povsod imaš dobre in slabe.
Moje izkušnje na Hrvaškem:
- 14 dni nazaj: lisice (nisem plačal parkirnine) : Upravičeno,
- predlani, ob cca 03.00 uri magistralka okoli Makarske: kao prehitra vožnja, en policaj, sam je zglihal iz 500 kun na 200 (vmes sem ga samo gledal in nič rekel), jasno pa je rekel, da mi ne more izdati potrdila,
- pred 12 leti, Poreč: v centru najdemo parkirno mesto, ni bilo sicer dovoljeno, je pa bilo tam parkiranih okoli 30 avtomobilov. Vprašam policista čez cesto, če lahko parkiramo za pol ure. Rekel je da lahko, saj vsi tam parkirajo in nikogar ne oviramo. Čez pol ure se vrnemo in avta ni bilo več. Policist v bližini nam je povedal, da ga je odpeljal pajek. Ni nam hotel povedati, kam. Rekel je, naj vzamemo taksi. Na policijski postaji je bil odgovor enak, z dodatkom (prijatelj je malo mešal hrvaščino in srbščino): "milicajce tražite u krajini, ne kaže se hiladu nego tisuču i šta vam je to kola". V glavnem smo ga našli po treh urah v najbolj zabačeni neosvetljeni ulici v Poreču: Nekorektno,
- 1991, Umag: okoli 18.00 ure, po večerji me ustavijo po 50 metrih od gostilne. Spil 3-4 dcl vina, zadnjega pred odhodom. Hočejo, da piham. Razložim, da sem ravno spil 1 dl vina, katerega hlapi so še v ustih in da počakajmo 15 min. Pravi, da to ne vpiliva. Piham:1,1. Rečem, če lahko še enkrat: 0,8. Povem, da bi bilo po 15 minutah v zakonsem okviru. Odgovori, da vidi in naj pridem naslednji dan na policijo in se bomo zmenili. Rezultat: tistega policaja ni bilo, čakala me je visoka kazen (za 1,1) in vozniška, kjer je pod opombami pisalo:"zabranjeno upravljanje teritorijem RH 3 za tri mjeseca" zato 5 let nisem šel dol