Golf 6

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Vem, da se to težko primerja.....ampak mislil sem pač samo to da ni ravno best buy. Najbolše za ta denar. Ampak, tudi sam sem navezan na to znamko
smile-1.gif

Dodaj v enačbo TT-ja in naenkrat se tako Golf kot Scirocco ne zdita več precenjena
evil.gif

Kdaj pride pa R32?

Jernej

mislim da ga ne bo, ampak pride R36

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Vem, da se to težko primerja.....ampak mislil sem pač samo to da ni ravno best buy. Najbolše za ta denar. Ampak, tudi sam sem navezan na to znamko
smile-1.gif

Dodaj v enačbo TT-ja in naenkrat se tako Golf kot Scirocco ne zdita več precenjena
evil.gif

Kdaj pride pa R32?

Jernej

Ne bo, ampak R verzija z 2.0TFSI motorjem, cca 270ps (isti motor kot v ED30) ubistvu S3 v VI embalaži
smirk-1.gif

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Glaven in trenutno edini tekmec V je bil Auris, ki ga je šil na večini testov z dizel motorji.
Lp

Auris je tekmec kvečjemu samemu sebi. Tako neizrazitega klumpa za prevažanje od točke A do točke B pa že dolgo ne. Sploh ne vem, kako je to lahko konkurenca čemurkoli evropskemu. Zadnji avto pred aurisom, ki so se mu vrata zapirala na "plenk" je bila po mojem katra.

Imam Aurisa dizla, doma je tudi Golf V - star 2 mes. Edition. Auris je v notranjosti pol manj plastičen, boljše se"pelje",če smo že pri zapiranju vrat, bolj "prazno " se definitivno sliši pri Golfu.Pa tudi vsi pri hiši se raje vozijo z Aurisom, občutek je dosti boljši kot v V. Golfa smo kupli zato ker imajo pač dedeki Golfa za "über" avto
uf-1.gif
.

Včeraj sedel v VI, samo malo polepšana V, škoda izgubljati besede o njem.

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
Citat:
Uporabnik sole pravi:

Imam Aurisa dizla, doma je tudi Golf V - star 2 mes. Edition. Auris je v notranjosti pol manj plastičen, boljše se"pelje",če smo že pri zapiranju vrat, bolj "prazno " se definitivno sliši pri Golfu.Pa tudi vsi pri hiši se raje vozijo z Aurisom, občutek je dosti boljši kot v V. Golfa smo kupli zato ker imajo pač dedeki Golfa za "über" avto
uf-1.gif
.

Včeraj sedel v VI, samo malo polepšana V, škoda izgubljati besede o njem.

končno en odgovor, ki je vsaj realen. dejstvo je da je tukaj 9/10 uporabnikov ki ne poznajo drugega kot golfa. če še ne veste je golf od 2 naprej čisto samo še golf....prej je bil avto sedaj pa golf pač. golfa si pač ne upajo spremeniti, ker mislijo, da bi s tem zgubili njegovo podobo in po ne vem kakšni možnosti zgršili obliko (a je lahko še bolj dolgočasna??).

to je avto za tiste, ki ne marajo sprememb ampak le nov, dolgočasen in dokaj kvaliteten avto (kar tudi je).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sole pravi:Imam Aurisa dizla, doma je tudi Golf V - star 2 mes. Edition. Auris je v notranjosti pol manj plastičen
hysterical-1.gif

Daj no, bodi resen. Poglej si (in s prstom ali kolenom pritisni) plastiko sredinske konzole (ob strani pri prewstavni ročici). Dno predlačkov za drobnarije. Notranji rob predalov v vratih ...In še in še.
Pri dizlih je Auris (precej) boljši od TDIja, pri bencinarjih pa je polom ... Predvsem precej glasnejši.
Ima bolj pregledne števce ... Ima pa tudi manj placa spredaj ...
In tudi cenovno nista daleč narazen (pri bencinarjih) ...

Nazadnje urejeno:

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
smile-1.gif

evil.gif

Kdaj pride pa R32?

Jernej

Ne bo, ampak R verzija z 2.0TFSI motorjem, cca 270ps (isti motor kot v ED30) ubistvu S3 v VI embalaži
smirk-1.gif

Cccc, pa ravno prišel sem do tega, da bi mi prav prišel V6 (no, VR6) in 4-kolesni pogon
wink-1.gif
. Sicer je pa R32 V5 povsem lep, le tako malo jih je v obtoku, da si ga človek še za test ne more omisliti...

Jernej

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik sole pravi:Imam Aurisa dizla, doma je tudi Golf V - star 2 mes. Edition. Auris je v notranjosti pol manj plastičen
hysterical-1.gif

Daj no, bodi resen. Poglej si (in s prstom ali kolenom pritisni) plastiko sredinske konzole (ob strani pri prewstavni ročici). Dno predlačkov za drobnarije. Notranji rob predalov v vratih ...In še in še.
Pri dizlih je Auris (precej) boljši od TDIja, pri bencinarjih pa je polom ... Predvsem precej glasnejši.
Ima bolj pregledne števce ... Ima pa tudi manj placa spredaj ...
In tudi cenovno nista daleč narazen (pri bencinarjih) ...

Golf ima popolnoma nove motorje TDi, tako da se jaz nebi sodil da so slabsi od konkurence.Predvsem zanimiv bo 1.6TDI, pa tudi prejsnji so bili konkretno manj zejni od konkurence, kaj vsaj pri meni pomeni najvecjo prednost.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
confused-1.gif
1.9TDI sploh ne bo na voljo v Golf VI.
Ne se razburjat
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:

Hmm, tole sem tudi jaz slišal od dveh uporabnic. Pritožujeta se, da je avto že pri vožnji po AC po omejitvah katastrofalno glasen. Mogoče pa Toyota s tem prispeva k varnosti na cestah?
evil.gif

B.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Res so bencinarji neugodni pri 130km/h. So neke čudne resonance pri teh obratih. Je bilo že v Avensisu letnik 01 tako.
Pri 160km/h je vse skupaj tišje.

Subjektivnim ocenam(SJTV) pa itak ne verjamem nikoli. V pravih testih piše xxdB in v to verjamem pri vzporednih testih.

@SJTV naštel pa si res ključne točke avtomobila. So pa prvi modeli res zaškriplali pri potisku noge v sredniski greben.
Le zakaj to normalen voznik dela, da mu ni dol čaz ko vozi?

Lp

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Res so bencinarji neugodni pri 130km/h. So neke čudne resonance pri teh obratih. Je bilo že v Avensisu letnik 01 tako.
Pri 160km/h je vse skupaj tišje.

Subjektivnim ocenam(SJTV) pa itak ne verjamem nikoli. V pravih testih piše xxdB in v to verjamem pri vzporednih testih.

@SJTV naštel pa si res ključne točke avtomobila. So pa prvi modeli res zaškriplali pri potisku noge v sredniski greben.
Le zakaj to normalen voznik dela, da mu ni dol čaz ko vozi?

Lp
To spada k kvaliteti plastike. Na notranjem robu predalčka v vratih se da recimo lepo porezat/opraskat pri nekaterih avtih.
Pa oglej si robove plastike na obvolanskih ročicah (n občutek ob njihovem premikanju) ... In sredinska konzola se še sedaj upogoba, ko se nasloniš nanjo. Kdaj? V ovinkih, ker je to edini način da ne padeš iz sedeža, ki je čisto brez oprijema.
Hrupnost pa: preverjeno in izmerjeno ...
Bencinski Aurisi so res glasni, 1.6 je zna biti celo glasnejši od Corolle 1.4 (spet: preverjeno, ker ki mi ni šlo v račun, kako je mogoče) ...
In ne, pri 160 ni tišji kot pri 130 ...
Golf 6 je (sploh z bencinskim 1.4 TSI 122 motorjem, tudi 2.0 TDI ne odstopa veliko) tišji od večine avtov razreda višje s podobnim motorjem ... In brez tresljajev.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
confused-1.gif
Ne se razburjat
tongue-1.gif
on je vsevedni avtomagazinovec,
kar on rece to drzi, ce ne, pa on vsepovprek nazmerja in zali
Še eden, ki ni prebral celote (in ugoovil, komu je bil 1.9 TDI "namenjen").
Upam, da nisi užaljen, ker sem to opazil.

Ah, ja, skratka, da ne bo pomote: G5 je imel 1.9 TDI 105, G6 ima 2.0 TDI 110 ...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
confused-1.gif
Ne se razburjat
tongue-1.gif

Ah, ja, skratka, da ne bo pomote: G5 je imel 1.9 TDI 105, G6 ima 2.0 TDI 110 ...

Ne posplosuj, nikjer ni bilo omenjeno da ima Golfa z 1.9 motorjem.Ti pa nasplosno nakladas kako je Golfov dizel slabsi od Tojotinega.
rolleyes-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
confused-1.gif
Ne se razburjat
tongue-1.gif

Ne posplosuj, nikjer ni bilo omenjeno da ima Golfa z 1.9 motorjem.Ti pa nasplosno nakladas kako je Golfov dizel slabsi od Tojotinega.
rolleyes-1.gif
Napisal je, de je Golf 5 Edition - ta pa je bil naprodaj le z 1.9 TDI dizlom (in ker ga je priemrjal z Aurisom dizel, sklepam, de je o dizelskem golfu govoril - drugače nima smisla). Torej JE napisal, da ima 1.9 TDI, samo ti tega ne dojameš ...
In ja, PD TDIji so slabši od tojotinih dizlov, pa če se na glavo postaviš.
CR je druga stvar.

Nazadnje urejeno: