Gen-i me je nategnil...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
In kaj je sedaj alternativa po novem letu za plin? Se enkrat podaljsat geni za leto? Ostat na geni brez vezave?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Zakaj vezava? Še nikjer v njihovih tekstih nisem zasledil (ali pa sem slep), da bi se moral vezati na njih za 1 leto: http://poceniplin.si/za-dom/cene-in-tarife/akcije/akcija-genialno-poceni-plin/

Citat:
Če kupec tekom obdobja upoštevanja ugodnosti pri pristojnem operaterju distribucijskega sistema dejansko uspešno zamenja dobavitelja v korist novega dobavitelja, ki ni več prodajalec, pravica do ugodnosti preneha, in sicer za vključno tisti mesec, ko je menjava dobavitelja v korist novega dobavitelja dejansko uspešno izvedena.

Ne vidim nobenih penalov ob zamenjavi dobavitelja in pri GEN-i penalov nikjer nisem zasledil. Sem jih pa zasledil pri drugih dobaviteljih.

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Ce sem prav prebral se zavezes do 30.9.16 placevat po akcijski ceni. Ce najdes drugega dobavitelja lahko gres kadar hoces. Ce pa imajo oni cenejsi plin, placujes drazjega akcijskega. Drzi?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Še nikoli, ko sem menjal akcijski paket, nisem imel problemov ali penalov. Če prav razumem njihov tekst, te obveščajo, da bo akcijska cena trajala do 30.9.2016, potem pa, če ne greš na kakšen drugi akcijski paket, te prestavijo na redno ceno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Zato bos moral septembra spet ukrepat. Sicer boš plačeval redno ceno ki bo najbrz visja. Vsaj pri elektriki je tako. Tisti ki smo sli spomladi na zps, in ne bodo ukrepali, bodo po novem letu olacevali cca cetrtino drazjo elektriko. Winwin za GEN-i

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a se vi zavedate kaj je nateg pri teh zadevah?
recimo pri elektriki?

6 elektro podjetij. 6 strokovnjakov za marketing, 6 analitikov, 6 ekonomistov, 6 raziskovalcev trga..in vse obvladuje država, plačujemo mi.
pošteno bi bilo ena firma, državna last, pošten odnos do državljana, kupca.

"Drzavna last" in "posteno" zal v Sloveniji ne gre skupaj...
hysterical-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.424
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Ja in kaj ne moreš menjat dobavitelja ????

Koliko vem je za to kriv borzen in znižanje cen elektrike pri velikih porabnikih, s tem da razliko pokrivamo mali porabniki.

Tudi hišni rračun se bo povišal zaradi borzena. Lastnik kar nekaj MW sončnih elektrarn se pa smeji, ker ima rekordno letino.

Vsi služijo samo končni porabnik naspuka.

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
...hja kaj pa misliš kdo mi je povedal, da ogromno ljudi plačuje po stari akcijski ceni in se ne buni, samo jaz nekaj kompliciram, pa kaj če je redna cena nižja od moje akcijske, nova aktualna akcija pa je še nižja, bodo mi uredili drugo leto...

bonk.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Eni pa same probleme iščete. Išči rešitve, ne problemov.

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
...saj rešitev lahko poiščeš šele ko veš za problem...ti ko nimaš problemov ne rabiš rešitev...

Zase sem problem rešil, tu pa opozarjam še ostale..dobronamerno...

cool-1.gif

To AndY1: Счастливого рождества

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
...........pošten odnos do državljana, kupca.
hysterical-1.gif
pa ne v Sloveniji.

Akcija pa je tud lahko. Akcija nategnit čim več kupcev.
(ni vsaka akcija znižanje cene na račun kupca - očitno)
Sej cote tud nekateri prodajajo po 70% znižanju, pa je še zmeraj drago

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik Emaster pravi:
To AndY1: Счастливого рождества

smile-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
recimo pri elektriki?

6 elektro podjetij. 6 strokovnjakov za marketing, 6 analitikov, 6 ekonomistov, 6 raziskovalcev trga..in vse obvladuje država, plačujemo mi.

hysterical-1.gif
ko se plače teh 4×6 električarjev porazdelijo med vseh milijon odjemalcev, to praktično ne nanese nič k računu. ti raje preštej, koliko postavk na tvojem računu je od porabe elektrike in koliko je ostalih postavk (prispevek za to, prispevek za ono...), pa boš videl pravi nateg.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
recimo pri elektriki?

hysterical-1.gif
ko se plače teh 4×6 električarjev porazdelijo med vseh milijon odjemalcev, to praktično ne nanese nič k računu. ti raje preštej, koliko postavk na tvojem računu je od porabe elektrike in koliko je ostalih postavk (prispevek za to, prispevek za ono...), pa boš videl pravi nateg.

prispevki morajo biti zaradi vzdrževanja sistema, tega in onega. 6 krat ene in iste plače pa pač ne.

podobno je z župani in občinami. 10% tega kar imamo bi bilo preveč.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Morda, samo zakaj je bila pa elektrika dražja, ko je bilo treba plačevat samo en komplet plač?