznite se da je vw naredil vzdržljive motorje, ne pa tudi prožne in visoko vrtljive!!! 2.0 tdi (140km) je prava drvarnica napram bmw-ju, mercedesu, hondi, toyoti s primerljivimi motorji....poglejte podatke, pa pol pište. o materijalih pa raje ne bom začel, ker me že na pogled čisto črno-siva armatura v golfu spominja na drisko. pa drugače imamo doma tudi golfa.

kupte si golfa pa mejte vse folije na šipah, esp, 7 airbagov pa še nek vzglavnik.....sm šipe boste pa na roke odpiral, da se boste poleti hladili, ker nimate klime. razen če ste doplačali nakar golf ni več toliko poceni.

http://www.honda.si/models/car.asp?FolderId=108

http://www.toyotaadria.com/si/pdf/cenik_vozil/cenik_auris.pdf

link je za primerjavo. dobiš vsaj AVTO z opremo brez doplačila. ne pa neki voz za drva vozt.

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48

Se ti vidi da si Hondas!
Nekaj bluzis o visokih vrtljajih in o materijalu.Ne vem zakaj bi bilo potrebno da se motor rad vrti v visokih vrtljajih?Malo prevec gledas formulo, kdo hoce da se mu avto vrti v visoke vrtjaje pac kupi bencinca po moznosti Hondo, ce nimas vsaj 6T obratov se sploh peljat ne mores.Ce pa hoces avto z slabimi materijali spet kupis Hondo
evil.gif

d055.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Dobr dizli niso ne vem kaj. Kaj pa bencinarji?? Roko na srce izbire imaš miljon
smirk-1.gif
In sedaj bo zgodba enaka..

Kokr kol ni zadeva nič posebnega (facelift ne pa nova verzija) imaš vsaj pr motorni paleti in opremi velik opcij, kjer pa razni japanezarji lahk sam gledajo. Glede na to da selijo tovarne iz japonske jih še kvaliteta ne bo več reševala.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
[

Si se vozil z astro? sicer noter grša, izdelana pa na precej bolj kvalitetno.

ha ha ha...si me pa nasmejal.

Opel in kvaliteta....ta dva pojma se pa nimata preveč rada.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
[

Si se vozil z astro? sicer noter grša, izdelana pa na precej bolj kvalitetno.

ha ha ha...si me pa nasmejal.

Opel in kvaliteta....ta dva pojma se pa nimata preveč rada.

A nisi videl oplove rekla, ki je po mnenju novinarjev Nemške revije Auto Bild, najboljša Nemška avtomobilska znamka.
hysterical-1.gif

Tile "autobildovci" pa ga zmeraj bolj serjejo.

Golf je golf, v dobrem ali slabem. Nekako bi rekel klasika v svojem razredu in ne najboljši v svojem razredu.

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
pa da vam pokažem kaj vse dela honda http://www.honda.com/

vw dela pa turbo oblake in turbo bencinarje. drugega ne znajo. pa enkrat sem že napisal: kaj bi bilo če bi honda vgradila turbino v bencinarja? Nima konkurence :p Pa še 10 kao različnih vrst motorjev bi imela. kot civic 6.g 1.4i in 1.4is. isti motor, vendar druga moč.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Tko so pa nesposobni pa majo celo tri bencinarje
smirk-1.gif
manj kot 10 let nazaj..
In kaj bi blo če.. pa ni nič od tega če-ja..

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
če bi....bi ti vtihnil in jaz bi imel mir. itak pa je na forumu vsak pametn in trobezla v 3 krasne. povej mi kaj ti bojo trije isti motorji?? trije isti bencinarji, trije isti dizli. to je otročje lahko narediti. težje je narediti nekaj novega, kar se pri hondi trudijo in jim več ali manj uspeva. Prihaja pa tudi nov dizelski motor, kar verjetno veš (cupraR).

Nazadnje urejeno:

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
če je kdo nesposoben je to vw in noben drug ni pokazal toliko malo napredka v zadnjih letih. razen pri foliji in vzglavnikih imajo prednost xD

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik s1m0n pravi:
omg...golf ima celo inovacije. dal so folijo cez prednjo šipo pa je za 50 decibelov tišji in tako vozniki mislijo da imajo najboljši avto v tem razredu. zunaj pa standar traktor, ki se nikamor ne premakne.

sprijaznite se da je vw naredil vzdržljive motorje, ne pa tudi prožne in visoko vrtljive!!! 2.0 tdi (140km) je prava drvarnica napram bmw-ju, mercedesu, hondi, toyoti s primerljivimi motorji....poglejte podatke, pa pol pište. o materijalih pa raje ne bom začel, ker me že na pogled čisto črno-siva armatura v golfu spominja na drisko. pa drugače imamo doma tudi golfa.

kupte si golfa pa mejte vse folije na šipah, esp, 7 airbagov pa še nek vzglavnik.....sm šipe boste pa na roke odpiral, da se boste poleti hladili, ker nimate klime. razen če ste doplačali nakar golf ni več toliko poceni.

http://www.honda.si/models/car.asp?FolderId=108

http://www.toyotaadria.com/si/pdf/cenik_vozil/cenik_auris.pdf

link je za primerjavo. dobiš vsaj AVTO z opremo brez doplačila. ne pa neki voz za drva vozt.
Zanimivo, da nisi opazil, da ima osnovni Golf klimo in ESP, Auris pa ne ... Kot to dodaš ka Aurisu, je razlike v ceni le še 700€, pa Auris nima enega osnovnega dela opreme, ki bi ga morl imet vsak avto: varnstnih zaves ... In jih tudi doplačat ne moreš. Hočeš zavese? Potem moraš vzet Auris Luna in ups, si 400 dražji od govfa. Dodaj pri Golfu 200€ za samodejno klimo in imaš prierljiva avta, Auris pa je 200€ dražji ... Golfu dodaš boljši radio (8 zvočnikov, Auris ima eno cheap robo s 4 zvočniki) + MF volan in orenk MFD, pa je sicer 600€ dražji, ampak tudi precej uporabnejši ...
In bognedaj, da si zaželiš BT (kar je tudi praktično nujna oprema avta). Pri gofu te to stane 500€, pri Aurisu moraš za to vzet še 1 stopnjo višjo opremo ... In si cenovno itak v k....

Ni vse tak simpl, kot je le pogled na najnižjo ceno na ceniku. Dober primer je novi Megane. Če hočeš ESP, moraš naročit 2 stopnjo opreme, pri Authenique ga sploh ne moreš niti doplačat. Sramotno, moral bi bit serijsko.