Golf 6

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma Ford iste oz. še boljše pa čist shajajo.
smirk-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
KSZ ...

Kaj pa komentar na tole -> Volkswagen golf 1,2 TSI 105 KM (pride junija 09) ?
grims-1.gif

Evolucija nove revolucije nizkolitražnih in visokozmogljivih bencinskih motorjev se torej nadaljuje.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
1.2TCE? Že dolgo je 100KM, napovedan je pa 130KM.

Ja v navitih jajčkih tipa Twingo GT ... tudi petka (Renault 5) je imela že nekaj deset let nazaj nekaj podobnega (in še kdo).

Tlačit take motorje v "civilni" razred pa je nekaj drugega ... 1.2 TCE tukaj odpade, ker ima uporabno območje v športno visokih vrtljajih. Za megana recimo sploh ne bi bil uporaben ...

Ne rečem da bo 1.2 TSI biser, bo pa verjetno z majhno turbino zadihal že v spodnjem območju vrtljajev (1000rpm in manj) kar ga naredi uporabnega (in dober nadomestek starega 1.6).

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Ne vem malo sem skepticen glede teh malih motorjev, meni niso vsec. Imajo dober izskoristek zaradi male kubature, vendar pri priganjaju so tudi precej zejni, poleg tega bo tak motor imel precej krajso zivljensko dobo in drago vzdrzevanje....Vse se mi zdi da zadeva precej dobra za proizvajalca ker tak avto bo zgleda narejen na nacin kupi, vozi 4 leta, vrzi v smeti in kupi novga.....

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Kakšno pa ma uporabno območje 1.2Tce? Namreč "tlačijo" ga tudi v Cliota (Grandtour) in Modusa (Grand), torej čisto civiline avtomobile. Megane bo imel pa 1.4Tce 130KM.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Eh, 1.2tce ni nič posebno športen ali navit, čeprav tak twingo kar dobro frči. Zamenjal pa je starega 1.4 16v. Majhna turbinca mu da malo več moči in navora pri malo nižjih obratih in to je to. Pa porabi manj. Vsekakor uredu motor za cliota ali modusa, za megana bo itak malce večji in močnejši.

Sam vsekakor pozdravljam trenutni trend motorjev majhne prostornine z majhnimi turbinami. Vozne lastnosti se zboljšajo in poraba se zmanjša. Nabijanja o "navitih" motorjih, ki ne bojo zdržali so po mojem neumnost neprilagodljivih ljudi, ki pač živijo nekje v preteklosti. Ti motorji kakšnih blazno večjih moči ne dosegajo. Pa itak je jasno, da gre tehnologija naprej.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Kakšno pa ma uporabno območje 1.2Tce? Namreč "tlačijo" ga tudi v Cliota (Grandtour) in Modusa (Grand), torej čisto civiline avtomobile. Megane bo imel pa 1.4Tce 130KM.

145 Nm navora pri 3000 rpm .. to ni nič presenetljivega. Za vozila z maso malo nad eno tono delno uporabno .. če namreč nimaš moči/navora v začetku obratov je vožnja zelo težavna! (sicer nisem še vozil TCEja ampak domnevam da je tako)

1.2 TSI po drugi strani, če se bo zgedoval po dve deci večjemu bratu, in bo ponujal max navor od 1500 rpm dalje zna bit precej uporabna zadeva. Vsekakor pa dejstvo da ga bodo dali v golfa (masa ni zanemarljiva) kaže na to da je tam uporaben (verjetno nekoč kot vstopni motor).

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ma dej no,a je bolš 1.4 na ki se pa sploh nikamor ne prmakne
bonk.gif

Nč bat od 2000rpm naprej bo čist solidno vleklo.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.049
833
113
Ce bi zdaj kupoval avto bi vsekakor sal probat 6tko. 1.4 TSI 160km + DSG. Ceprav avto vizualno ni nic posebnega se pelje pomoje boljse kot pa moja honda
wink-1.gif
Pa se poceni je.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Ce bi zdaj kupoval avto bi vsekakor sal probat 6tko. 1.4 TSI 160km + DSG. Ceprav avto vizualno ni nic posebnega se pelje pomoje boljse kot pa moja honda
wink-1.gif
Pa se poceni je.

Lega dvomim da je boljša, motor je pa sigurno za razred višje (je le navora puna kapa), cena je pa res solidna (v primerjavi na Civica)

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Ma dej zatalč si tega golfa u rit pepček. Avto ni vreden omembe in mi glupi zadrti slovenčki ga izberemo za avto leta. Kera nategancija. Un v žiriji reče da je mazda 6 dolgočasna in izberejo golfa. A se ti zajebavajo? Samo zato ker ma pri nas Porsche Verovškova tak lobi se gremo bedarije. Golf 6 je navadn sranje. Lansklet a4 pa prej spet golf lol. Dolgočasni , neuporabni, dragi avti z nevem kakšno kakovostjo. Jajca vsi po vrsti. Oprostite mojemu pisanju sam ka sem res nanervan

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Mazda6 ima k... izbiro motorjev, recimo, pa slabo zvočno izolacijo, pa ...
Kateri se ti še zdi boljši?

LOL, kako eni ne znajo ločit kaj jim je všeč in kaj je res. Tudi meni osebno je golf mimo, pa znam priznat, da je bil tu čisto brez konkurence.

PS: Porsche Verovškova ima lobi? Zanimivo, da na Verovškovi sploh ni VW-ja.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Golf je pac dober, dobiti se ga da v sto razlicnih izvedbah....verjetno bo osvojil avto leta se v veliko drzavah.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če je pa tako (100 različnih modelov), zakaj je potem na SLO cestah v glavnem miljavžent Golf.Si in ostalih oskubljenih varijant prirejenih predvsem za naš trg? Ker je vse, kar ni serijsko na avto (karoserija, kolesa, volan, sedež, stekla, navadna barva) svinjsko drago? Da avto za 20k EUR nima meglenk?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Avtomobilov se ne ocenjuje po fotografijah, (zunanjem) izgledu, kilowatih, kilometrih na uro, sekundah, litrih... Ko to dojameš potem tudi razumeš kar je napisal SJTV1. Osebni okus gor ali dol.

B.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Again zakaj? Ker je G VI germanski, M 6 vzhodnjaška in Megane pregovorno zanič žabar? Ker so to navkljub vsemu stereotipi, ki se jim novinarji kljub vsemu ne morete (morejo) odpovedati? Ker je javna tajna, da vam Porsche Slovenija ne bo dal več avtov na daljše teste in ostale ugodnosti če ne bo njihov predstavnik zmagovalec natečaja? Tako kot je delal Jerovšek v svojih časih z računalniki v reviji Monitor?
Dej no dej, dober primer je to, da je bol ne tako dolgo nazaj samo v SLO avto leta nek VAG predstavnik, v evropi pa ne...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Dobr Porsche Verovškova, Slovenija, isti [censored]. Dobr veš kva sem hotu povedat.