Golf 6

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Evo Hondaši na kp pluvajo čež VW
evil.gif

Z kolegom sva imala na testu 2.0 TDI z 140 HP-ji oprema Highline in lahko rečem da avto ni slab, v 2gi skoči celo do 100km/h
je pa cena temu primerna
grims-1.gif

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Da ne bomo sam pljuval :D . Sam sem se peljal v siroccotu 2.0T DSG. Hud za pop. ampak spet cena primerljiva rabljenemu TTju z isto mehaniko.

Pa za sestro smo kupoval SUV. Smo gledal tud tiguana, a ko ga primerno opremiš, dodaš ustrezen motor (recimo da 2.0TDI je usrezen, čeprav ni ravno biser) in že presežeš ceno CRV ja, ki ob pogledu na ceno osnovne različice deluje drag.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Evo Hondaši na kp pluvajo čež VW
evil.gif

Z kolegom sva imala na testu 2.0 TDI z 140 HP-ji oprema Highline in lahko rečem da avto ni slab, v 2gi skoči celo do 100km/h
je pa cena temu primerna
grims-1.gif

Ok nism Hondaš pa vseeno k si repliciral
grin1.gif
:
Sploh nimam proti, če kaj pluvam pravim samo ,da je bedarije osnovne zadeve kupovat
smirk-1.gif

Osebno me pa ta VAG razred preveč res ne gane, dokler ne pridemo do raznih GTI verzij
evil.gif

BTW: zelo ga serjejo da xenona še ni pr dodatni opremi
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
OH in OH Gti
cry12bpy.gif

Še jst mal OFF-a; Čeprov se skrije proti Crx-u 2gen
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Facelift je lahko zelo relativen pojem.
Golf VI je popolnoma nov avto, faceliftan pa je zame tisti ki ima v bistvu enako osnovo in malo polepsane odbijace, luci in ostale malenkosti.
Verzija 1.6 motorjem se bo tudi prodajala, je absolutno bolj primeren za tiste ki jim moc motorja ne pomeni veliko, da se lagodno vozit in ima predvsem nizje stroske vzdrzevanja zaradi preprostega motorja, pa se v osnovi je cenejsi.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Se strinjam, 1.6 se bo prodajal, sam ni pa smisla kupit ta motor. Percej težje lagodno voziš (nema navora) in tut kuri precej več kot osnovni 1.4T z 122ps.

Čudn da ni pri nas tudi 1.4 z 80ps, lih za naš trg

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Bom kar sebe citiral:
Človek ne ve, a bi se smejal ali jokal. Spet jim je lep avto in uporaben koncept zjebat pri izvedbi.
Oblika super, prostornost tudi, prtljažnik OK, motor (dizel) in podvozje, kot se spodobi. Ampak prtljažnik ima visok rob, volan je majave sorte (premočan servo), razna elektronska pomagala (Lane assistance) so samo napol dodelana, kvaliteta izdelave šepa, sedeži zanič, potovalni računalnik In info displej) nadležen ... Pa hrup zraka ob karoseriji je nerazumljivo glasen. A nimajo vetrovnika ali kaj?
Skratka, stvar presega meje fraze "simpatične italijanske posebnosti" ...

Dej mal več povej o Delti...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
delta je prav fajn. volan je tipičn fiatovski torej mehek ko drek. prtlažni rob je visok, ker je prtlažnik kr globok, pa ker je verjetno dizajn bolj pomembn od praktičnosti. sedeži se meni niso zdeli zanič. line assist se je meni zdel prav fajn. recimo pri 130 sem ga vklopil in spustil volan pa me je držal med črtami (avtocesta je bla prazna in pa skos so ble roke v pripravljenosti če bi zatajil).
da bi bil hrup zraka moteč nisem opazil, res je da preko 180 nisem peljal.
drugače je pa avto neverjetno prostorn. ko sem ga šel vozit sem pričakoval pač pošminkanega bravota. pa je v bistvu ful drugačn, čeprav mi je armaturka še vedno ista.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Se mi je zdelo. Tudi v tujini ga hvalijo, res pa je, da je govoriti na splošno še prekmalu, saj je zunaj šele dober mesec.
Naši AMgovci pa trdijo ravno drugače.... ampak tu je debata o Golfu in naj tako ostane.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
Misliš tele:
Sam sem mnenja, da pri novem golfu vsekakor ne gre za slab avto. Ampak ko me je kak mesec nazaj prehitel na eni odmaknjeni cesti, sem bil 100% da gre za faceliftano petko, kar prepriča predvsem pogled s strani. Mi je pa tudi precej mimo, da ponujajo motor 1.6 (102 konja), katerega zasnova sega še iz časov golfa II. Ni čudno, da lahko tak avto s tem motorjem in jeklenimi feltnami brez kolesnih pokrovov in s predalčki za doplačilo ponudijo za "skromnih" 18k EUR.

No ja pustimo se presenentiti s popopranimi različicami
smirk-1.gif
1.6 motor je FSI, torej z neposr. vbrzigom.
Osnova je sicer stara, ampak obstaja en kup motorjev s staro osnovo (tudi več kot 20 let), ki so še vedno OK.
Cen jeklenih in litih platišč je itak (za tovarno) skoraj enaka, odločitev je čisto marketinška. SO pač ocenili, da kupcem osnovne različice lite ne pomenijo dosti. Če bi se jim zdelo drugače, bi dali lite v osnovno opremo.

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ni ravno res, da je cena enaka. Razlika je 2 EUR na felgo, 8 EUR na avto, pomnožiš krat količino in dobiš lepe denarce ven. Pa še razliko 2 EUR na felgo lahko zaračunjo dodatno kot 100 EUR na felgo, pod pretvezo doplačila za super duper VW opremo. In folk je glup in vzame.
wink-1.gif

Sploh pa mi je fascinantna ta SUVizacija Evrope zadnje cajte. Med tem, ko se Ameri počasi deSUVizirajo, se je kle pričela SUVizacija.
smile-1.gif

Ogo

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Cisto logicno glede na stanje cest.
Ko ga enkrat imas se je tezko navadit na obicajen avto.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Naslednji korak je kamijon? Imajo zračne blazine, se luknje niti ne poznajo na šoferju.
smile-1.gif

Ogo

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Ni ravno res, da je cena enaka. Razlika je 2 EUR na felgo, 8 EUR na avto, pomnožiš krat količino in dobiš lepe denarce ven. Pa še razliko 2 EUR na felgo lahko zaračunjo dodatno kot 100 EUR na felgo, pod pretvezo doplačila za super duper VW opremo. In folk je glup in vzame.
wink-1.gif

Sploh pa mi je fascinantna ta SUVizacija Evrope zadnje cajte. Med tem, ko se Ameri počasi deSUVizirajo, se je kle pričela SUVizacija.
smile-1.gif

Ogo
Ja, dobiš reci miljonček na leto ... Ampak bistvo je v tem, do o tem , katera bo gor, odloča marketing in jihova ocena, kaj bo trg prenesel...