gibanje cen stanovanj v prihodnosti

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.673
3.944
113
Ljubljana
hmpg.net
@autofun
Strinjam se, da sedaj količina prodanih stanovanj ne zadostuje za korekten vzorec.
Strinjam se tudi, da bo (relativno zelo, zelo malo) nekaj stanovanj obdržalo ceno zaradi nekega specifičnega razloga (pri nepremičninah so najpomebnejši trije : lokacija,lokacija,lokacija)
Kljub vsemu pa, kot sem napisal že prej, prišlo je leto, ko bo povprečje padlo. Precej. In zna se zgoditi, da tudi nekaj "elitnih" ne bo vzdržalo pritiska, samo kupec mora pokazati denar in ne biti nestrpen.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
398
83
Las Vegas
Autofun .... cene bodo letos zgrmele... sprijazni se
evil.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Za 1000 €/m2 se da dobiti novogradnjo v Miklavžu, na začetku kraja, ki je v neposredni okolici Maribora.

Točno tako.
Nad Klasekom tisti nizek blok...ima še kar nekaj neprodanih stanovanj - novogradnja.
Pa verjetno ni neka najslabša gradnja, če sin od lastnika živi v tem bloku
cool-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Mislim, da sploh nimajo oglasov zunaj.
Vsaj jaz jih še nisem videla. Nimajo problemov z denarjem in pač prodajo, če se kdo pride zanimat k njim...

Torej kar v trgovino Klasek... lastniki se pišejo Kaučič.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.603
1.135
113
Titograd
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Za 1000 €/m2 se da dobiti novogradnjo v Miklavžu, na začetku kraja, ki je v neposredni okolici Maribora.

Točno tako.
Nad Klasekom tisti nizek blok...ima še kar nekaj neprodanih stanovanj - novogradnja.
Pa verjetno ni neka najslabša gradnja, če sin od lastnika živi v tem bloku
cool-1.gif

Cena je pa bila pred 2-3 leti, ko je bilo narejeno, like 1800 €/m2?
smile-1.gif

Sicer nisem mislil teh stanovanj, zelo blizu tam, vrstne hiše na koncu ulice.

500m vstran, čisto ob gozdu, vrstne hiše za 1100-1200 €/m2.... so se po tej ceni kar prodale, mesec nazaj je bilo vseeno še polovico praznih.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:

500m vstran, čisto ob gozdu, vrstne hiše za 1100-1200 €/m2.... so se po tej ceni kar prodale, mesec nazaj je bilo vseeno še polovico praznih.

Vrstne hiše za tako ceno????
V kateri grabeni fazi?

Ker vrstne hiše (starejše ali nove) imajo HUE cene v MB in okolici!!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
ksz

Sicer nevem kako je nad klasekom v Miklavžu ampak daj preverit za vsak slučaj kdo so sosedje
smile-1.gif
Kar se pa tiče vrstnih hiš je 1100-1200 kar realna cena, poglej si malo kvadrature in koliko to potem znesek na en tak kontejner, vseeno ni tako poceni... na faze se ne spoznam najbolj (kar spada pod katero fazo) ampak parketov najbrž še ni notri, torej še kar nekaj vložka?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.603
1.135
113
Titograd
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:

Vrstne hiše za tako ceno????
V kateri grabeni fazi?

Ker vrstne hiše (starejše ali nove) imajo HUE cene v MB in okolici!!

Tako je, ob gozdu so, v smeri Rogoze...... pozabil kako se reče ulici, do njih prideš po Gradišnikovi ali Divjakovi ulici.Saj so tudi tu bile cene močne, pa so precej padle. Ne vem v kateri fazi so, fasada, okna, streha so, noter je tudi do konca obdelano, tako da predvidevam da štrom in voda sta. Za parket se ne spomnim.

Miklavž je vedno imel cene visoke, na ravni najboljših predelov Maribora. Izgleda je tudi tu zanimanje uplahnilo. Poznam familijo, ki je doma 100 m vstran od teh dvojčkov, ob začetku krize so kupili eno nevzdrževano podrtijo za 85k €, še toliko v njo vložili da so jo obnovili, za manjši denar bi danes dobili to novogradnjo, približno iste kvadrature, pa še za kak dober avto bi ostalo.....
crazy1.gif

poznam primer, ko je v bližini miklavške osnovne šole oseba kupila cca. 20 let staro stanovanje v dvojčku, uporabljano bolj občasno,85 k €.... se da kar lepo če je denar
wink-1.gif

Glede Klaseka je tako, magistralka je dobesedno pod oknom, pod stanovanji kafana, kjer znajo potegniti kar pozno v jutro, v njej se zbira tudi nekaj sumljivih tipov, 50m vstran je Martinela kjer zna včasih tudi biti glasno....... načeloma pa nič posebej škodljivega, nedolgo nazaj je bila ta Ekartova ulica ciganski geto, skoraj vse se je izselilo, ene par zelo civiliziranih je ostalo.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:

Tako je, ob gozdu so, v smeri Rogoze...... pozabil kako se reče ulici, do njih prideš po Gradišnikovi ali Divjakovi ulici.Saj so tudi tu bile cene močne, pa so precej padle. Ne vem v kateri fazi so, fasada, okna, streha so, noter je tudi do konca obdelano, tako da predvidevam da štrom in voda sta. Za parket se ne spomnim.

Za tele hiše se bom pa pozanimala...
Je pa cena res odvisna od tega, v kateri gradbeni fazi so.

Je to tole?? http://nepremicnine.si21.com/o...las2990341.html

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Bila na ogledu 1-sobno stanovanje z atrijem, ki ni lastniški in parkiriščem pred blokom, ki tudi ni lastniški. Stanovanje staro 20 let v Šk. Loki, 31 m2 + klet, prodajajo za 55 keur, kar se mi zdi ugodna cena, mogoče da bi znižala na 50 keur, če grem še 1x na kofe??? Kolk dobim kredita je pa še vprašanje, brr brr brr...katero banko mi predlagate????

majč

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
31m^2 kaj a to je potem tista fora, k zjutraj vstaneš in daš stvari na posteljo da lahko normalno poješ obrok, kosilo, pa cunje polikaš, pa potem zvečer spet vse na tla in ob steno.... ? Ne hvala :/

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Ne ni, kuhno pa sobo ima ločeno. Pa skupni prostor je sušilnica in kolesarnica.

majč

Nazadnje urejeno:

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Pa to mislš za 2, ali enega in občasno 2
smile-1.gif

PS: banke pa je odvisno od "sezone", ne vem kako je sedaj stanje, mogoče unicredit; Če boš šla kaj povpraševat, poročaj.

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Itq da bom šla, bom poročala ja.

majč

Evo sem šla najprej na matično NLB. A se lahko zjokam tlelele, lej sram me je povedat kolk dobim, ker je znesek (nimam izraza kako se temu reče), čeprav imam plačo kar večjo od povprečne pa kredit bi komot odplačevala. Jah nič do penzije bom meybi našparala.
cry12bpy.gif
...kje jaz žvim....podn...

majč

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
Itq da bom šla, bom poročala ja.

majč

Evo sem šla najprej na matično NLB. A se lahko zjokam tlelele, lej sram me je povedat kolk dobim, ker je znesek (nimam izraza kako se temu reče), čeprav imam plačo kar večjo od povprečne pa kredit bi komot odplačevala. Jah nič do penzije bom meybi našparala.
cry12bpy.gif
...kje jaz žvim....podn...

majč

Hja daraga, do neke mere je sistem tako nastavljen da kredit za luknjo vzameta dva, potem gre lažje vendar ti si seveda neukrotljiva, kot izgleda boš še kar nekaj časa doma
smile-1.gif
LP