Saj ne veš kdo je tu nor, mansardno, 1-sobno, UGODNO
http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id=5564086
Citat:
Stoji na mirni lokaciji, v naselju vil in meščanskih hiš
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Saj ne veš kdo je tu nor, mansardno, 1-sobno, UGODNO
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Danes je težko najti primerno bivalno površino za spodobno ceno ugotavljam, ko gledam oglase. Vsak bi rad svoje kletne prostore oddal v najem za ceno primerno stanovanju.
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
A veste kaj je zanimivo, danes je težje najti dobre najemnike ugotavljamo z kolegi ki odajajo stanovanja
bili časi ko si ti izbral koga boš vzel, ne pa da se pogajajo za ceno
Citat:
Uporabnik perofero pravi:
Poznam par nepremičninarjev in ko sliših kaj vse se dogaja, te mine, da bi sploh kdaj oddajal stanovanje. Rajši denar na banko in vezat za par let, če ga ne rabiš.
Primer: en doktor znanosti in profesor na fakulteti se ni želel izseliti iz stanovanja, ker ni plačeval najemnine. Lastnik ni mogel nič... odklopil mu je vse ampak dečko je živel notri še več let (posestna pravica), kolikor je trajalo tožarjenje. Na koncu so ga le izselili ampak ko mi je kazal slike stanovanja... plesniva hrana povsod, fekalije itd. Lastnik ga je za silo očistil in potem kar hitro prodal za 70% tržne cene. Ljudje so lahko še tako 'ugledni' ampak nikoli ne veš kaj se skriva za masko...
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:Ni druge, kot so omenili že pred mano. Jaz bi še malo sprobala na bankah in se pogajala predvsem pri višini odstotka vrednosti nepremičnine - torej, raje malo popustiš pri pribitku in se pogajaš za 80% vrednosti nepremičnine. Ker še tako neugoden pribitek, ne bo tako neugoden kot morebitni drugi kredit (stroški tega kredita) in ki bo potrošniški (po defaultu veliko višje obresti). Sploh ker so stroški kredita ne glede na višini dosti tam tam. Nekih 0,3% pribitka več, pri anuiteti za 40k€ na 10 let ne pomeni prav veliko, pač en kafe manj na mesec.
Citat:
Uporabnik jure_jankovich pravi:
Meni pa nekaj ne gre skupi pri Čebeli: stanovanje je 55 k EUR. Dejstvo.
Toliko ona plača zanj, koliko ga oceni cenilec, je druga zgodba
Plačo ima po pripovedovanju boljšo od povprečne. Dejstvo.
No, pa malo ugibajmo: recimo, da ima plačo 1200 EUR. Kolkr jest vem, dobiš do polovice plače kredita, t.j. 600 EUR/mesec.
Bolj malo veš. Nekatere res dajo do polovice, ampak tudi to ni pravilo. Pri tem se gleda neto plača, ne nakazilo na račun. Oziroma spet odvisno od banke, Sparkasse in BKS to dve malenkosti ne ločita, vendar odbijata otroke, kar pa jih Majč kot razumem, nima.
Če gre na 15 let, bo anuiteta tam okrog 400 EUR/mesec. Če pa dobi samo določen odstotek od vrednosti (npr. 35 k EUR), bo morala našparat 20 k EUR. Glede na to, da nekje omenja, da bi plačevala kredit, pa še 1000 EUR bi mela za lajf, pol je očitno, da nima samo 1200 na mesec, ampak več. Torej, če bi dve leti živela malo slabše, bi lahko 20 k prišparala v npr. 2 - 3 letih. Ostalo pa kredit.
Ob dejstvu, da se stanovanja cenijo (verjetno tista high ravno ne, ampak tole za 55 k ni ravno high, ne?), bi lahko do stanovanja prišla v dveh letih, kredit bi pa odplačevala 10 let, manj kot 400 EUR/mesečno.
Kater del sem spregledal?
Glavni del si spregledal. Ona bi stanovanje danes, jutri, max pojutrišnjem, ne pa čez dve leti. Če živiš doma pri mamici, je seveda to drugo, ampak kolikor ti veš, njej ostane samo še zavetje mostu
Če pa ima 1400 EUR plače, pa sploh ni zime. Na 8 let dobi 55 k EUR gotovinskega kredita z anuiteto 700 EUR, torej ravno polovico plače, 700 ji pa ostane za živet. Ne mi reč, da s 700 EUR na mesec ne bi mogla preživet ...
Dobi samo 60 do max 80% vrednosti nepremičnine ocenjene s cenilcem. Pa če ima 2 jurja plače. Kaj kdo počne s 700€ je pa malce težko govorit. Če ima 1400 nakazila in ne neto plače, to pomeni po tvoji računici 700€ kredit, cca 300€ najemnine, 150€ za hrano, 200€ za avto - bencin in ostali stroški avtomobila, pa na dva meseca si eno majico kupi
Torej, kaj sem spregledal?
Vse v modrem... Če bi bolj pazljivo bral ima ona pri kreditu vse druge probleme, kot višina plače.
Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
O joj kake debate, pa lej nisem hotla, da cel alter zdej rešuje mojo situacijo, sem hotela, da se debata bolj razvije v to smer, kake možnosti za kredit imamo tisti, ki nimamo "drugih virov" oziroma kako ste vi reševali svojo situacijo??? Kot sem rekla, se bom za kredit pozanimala še pri drugih bankah, mi je pa kul, če imate še kake druge predloge.
Itq bom pa NLB zamenjala, ker mi je zdejle sredi plačevanja položnic zmrznu klik grrrrrrrr.
majč