Golf 6

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik shift pravi:
golf VI
bi rekel da bo nekaj posebenga
kia pro ceed ga naščije po vizuelnosti kot hrt jazberčarja

kia cee'd?
tut kia ni nek oblikovalski biser
kopija toyotine corolle

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Golf, kot Golf ne bo nikoli oblikovalski presezek, to jim ni v interesu. To je vedno bil in bo ziheraski model za rajo. Za spopad v tem razredu, kjer konkurenca napada, v zelji odziranja kupcev, s kupeji tipa Astra GTC, Kia Pro'ceed in prihajajoci, so si oni izmislili Scirroc-a, ki bi lahko bil tudi 3vratni Golf. Ampak se ga ne upajo trzit pod tem imenom, ker je prevec drzen za Golfa. Ce ne bo uspesen, kar dvomim, lahko brez slabe vesti ukinejo model. Kar z Golfom ne bi mogli, bi bila prevelika blamaza.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
mislim da ta Sciirroco tudi ne bo sel kaj hudo v prodajo, golf pa je itak vedno uspesnica.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Golf ni več to kar je bil, je jajc po domač povedan. Včasih je nekaj veljal, pa tudi avto je bil vzdržljiv in se ga je lahko uporabljal, kot delavna mula. Imeli so ga obrtniki, kmetje, ...direktorji. Govorim seveda za l in ll generacijo, vse naslednje so krš.
Kaj pa danes? Za obrtnika ni, ker nima nobenega placa, za kmeta ni, ker je prenizek in premehek za na makadam in njivo, za direktorja pa tud ne, saj ti vozijo kaj drugega. Krš pač, nič drugega.

p.s A prednje luči na Vl tko pašejo od V in lV rke? A so elektriko kaj popravil, saj so golfi praktično edini avti na cesti, ki jih videvam, da jim ne dela ena od luči, kaj šele štop lampe....?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Se strinjam, pri nategovanju folka. In podkupovanju novinarjev. Le kako si lahko predstavljaš naše vrle novinarje neke naše ugledne avtorevije(?), ki je v vzporednem testu dosegel Golf 1.mesto, Kia Ceed pa predzadnjo....še konzervativni nemci so jima(Golfu in Ceedu) dodelili prvo mesto.
Balkan....ampak to je druga štorija....
Torej, sam nekaj pa priznaj. Kmetje ne kupujejo Ceed za na njivo in makadam, pa za k maši, Golfa pa. Ampak kak paradoks je to...
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
na splošno: kar se mene tiče je 6-ka bolj evolucija 5-ke....vsaj po zunanjosti - noter še nisem imel prilike pokukat.

simon...kolikor je meni znano ima Ceed 4.2 metra....in kot tak (vsaj za moje pojme) ne sodi v isti razred golfa. Bi ga pa lahko postavil v bok z Roomsterjem in podobnim pol malčki in pol velčki. Je pa za moje pojme dober nakup. tak da...GO FOR IT, GO FOR IT
cheer.gif
...čeprav, čega postaviš ob bok s konkurenti svoje velikosti pa le ni več tako strašansko poceni (vsaj če ne gledaš tistega modela z 1.4 motrojem ter brez opreme).

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
V Nemciji je bil Ceed celo na prvem mestu, vedar samo zaradi tega ker ima ugodno ceno.
Jaz ne vem kaj je sedaj narobe ce kdo kupuje avto za k masi ali pa za na njivo
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
kolikor je meni znano ima Ceed 4.2 metra....in kot tak (vsaj za moje pojme) ne sodi v isti razred golfa.

Narobe ti je znano. Kia ceed 4235mm golf pa 4199. Podatki prepisani z uradnih strani. Golf je najmanjši v razredu, žal.

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
Hm, meni se zdi pa idealen za mlajše pare, ma ravno dovolj placa, kolikor mam izkušenj z njim, je vzdržljiv in ni spet za pop* drag, da si ga ne bi mogel privoščit.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Za mlajše pare je idealen katerikoli avto, da te pripelje od točke A do B, ostanek denarja(ki si ga prislužiš s težkim delom) gre pa za stanovanje oz. za "štalco". Razen če ti je že v zibelko podano....

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Glaven in trenutno edini tekmec V je bil Auris, ki ga je šil na večini testov z dizel motorji.

VI pa je sigurno spet boljša. Cajt in izboljšave gresta z roko v roki.

Lp

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Mene razen zadka (luči predvsem) nič ne prepriča v nekaj novega. Na cesti se ga sploh ne opazi ..

Ko je prišel ven "nov" jugo (sicer samo v srbiji) smo se mu vsi smejali, pa je imel drugo masko, spremenjeno notranjost .. ) tale 6ka ima pa še manj sprememb in naj bi bil to čisto drug avto?!? Yeah, right!

Nisem si mislil, da bo Kragujevac naredil kdaj večji premik kot cel VW koncern
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Brez zamere, ampak tisti, kateri že od daleč ne vidite, da je to VI-ka ste potem na ravni žensk.
Iiiiiiiiiiii, a to ni isti avto
shocked-1.gif
.

evil.gif

Off: verjetno nisem na pravega odgovarjal.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Glaven in trenutno edini tekmec V je bil Auris, ki ga je šil na večini testov z dizel motorji.
Lp

Auris je tekmec kvečjemu samemu sebi. Tako neizrazitega klumpa za prevažanje od točke A do točke B pa že dolgo ne. Sploh ne vem, kako je to lahko konkurenca čemurkoli evropskemu. Zadnji avto pred aurisom, ki so se mu vrata zapirala na "plenk" je bila po mojem katra.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
grin1.gif

hi hi Če pogledaš avto od strani, razlike skorajda ni. Če ne gledaš luči, je ni.

Če je pa blatnik zadaj 2cm višje kot pri prejšnjem modelu, pa to ni za nek revolucionarno nov model avta, ki ga je čakalo vso vesoljno ljudstvo, pač pa 5.1 kot je nekdo omenil
grin1.gif

Mi pa osebno 5 in 6 nista všeč, 2 in 4 sta bili pa zakon!
zmaga.gif

@ brgo:
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Nisi, namreč poglej zadnji stavek
smirk-1.gif
.
Citat:
hi hi Če pogledaš avto od strani, razlike skorajda ni. Če ne gledaš luči, je ni.

Če je pa blatnik zadaj 2cm višje kot pri prejšnjem modelu, pa to ni za nek revolucionarno nov model avta, ki ga je čakalo vso vesoljno ljudstvo, pač pa 5.1 kot je nekdo omenil

Mi pa osebno 5 in 6 nista všeč, 2 in 4 sta bili pa zakon!
Moj point ni v tem, da avto ni zelo podoben predhodniku, temveč v nečem drugem.
evil.gif
Se da jasno prebrat ven.
Sicer pa, boli me za nemška kola...
grin1.gif