Fotonatečaji

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Načeloma se bosta izmenjevala tematski in netematski.

Uf, lenoba. Saj si ni treba konstantno izmišljevati nekih "pametnih" tem. Ko nimaš idej lahko npr. za temo izbereš barvo, kar zna biti zanimivo, sploh pozimi.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Vsaki 10. je malo prehudo se ti ne zdi? Če en natečaj traja en mesec potem pride 1x letno poljubno. Lahko bi npr. dali na vsak 4. in pa pravilo, da se nesme dat fotke v kateri si najboljši. Npr. jaz in dizzy športna, nekateri tukaj makro, ...
smile-1.gif

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
En natečaj na vsakih 14 dni in vsak peti natečaj je prost.

In kdo trdi, da sta ti pa dizzy najbolj športna med fotografi
evil.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Bom sprogramiral mini aplikacijo, ki bo naredila thumbnaile, poslala fotke na moj ftp in zgenerirala kodo za anketo.
wink-1.gif

Kak pa bom dobil vse maile ? To prek kakega web vmesnika ?
Ker načeloma se da vse naredit, tak da še bomo to nekak skup spravli
tongue-1.gif

Ja, dal ti bom dostop do email accounta in aplikacijo, pa bova lahko oba urejala fotonatečaje...
wink-1.gif

bmwm3csl

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
21. jul 2007
1.430
0
36
32
Domžale
Sem absolutno za.
wink-1.gif

Sem že pred kakšne pol leta - letom predlagal pa ni blo prevelkega odziva, upam da bo tokrat uspel.

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Mislim da bi prav prišlo še eno pravilo. To da ne smeš objavit fotke ki si ji že objavu v temi Za fotografe, amaterske, profesionalce II

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Lahko damo pravilo, da za natečaj ne smeš dat fotke, ki je že bila objavljena kjerkoli.
grims-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Ok bomo dali raje, da ne smeš sodelovat s fotkami, ki so bile objavljene na Alterju, ker bi bila škoda da zaradi tega pravila nebi videli kakšnih dobrih fotk.

moteey

Pripravnik
23. feb 2009
111
0
16
lahko bi dali tak, da datum nastanka fotke ne sme bit nižji od datuma objave teme natečaja
smile-1.gif

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik moteey pravi:
lahko bi dali tak, da datum nastanka fotke ne sme bit nižji od datuma objave teme natečaja
smile-1.gif

to je pomoje brez veze. Včasih nimaš časa, pa imaš kakšno dobro sliko iz arhiva. Tudi preveč ne zakomplicirat stvari.

Pač pogoj, da je pošiljatelj avtor posnetka, da daljša stranica meri 800px., do datuma poslat in to je to...

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Citat:
Uporabnik moteey pravi:
smile-1.gif

S tem bi dosegli, da bi se vsi morali enako potruditi. V nasprotnem bodo tisti, ki imajo poln hangar slik le sedeli in limali, ostali pa letali okoli in iskali primerne motive, ki jih v nekem omejenem časovnem obdobju včasih tudi težko najdeš.

Pa še veliko svežih slik bi dobili s tem pravilom in se kaj dodatno naučili.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Ampak preveč "ostrih" pravil pa tudi ne smemo uvesti, drugače bomo po nepotrebnem imeli manj slik v posameznem natečaju.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.884
626
113
Vse ql samo da tegale ni mogoče preverjati "datum nastanka fotke ne sme bit nižji od datuma objave teme natečaj", ker lahko exif spremeniš pa je lahko fotka posneta tudi v prihodnosti.
grin1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik PrePro pravi:
Citat:
Uporabnik moteey pravi:
smile-1.gif

S tem bi dosegli, da bi se vsi morali enako potruditi. V nasprotnem bodo tisti, ki imajo poln hangar slik le sedeli in limali, ostali pa letali okoli in iskali primerne motive, ki jih v nekem omejenem časovnem obdobju včasih tudi težko najdeš.

Pa še veliko svežih slik bi dobili s tem pravilom in se kaj dodatno naučili.

Pa saj ni fora natečaja, da se vsi isto matrajo ampak da se pokažejo slike, pa da dobiš kakšno novo idejo. Bo pa motivacija za tiste, ki nimamo veliko slik, da jih naredimo tolk več.
wink-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.923
10.651
113
kod Džej-Zija
Tudi jaz bom z veseljem sodeloval v fotonatečajih. Sicer se meni osebno zdi predlog PreProja dober. Da bi se potrudili in res več slikali.

@futuristic: res se da exif popravljat, ampak če bi se šli zlorabe, lahko folk tudi iz neta kopira in jih lepi kot svoje. Zdi se mi, da smo v tem podforumu dovolj zreli in odrasli osebki, da se bomo držali pravil natečaja. Saj tu ne gre za neke nagrade, ampak bolj za čast in slavo, pa manifestacijo tehnike in domišljije.

p.s. Tudi DPReview ima v svoji rubriki Challenges določilo, da morajo imeti fotke kasnejši datum od objave natečaja.