Galaxy Nexus

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Jaz pa na naslednje leto, ko bodo tem igracam cene padle, upam da tako kot trenutnemu modelu. Ze maja se ga je dobilo za 350 eur brez vezave, kar je smesno proti cenam aktualnih raket, ki bi naj bile hitrejse, pa niso

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Jaz isto čakam na jesen ko bo novi Nexus.
Ko bodo pa ostali proizvajlci ponudili stock android na svojih telefonih bom pa spet pogledal tudi te telefone.
Zna biti že to jesen, da bo več nexus modelov od različnih proizvajalcev...
nekaj se je govorilo o 5ih Nexusih za 5. Androidov rojstni dan.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
To bo šele drugo leto.
Initial release September 20, 2008
Mogoče pa bodo presenetili in sedaj naredili še en telefon pred tem, potem pa drugo leto kake res "stroje".

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Recently, there has been talk about Google planning to release up to five Nexus devices this year. Further adding to this speculation is a confirmation from a source that TalkAndroid calls “reliable”. The source mentions that Google is expected to release 5 Nexus devices on November 5th, to celebrate Android’s 5th birthday! (Android was unveiled by OHSA on November 5, 2007). If the source is correct, at least the emphasis on the number 5 makes sense.

Se pa tudi nekaj govori, da možno kupiti Nexuse direktno prek Google Play-a tudi v EU, ne samo v ZDA. To bi bila izvrstna poteza

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Jaz isto čakam na jesen ko bo novi Nexus.
Ko bodo pa ostali proizvajlci ponudili stock android na svojih telefonih bom pa spet pogledal tudi te telefone.
Zna biti že to jesen, da bo več nexus modelov od različnih proizvajalcev...
nekaj se je govorilo o 5ih Nexusih za 5. Androidov rojstni dan.

menda bojo dobil nexusa tudi LG in Sony

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Za sony Xperio S se je govorilo ja da naj bi bila del nekega Googlovega projekta in naj bi s tem dobivala update direkt od Googla. To je že korak v pravo smer.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kupujem svoj prvi smartfon, pa mi Galaxy Nexus glede na ceno in specifikacije še najbolj sede (a kdo predlaga kaj boljšega za 370 €?).
Zanima me le, a je res tako zanič baterija, kakor berem ponekod? Zastopim, da mi bo šla v nekaj urah surfanja po netu, ampak kaj pa takole za do pol ure klicev na dan ter pol ure ostalega "igračkanja" pa le sem pa tja kak internet?
A tiste 3000+ mAh baterije z bolhe za 30 evrov so kaj vredne ali je to bolj dodaten obtežilnik?

I

Izbrisan uporabnik 474

Mogoče en update glede hitrosti telefonov... Hitrosti sistema merjene z Geekbenchom, ki je trenutno "standard" za merjenje hitrosti in zmogljivosti

Galaxy Nexus z 4.1.1 doseže rezultate okrog 1050 - 1100
iPhone 5 nekoliko okorg 1600 (+/- 10)
Galaxy S3, 4.0.4 z TouchWiz (torej Samsung ROM) okrog 1720
Galaxy S3, 4.1.1 z TouchWiz (Samsung ROM) okrog 1830
Galaxy S3, 4.1.1 AOSP (CM10 Nightly) pa okrog 2100 (torej 2x vrednost Nexusa, kar je logično glede na to da je Nexus dvojederni, S3 pa 4)

In tudi v praksi je S3 z TouchWiz hitrejši od Nexusa, z AOSP clean Googlom pa je zver...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Za sony Xperio S se je govorilo ja da naj bi bila del nekega Googlovega projekta in naj bi s tem dobivala update direkt od Googla. To je že korak v pravo smer.

Me like

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Kdaj pride novi Nexus? Pred novim letom bi rad zamenjal SGS2, pa me zanima, kaj bo okoli konca leta flagship bestbuy?

LP,
PIC

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Novi Nexus naj bi imel oznako Premiere, model pa i9260. Govorice so vse glasnejše v smer da bo aparat le 1.5GHz dual in pa 8mp kamera. Upam da to ni res, ker si resnično želim en super Nexus telefon, vsaj v rangu S3 ali bolje. Pa čim prej prosim Google.

Drugače pa razmišljam, da bi malo probal S3 (trenutno 4S uporabnik) ampak me zanima samo CM10 (nobenih samsung jeter). Ima kdo, in če.. kako se obnese za dnevno uporabo?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Nexus telefoni so bili vedno do zdaj "kopije" Galaxy S flagshipov, edino prvi Nexus One je bil dvojnik HTC Desierja. Nexus S je bil Galaxy S, Nexus Prime je Galaxy S2 in naslednji Nexus bo najbrž Galaxy S3...glede na tredn prejšnjih let, le da najbrž ne bo imel mesta za spominsko kartico.

Drugače pa je Galaxy Nexus super telefon, prej sem imel Nota in še pred njim S2 in sem šel zdaj na Nexusa, ker mi je počasi začela najedati politika updejtov pri Samsungu. Pride ven update, kao uradno pa je poln napak in to resnih napak, kot so recimo bugi v kernelu itd...Res da več Galaxy Nexus ni višek tehnologije ampak sem se odločil da so dnevi, ko sem vedno kupil najnovejšo robo mimo, saj te vsako leto oropajo za denar, dobiš pa nič kaj preveč inovativnega ali vrednega menjave.

370€ zdaj za Galaxy Nexus je veliko, 250€, toliko kolikor je bil pri Mobitelu pa je super cena in zato sem ga tudi vzel in me do zdaj še ni razočaral. Kamera je slabša v primerjavi z Noteom in zvočnik je pretih za moj okus, ostale stvari pa lahko samo pohvalim.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Koncno gre android v pravo smer, ker vso svinjarijo ki jo proizvajaci gor zmecejo in pocasnost apdejtov je kriminal. In potem rabis 8 jeder da vso to kramo poganja. Trnutni nexus je solski primer...dela bolj gladko in enako hitro kot sgs3, kar je sramota za samsung. Tak da za tiste ki kupujete telefone po tem kdo ima na papiru daljsega, nexus ni prava izbira

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Jaz tudi ciljam na Nexusa, predvsem zaradi hitre nadgradnje pa brez krame. Meni je precej važno, da je OS takoj posodobljen, pa da se telefon posodablja 2-3 leta, ne samo pol leta s novim OS.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Nexus po novem za 330€
smile-1.gif

http://www.electronic4you.si/samsung-galaxy-nexus-16gb-chic-white-131305.html

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Samo še vseeno,.. kot je že nekdo zgoraj napisal. Ne gre za ravno sijajni hardware (tudi ko je ven prišel ni bil). Mene je sicer po 4.1.1 motil le še tih zvočnik (vse ostalo je software poskrbel da je letelo).

Upam da so govorice da pride letos več Nexus naprav ven resnične. Naj dajo neko minimalno nadgradnjo trenutnega Nexusa (ala i9260 Premiere), naj dajo neko srednjo varianto v rangu S3 in nekaj novega,.. npr. najmočnejši aparat na trgu ta hip, da pride project butter do izraza in da posekajo iPhone 5 v hitrosti, prav tako naj bo izdelan malo bolje. Sanje ali resničnost?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Tale Sony izgleda odlično. Nexus bo vsekakor moj novi telefon, zdaj treba samo počakat, koliko proizvajalcev bo izdalo novega Nexusa in kateri bo najboljši oz. najlepši
smile-1.gif